איך לחטא את הסמארטפון? [קורונה]

יד מנגבת סמארטפון עם מטלית

בימים אלה של בהלת קורונה, ברור שכולנו צריכים לרחוץ ידיים היטב ובתכיפות גבוהה. אבל מה עם עוד מרבץ חיידקים ווירוסים שנמצא כל הזמן בכפות הידיים שלכם?  ואנחנו מתכוונים לסמארטפון שלכם. כל מגע שלכם במשטח אחר ואז רק לבדוק וואטסאפ, יכול להעביר חיידקים ווירוסים שיישארו בנוחות על הסמארטפון שלכם, ומכאן להדבקה הדרך קצרה. אז מה עושים? מנקים ומחטאים!

במה לא משתמשים?

נוזלי ניקוי נפוצים לבית, כמו נוזל לניקוי חלונות או מגבות נייר הם אולי טובים לניקוי כללי בבית, אבל רעים מאוד לסמארטפון שלכם ועלולים לפגוע בציפויים המיוחדים שעל המסך שתפקידם לדחות שומן ומים – כך גם סבון ידיים או סבון לשטיפת כלים. מגבות נייר הן גם רעיון רע, כי הן עלולות לשרוט את המסך.

ניקוי יבש ופשוט להסרת טביעות אצבע

אם אתם רוצים רק לנקות כמה טביעות אצבע מהמסך או מגוף המכשיר, השתמשו במטלית מיקרופייבר יבשה, המכונה גם “מטלית ללא סיבים” [לרכישה]. על אף הפיתוי המתמיד לנקות את מסך המכשיר בחולצה – אל תעשו את זה.  

סמארטפון עם מטלית מיקרופייבר
לניקוי טביעות אצבע קלות השתמשו במטלית מיקרופייבר

עבור כתמים קצת יותר רציניים…

אם נדבק לטלפון שלכם לכלוך קצת יותר רציני (שאריות איפור, בוץ, קטשופ מצ’יפס במקדונלדס), אפשר להרטיב קצת את מטלית המיקרופייבר עם מעט מים נקיים (עדיף מים מזוקקים) ולנקות את הכתמים. הקפידו שהמטלית תהיה לחה בלבד ולא רטובה כדי למנוע חדירת מים למכשיר.

איך מחטאים את הסמארטפון?

אם אתם רוצים לחטא את המכשיר שלכם, יש כמה דרכים.

קודם כל, כבו את הסמארטפון ונתקו אותו מתקע הטעינה.

ולחיטוי עצמו: לאחרונה אפל אפשרה להשתמש במטליות Clorox לחיטוי כללי כדי לנקות אייפונים (דומות למטליות Detol הנפוצות בישראל), כמו שדווח ב-CNET. ברם, הלכנו ובדקנו את רשימת הרכיבים של המטליות, ואנחנו לא יכולים להמליץ עליהן בלב שלם. אז איך כן אפשר לחטא את הסמארטפון בבטחה? תמיסה של אלכוהול רפואי 70% ומים מזוקקים ביחסים שווים (1:1) בתוך שפריצר תעשה את העבודה: כמה התזות על מטלית מיקרופייבר נקיה ויבשה ואז לנגב את הטלפון בעזרתה. בשום פנים ואופן אל תתיזו תמיסת אלכוהול ישירות על הסמארטפון!

אם אתם חוששים להסתבך עם היחסים, פיתרון נהדר נוסף הוא פדי אלכוהול 70% לחיטוי פצעים [לרכישה], שמגיעים מראש ספוגים בתמיסה, וארוזים אחד אחד. פד אחד יכול לחטא את הטלפון ביעילות, וכדי להסיר את סימני הניגוב שאולי נשארו על המסך, השתמשו שוב במטלית מיקרופייבר יבשה.

סמארטפון פד אלכוהול לחיטוי נגד קורונה
פדי אלכוהול 70% הם פיתרון מצוין לחיטוי סמארטפון

למי שמחפש אפשרות לחיטוי יותר רציני – בדקו את PhoneSoap [לרכישה], שהוא מכשיר חיטוי (והטענה!) לסמארטפונים בעזרת אור אולטרה סגול (UV). (לקוראי החיבור יש הנחה של 10% – הזינו את הקוד UPLINK10OFF כשאתם רוכשים דרך הקישור הזה.

כמו שאתם יכולים לנחש, בתקופה זו של בהלת קורונה כל המכשירים שלהם נחטפו, והאספקה כרגע מדברת על מאי, אז לפחות כרגע, היצמדו למטליות עם תמיסת אלכוהול 70%.

חדש! לחיבור יש גם ערוץ טלגרם. לעדכונים הכי חמים הצטרפו כאן

לעוד מידע על קורונה

למידע עדכני ורשמי על וירוס ה-קורונה מומלץ להתעדכן באתר הרשמי של ארגון הבריאות העולמי (WHO) או באתר משרד הבריאות.

והעיקר – תהיו בריאים, ואל תשכחו לשטוף ידיים ביסודיות!

אם אתם כבר כאן…
רצינו לבקש טובה. בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. בנוסף, יש לנו הוצאות קבועות על אירוח האתר, אחסון, שרתי וידאו, גרפיקה ועוד. “החיבור” נעשה על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות, אבל היא גם פרנסה – ואנחנו מעדיפים לעבוד עבורכם, הקוראים. התמיכה שלכם באמצעות רכישה מקישורי השותפים שלנו או תמיכה ישירה, מבטיחה את המשך קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים מעניינים, עוד תכנים שיוגשו בצורות מקוריות, עוד כתבות, עוד סרטונים ובכלל – עוד. לתמיכה במגזין

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

20 תגובותהשמיעו קולכם

  • האם באמת החיידק מצליח לעבור כלכ כך מהר
    מהמכשיר הנייד ועד למצב כזה
    הרי צריך שמישהו ירק על המכשיר שלי בשביל שיהיה עליו את הנגיף
    בכל מקרה פדי אלכוהול הם הפתרון הכי טוב אבל צריך להיות באופן יומי

    • התשובה היא כן. ולא, לא צריך שמישהו יירק לך על המכשיר כדי שיהיו עליו וירוסי קורונה. לצערנו, הם שורדים היטב על משטחים, ומספיק מגע אנושי במשטח מזוהם כדי להעבירו לאחר. ואגב, מדובר בווירוס (נגיף) ולא בחיידק. יש הבדל משמעותי.

  • […] להיות תקוע בבית בלי יכולת לצאת, זה אתגר רציני. במיוחד כשהבית שלך הוא תחנת החלל הבינלאומית, ואתה לא באמת יכול לצאת סתם ככה לטיול בחוץ או לקפוץ לסופר, גם אם אתה ממש רוצה. במאמר שכתב לניו יורק טיימס, מספר האסטרונאוט סקוט קלי שקל, זה לא היה. “כשהלכתי לישון – הייתי בעבודה. כשהתעוררתי – עדיין הייתי בעבודה. טיסה לחלל זו כנראה העבודה היחידה שאתה לא באמת יכול להתפטר ממנה”.אבל קלי למד כמה דברים בזמן השהייה המאוד ארוכה שלו בבידוד בקופסת הפח המרחפת 400 ק”מ מעל כדור הארץ, והוא רוצה לחלוק את הידע הזה, להתמודדות עם הבידוד שעכשיו נכפה על כולם במסגרת המאבק בקורונה. […]

  • תודה על ה”חיבור” (:
    הכי מסודר שראיתי

    כמה שאלות:

    1. “ועלולים לפגוע בציפויים המיוחדים שעל המסך שתפקידם לדחות שומן ומים – כך גם סבון ידיים או סבון לשטיפת כלים”
    האם הכוונה הייתה לזה שהמסך של הטלפון דוחה סבון ידיים וסבון כלים או שהם יכולים להזיק לו?

    2. האם אפשר להשתמש במגבונים רגילים, כמו האגיס, babySitter וכן הלאה ולייבש עם נייר סופג?
    לאו דווקא בשביל חיטוי, יותר להורדת לכלוכים (אין בהם אלכהול ולמיטב הבנתי הם לא מחטאים)

    4. הבנתי שמגבונים עם חומרים אחרים מאלכהול כמו של סנו ודטהול אינם מומלצים ?
    מה בנוגע למגבוני אלכהול בחבילה כמו אלה של ניקול וד”ר פישר? האם טובים כמו הפדים?

    לסיום,
    מה לגבי חומרי הניקוי למסכים שמוכרים בחנויות השונות (מכילים אלכהול?). גילתי שיש לי אחד מלפני כמה שנים…

    כיצד מומלץ לנקות את מטלית המיקרופיבר עצמה ומה מיוחד בה??

    • מישהו יקר שלום,

      כמה תשובות. 🙂 כמובן, אינן מהוות המלצה מחייבת, אבל הכל לפי מיטב הידע שתוחקר בכתבה:

      1. הכוונה היא שסבון ידיים או סבון כלים יכולים להזיק לשכבות הציפוי המיוחדות.
      2. לגבי מגבונים לחים רגילים לא בדקנו, כך שקשה לנו להשיב באופן מוחלט. כדאי לקרוא את רשימת הרכיבים על האריזה לפני שמנגבים. כמו כן, אם הם אכן אינם מחטאים, אז מה עשינו? 🙂
      3. כמו שכתבנו בכתבה, אפל באופן נקודתי אישרה את השימוש במגבוני ניקוי מתוצרת Clorox לניקוי אייפונים. זו לא המלצה גורפת של שאר היצרנים. וכאמור, מקריאה של רשימת הרכיבים במגבוני חיטוי מהזן הזה,
      אנחנו סבורים שהם עשויים להיות “אלימים” מדי עבור המסך ו/או גב המכשיר. לגבי המגבונים של ד”ר פישר: מקריאת הרכיבים כאן, הם מכילים גם גליצרין, או גליצרול שהוא *שמנוני* בהווייתו –
      מה שמחזיר אותנו לציפויים שנועדו להגן מפני שומנים, ולכן התשובה היא שאנחנו לא ממליצים. במקרה של ניקול, קרא בבקשה את התוויית המוצר – סופר פארם מציינים *במפורש* שהוא **לא מתאים לניקוי מסכים**.

      אין באפשרותנו להתייחס לחומר ניקוי ספציפי מבלי לדעת את שמו.

      ולגבי מטליות מיקרופייבר: הן ניתנות לכביסה על פי ההוראות על האריזה, והמיוחד בהן: הן נטולות סיבים גסים, מה שהופך אותן אידיאליות לניקוי משטחים עדינים.

  • קודם כל תודה

    1. שאלתי על מגבונים רגילים כי זה נוח לפעמים להעביר וייש שרוצים לנקות את הטלפון מהלכלוך והסימנים, אני מניח שזה מחטא לפחות במידה מסויימת.

    הם מכילים המון רכיבים, איני יודע אם יש בינהם חומרים שיכולים להזיק.
    הייתי משתמש בטלפון הישן מתוך הנחה שהם לא מכילים חומרים “חזקים” ומה שטוב לעור גם טוב לטלפון.

    2. למיטב הבנתי עם הציפויים דוחים שומנים אין בעיה להשתמש במוצר גם אם יש בו יש חומר שמנוני, אולי לא הבנתי משהו כשורה….

    3. במגבונים אחרים התכוונתי לאלה שמכילים חומרים שונים בינהם benzalkonium chloride
    , Methylisothiazolinone וכן הלאה

    4. לגבי ד”ר פישר, התכוננתי לאלה שכאן
    https://did.li/UHx5q

    5. דוגמה לחומר שמוכרים לניקוי מסכים
    https://did.li/bTZHw
    (את האמת שלא ראיתי פירוט מרכיבים עליהם)
    קראתי מאיפשהו זה חרטא…..

    6. ייתכן שגם ספריי לניקוי משקפיים שמוכרים בחנויות האופטיקה מתאים .. (אולי בכלל זה אלכוהול).

    בכל מקרה תודה רבה.

    הבנתי שהפתרון היעיל ובטוח (עם הכי פחות שבירת ראש) זה פדי האלכוהול הפשוטים.
    אך יש חוסרים בבתי המרקחת משום מה (:

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner