פיליפס סוניקייר 4500

פיליפס סוניקייר (Sonicare) הוא אחד ממותגי המברשות החשמליות המוכרים בעולם. באירופה ובארצות הברית סוניקייר מתחרה ראש בראש עם Oral B ומותגים אחרים, ורק מארצנו הקטנטונת המותג הזה נעדר במשך תקופה ארוכה, וזו אולי הסיבה היחידה שישראלים בגדול לא מכירים אותו, למעט מי שראה אותו על המדפים בחנויות הפארם בחו"ל. כל זה השתנה אבל לפני מספר שבועות. פיליפס ישראל, בשילוב זרועות עם סופר פארם כמשווקת בלעדית, העלו את סוניקייר על המדפים. אמנם, לישראל מגיעות בינתיים רק הסדרות הבסיסיות וסדרות הביניים (מתחילות בספרות 2, 3, 4 ו-6) שאינן כוללות חיבור לאפליקציה ובלוטות' כמו השכנה הבולטת על המדף, הלוא היא Oral B (שעד לאחרונה שלטה ללא עוררין בשוק הישראל של מברשות שיניים חשמליות). חבל שעוד אין בישראל את הסדרות העיליות והמחוברות, אבל גם מה שהגיע זו ברכה. אנחנו קיבלנו לסקירה את ה-פיליפס סוניקייר 4500 או בשמה המלא Sonicare 4500 ProtectiveClean.

עיצוב ומבנה

סוניקייר 4500 שונה מהותית ממה שהתרגלנו לראות בשוק הישראלי. המברשת שקיבלנו לסקירה היא שחורה, נאה מאוד ובקווים חלקים ובעיצוב זורם, ובעלת גוף רזה יחסית למתחרה. בחזית שלה, מתחת לשם המותג יש שני כפתורי גומי אפורים: כפתור הפעלה וכפתור בורר בין שני מצבי פעולה: ניקיון והלבנה. מתחתיהם, שתי נורות LED לבנות קטנות המעידות על מצב הפעולה, וקרוב יותר לבסיס המברשת, שתי נוריות חיווי נוספות: התרעה להחלפת ראש מברשת ומצב סוללה.

ההבדל העיקרי לעומת Oral B, של ה-סוניקייר 4500 הוא בעיצוב ראש המברשת: הראשים של פיליפס בעלי צוואר דק משמעותית ופחות מגושמים מ-Oral B. המשמעות העיקרית היא שראש המברשת נכנס בקלות יותר לחללים קטנים בפה, ומגיע יותר בקלות גם לשיניים האחוריות.

  • כפתורים סוניקייר 4500
  • ראש מברשת סוניקייר 4500
  • נורית ניקוי סוניקייר 4500

מבחינת אחיזה, המברשת נוחה מאוד לאחיזה, ולא מכבידה כלל על היד. בסיס הטעינה הקטן גם הוא בשחור, ועובד על השראה מגנטית. אפשר אגב להציב את המברשת בכל כיוון אפשרי, והיא תיטען.

הביצועים של סוניקייר 4500 ואיך היא מול המתחרה?

סוניקייר 4500 כאמור עובדת באמצעות שתי טכנולוגיות: גלים על קוליים, ורטט במהירות גבוהה מאוד: עד 62,000 פעמים בדקה. זה יוצר מצד המברשת זמזום עדין יחסית, ובתדירות צליל גבוהה, אבל כזו שניתן להסתגל אליה ולא מציקה.

מבחינת החווייה, הגלים הקוליים מקציפים את משחת השיניים ומניעים בועות זעירות ונוזל ברווחי השיניים ועל קו החניכיים. זה באמת יוצר אפקט של ניקיון, והתחושה שלי אחרי הצחצוח הייתה של שיניים חלקות ונקיות. פעולת ההלבנה עובדת שונה מפעולת הניקיון, אבל ניכר שהיא באמת משיגה תוצאות, ומסירה כתמים יומיומיים והצטברות קלה של אבן שן (לכתמים העיקשים במיוחד של אבן שן, מברשת שיניים לא תעזור לכם, לזה צריך שיננית). בצחצוח יומיומי של שתי דקות ניקיון ואז עוד מעבר הלבנה, קיבלתי תוצאות טובות, ותחושה טובה של ניקיון בפה. במיוחד אהבתי את הקצף שנוצר ממשחת השיניים, מה שלא חווינו עם מברשות אחרות עד כה.

ונעבור לחסרונות. יש כמה כאלה, אבל לא רבים. הטרוניה העיקרית שלנו היא לגבי חיווי לחץ מוגבר על החניכיים. בשעה שב-Oral B, חיווי הלחץ נעשה בעזרת נורה גדולה ובולטת שנמצאת בקצה הידית בנקודת החיבור עם ראש המברשת – ומאירה באדום בוהק שאי אפשר לפספס כשמפעילים לחץ על החניכיים. ב-סוניקייר 4500 אין שום נורה כזו. איך בכל זאת יודעים? המברשת משנה את הצליל שהיא משמיעה ומשנה את תבנית הרטט כדי למנוע נזק לחניכיים. לוקח קצת זמן להבחין בזה, אבל אפשר אחרי עקומת למידה קטנה להבין מתי חיישן הלחץ אומר לכם "תרגיעו". עדיין, היה יותר טוב אם הייתה נורה גדולה ובולטת.

פיליפס סוניקייר 4500 מול Oral B
פיליפס סוניקייר 4500 מול Oral B

עניין נוסף הוא מיעוט תוכניות הניקוי יחסית למחירה הגבוה של המברשת. לצורך השוואה, הדגם הקרוב של Oral B, ה-Genius 10000N, הוא דגם עילי, הכולל גם קופסה לנסיעות עם חיבור USB, שש תוכניות ניקוי שונות, וחיבור בלוטות' לאפליקציה ולסמארטפון.

חיי סוללה

חיי הסוללה של סוניקייר 4500 טובים – בצחצוח של פעמיים ביום, היא החזיקה לנו 10 ימים עד שנורת החיווי החלה להבהב בכתום ולדרוש טעינה (בתכל'ס, יכולנו להמשיך ולהשתמש בה עוד והיא לא התרוקנה לחלוטין). זה נתון דומה למברשות שיניים חשמליות אחרות, ובסך הכל, חיי הסוללה שלה יפים.

השורה התחתונה על סוניקייר 4500

פיליפס עושים כאן כניסה יפה לישראל עם סוניקייר 4500. היא אמנם לא מלאה שכלולים כמו המתחרה מבית Oral B, ומחירה מעט גבוה יחסית לתמורה – אבל פיליפס בעיקר מציעים יכולת צחצוח וניקיון שונה מהמוכר:

בשעה ש-Oral B היא פשוט מברשת חשמלית רוטטת עם מנוע, כאן יש שילוב הכולל רטט מהיר יותר (כמעט פי שניים רעידות בדקה) וגלים על קוליים שהופכים את המשחה לקצף נעים בפה. האחרון, לפחות תחושתית, עושה עבודת ניקיון קצת יותר טובה מה-Oral B. בנוסף, יש את עניין העיצוב האלגנטי יותר, וראש המברשת הדק היותר, שאולי רלוונטי לאנשים שהלסת שלהם קטנה ועם שיניים צפופות.

המחיר של סוניקייר 4500 בהשקה עמד על 600 שקלים, אבל בזמן כתיבת שורות אלה, נראה שהישראלים התאהבו בדגם, כי המלאי באתר סופר פארם, אזל. זהו תמחור מעט גבוה, ולא בהכרח עם התמורה הכי טובה לכסף, בטח למי שמעוניין בחיבור לסמארטפון ש-סוניקייר 4500 לא מציעה. נציין גם את היעדרה של נורת חיווי ברורה ללחץ על החניכיים. ועדיין, למי שמעניינת אותו בעיקר איכות הצחצוח והניקיון, סוניקייר עושה עבודה מבריקה.

Philips Sonicare 4500 ProtectiveClean

מחיר מומלץ לצרכן: 599.90 שקלים

ציון:

דירוג: 4 מתוך 5.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner