היומווקס וסטורדוט – הישראליות שיטעינו אתכם ליום שלם [מעקב]

מאת: ניב ליליאן, ברצלונה

אין לעיתונאי תענוג יותר גדול מלהביא חדשות טובות, על אף שאלה נדירות. הפעם מדובר בכאלה. במעקב "החיבור" אנחנו עוקבים אחרי שתי חברות ישראליות שמאז פעם אחרונה שדיווחנו עליהן, התקדמו קדימה בצעדים גדולים, ואלה היומווקס וסטורדוט.

כל שנה מכון היצוא מקים ביתן בתערוכת ברצלונה, ביתן המייצג עשרות חברות ישראליות. הביתן השנה, היה גדול ומוצלח במיוחד, והתמקם באולם 5, שהוא בין האולמות המרכזיים של התערוכה, ומאוכלס גם בחברות גדולות. בין האורחות השנה בביתן, מצאנו שתי חברות מוכרות: היומווקס וסטורדוט. את היומווקס חשפנו בגיליון הראשון של "החיבור", כחברה המפתחת טעינה אלחוטית למחשוב לביש, ואילו סטורדוט התפרסמה בזכות הסוללה הביולוגית הננו טכנולוגית שלה לסלולר, שנטענת במלואה תוך 30 שניות. כשפגשנו את אנשיהן בביתן, היו להם חדשות ודברים חדשים להראות.

כשביקרנו בשעתו במשרדים של היומווקס, לעומרי לחמן, המנכ"ל, היו להראות לנו שני אבות טיפוס ראשוניים של הטכנולוגיה שלהם (אתם יכולים לקרוא על הטכנולוגיה שלהם בכתבת המגזין שלנו), שהיו יחסית גסים – קופסת ה"מצית", שזכתה לשם החיבה "זיפו" בזכות הדמיון שלה למצית המפורסם שבתוכה שמים את החפיץ לטעינה, והקערה שאמורה לשבת בצד המיטה שלנו, ולטעון את כל אמצעי המחשוב הלביש שלנו ובכלל. מאז התקדמה החברה התקדמות רצינית, והפעם פגשנו בביתן גירסה מתקדמת יותר של הקערה, גדולה יותר, שבתוכנה נחו להם מגוון גאדג'טים מוכרים, ביניהם אפילו שלט של פלייסטיישן. וכן, הוא נטען, וזה היה ממש מרגש לראות. לצד הקערה, הראו לנו אנשי היומווקס קופסת נשיאה למשקפיים חכמים, שכן, גם טוענת אותם תוך כדי, וחיווט של הטכנולוגיה שלהם בתוך רכב, כך שמתקן הכוסות יוכל לטעון לנו את האייפון תוך כדי נהיגה…

עוד פיתוח של היומווקס שהוציא לנו את העיניים, הוא הטמעה של הטכנולוגיה שלהם ב…תיק גב. אסף אלסיבוני, סמנכ"ל הטכנולגיה של היומווקס הראה לנו בגאווה איך הם חיווטו את תא האחסון הקדמי (זה שלרוב משמש אותנו לחפצים קטנים לשליפה מהירה כמו ארנק או… אוזניה אלחוטית), כך שיטען את החפצים שמונחים בתוכו. ההשערה שלי הייתה שחברות תיקים יעמדו בתור כדי להטמיע את הטכנולוגיה הזו בתיקים שלהם. חדשה אחרונה וקצת טכנית יותר, אבל מעניינת היא שהטכנולוגיה של היומווקס היא עכשיו חלק מתקן גדול יותר, ה-AirFuel Alliance, שהוא התקן החדש והמאוחד של A4WP ופאוורמאט הישראלית שהחזיקה בשעתו תקן משלה, ומאחדת בין כל התקנים של טעינה אלחוטית השראתית והדהודית.

ההפתעה של היומווקס בתוך התרמיל

ההפתעה של היומווקס בתוך התרמיל

 

הדרך לסוללת 30 השניות

אבל היומווקס לא לבד. סטורדוט הישראלית קנתה את עולמה כשהציגה לשאר העולם סוללה המבוססת על שפופרות ננו זעירות (שהתגלו בכלל במחקר על אלצהיימר) עם קיבולת זרם יוצאת מהכלל, מה שאפשר לחברה לבנות סוללות ידידותיות לחלוטין לסביבה ומחומרים נפוצים (ולא מתכות רעילות וקשות להשגה). בעדכון האחרון שבו נתקלתי באנשי סטורדוט לפני כשנה ויותר, הם אמרו שהבעיה העיקרית שלהם היא המטען שלהם שדורש הספקים מאוד גבוהים ודאז עוד היה מגודל למדי.

גם במקרה של סטורדוט, נעים לראות ולפרגן לכושר ההמצאה. המטען שהראה לנו דניאל ארונוב, סמנכ"ל המחקר והפיתוח של סטורדוט, כבר היה קטן, אלגנטי וחכם. הוא בנוי בצורת נ', כך שאפשר להעמיד עליו את הסמארטפון בזמן הטעינה ויש אפילו מגנט קטן למנוע מהטלפון ליפול, כך שחסל סדר תרגילי איזון ושיווי משקל על ראש המטען… מה שכן, סטורדוט עדיין משתמשים בשקע ותקע לא סטנדרטיים, מה שיחייב תקע נוסף להעברת מידע. ברם, לדברי ארונוב, ההספקים שלהם כבר מתקרבים למפרט של USB-C, כך שבהחלט אפשרי שהבעיה הזו תיפתר אף היא. אגב, טלפון ההדגמה שלהם היה גלקסי S5, אבל ארונוב לא התאווה לפתוח את המכסה שנראה את הדור הנוכחי של הסוללה שלהם למרות סקרנותי, מטעמים של סודיות מסחרית…

על אף העיכובים, נראה שאנשי סטורדוט עדיין מתקדמים בקצב נאה. החזון שלהם לסוללה המהפכנית שתשאיר אותנו עם סמארטפונים טעונים ליום שלם תוך דקות ספורות ותכחיד למעשה את בעיית הסוללה ממשיך להתקרב. נחכה בציפיה לתערוכה של שנה הבאה לעוד הפתעות מהחברות הישראליות.

גילוי נאות: הכותב היה אורח חברת קוואלקום בברצלונה

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

2 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner