Acer Swift 5 במבט מהחזית

לקראת סוף שנת 2020 המקוללת, החלו להיות מוכרזים כמובן, דגמי המחשבים לשנת 2021. ה-Swift היא הסדרה העילית של אייסר למשתמש הביתי, וקיבלנו לניסיון את ה-Swift 5, הדגם העדכני לשנת 2021, עם מעבדי דור 11 של אינטל, שעכשיו נפוצים בכל המחשבים, לצד התגברות התחרות מצדה של AMD עם מעבד Ryzen, אבל זה כבר מעבד מסיפור אחר…

גוף מגנזיום

מבנה ועיצוב ב-Swift 5

סדרת ה-Swift תמיד התהדרה בעיצוב לא שגרתי, ולהלן הדגם של שנה שעברה, שהגיע בכחול צי עם נגיעות של זהב. הדגם של השנה הוא פחות בלינג בלינג, עדיין עם נגיעות זהובות כמו הציר וחריטת האותיות במקלדת, אבל הגוף בירוק בקבוק שובר שגרה ויפה מאוד. הגוף עשוי מסגסוגת מגנזיום-אלומיניום, מה שמעניק לו עמידות אבל גם משקל קל של פחות מקילו. הגוף גם מצופה בציפוי אנטי בקטריאלי. שיהיה.

עוד נמצא כאן מקלדת אי גדולה ומוארת, כשהמקשים עם מהלך קצר יחסית, אבל נוחים להקלדה מהירה וממושכת. משטח הצבעה בינוני עד גדול, מחוספס קצת, אבל נוח ונעים למגע, וכמובן, יש כאן מסך מגע. ומה שהפך להיות סטנדרט במחשבים מהדור הנוכחי: קורא טביעות אצבע.

מה יש לאכול מבחינת חיבורים?  יש כאן שני שקעי USB-A מסורתיים, (3.2), שקע USB-C ו-HDMI, כמו גם שקע אוזניות ושקע טעינה מסורתי, למרות שאפשר לטעון גם דרך ה-USB. הרמקולים הם צדיים וקבועים בתחתית המחשב. לא אידיאלי, אבל סביר.

התחושה הכללית של המחשב ביד היא טובה, ומשדרת עמידות, אבל בעיקר, משקל קל.

תצוגה וצליל

אייסר מעולם לא התקמצנו על איכות הפאנלים שלהם, והמחשב הזה לא יוצא מהכלל: ל-Swift 5 יש מסך FHD (1080 על 1920 פיקסלים) בגודל 14 אינץ', עם פאנל IPS גדול ותגובתי, עם תמיכה ב-HDR. הצבעים שלו נהדרים (100% טווח sRGB) , והוא מתהדר בשוליים דקים ויחס מסך לגוף של 90 אחוזים.

המסך דק השוליים של Swift 5

הצליל שלו הוא לא רע, אבל גם לא מדהים. קשה לדרוש מרמקולים של לפטופ שיהיו מערכת היי-פיי, אבל הצליל הוא בהחלט סביר, עם במת קול סבירה וממוצעת.

ביצועים של ה-Swift 5

Swift 5 בדור הנוכחי מתהדר גם במעבד Intel Core i7-1165G7 (ארבע ליבות, שמונה נימים, מגיע עד כמעט 5 גיגההרץ עם הקפצה), עם חצי טרהבייט אחסון ו-16 גיגהבייט זיכרון, והוא בהחלט חיית עבודה:

הוא הוציא אמנם 1574 נקודות ב-3DMark Time Spy, שזהו מבחן כללי יותר, ועדיין הוציא את הציון הכי טוב עד היום למעבדים מהסוג הזה אצלנו, אבל במבחן Night Raid, שמותאם ספציפית למעבד מובנה, ובדור 11 של אינטל זה ה-Iris Xe, הוא כבר הוציא 15,697 נקודות, שזה ציון מכובד, גם הוא, הטוב ביותר שהוצאנו מהפלטפורמה הזו עד כה.

ההפתעה שלנו הייתה בתחום המשחקים: Swift 5 מוציא קצבי פריימים יפים של בין 90-130 פריימים לשניה ב-Full HD, מה שאומר שהמחשב הזה יתמוך בלי בעיה במשחקים קלים. 3DMark מעריכים את היכולת שלו לספק קצב פריימים של 30 פריימים לשניה ויותר במשחקים כמו באטלפילד V ופורטנייט.

ב-PCMark10, הוא זכה לציון של 4852 נקודות, קצת יותר מהאסוס שסקרנו כאן לפני כמה שבועות ושבנוי על אותה הפלטפורמה בדיוק. בכלל, נראה שהאינטגרציה של אייסר של המסדת הזו, פשוט טובה.

חיי סוללה ופליטת חום

כמו כל המחשבים מהדורות האחרונים, גם כאן, המיקום של פתחי פליטת החום ממוקמים היטב – בצלע העליונה של אזור המקלדת, וכלפי המסך, כך שהם יושבים בהטייה, מהמשתמש והלאה, כך שחום לא מורגש כאן כלל וזה נהדר.

פתחי האוורור של Acer Swift 5

לגבי חיי סוללה: חיי הסוללה של ה-Swift 5 הם טובים, אבל לא מדהימים: אייסר אמנם מבטיחים בשבילו חיי סוללה דו ספרתיים, אנחנו לא הגענו לשם. בתצורות עבודה ממוצעות שונות, עם 50% בהירות מסך, ושני מצבי הביניים של חיסכון בסוללה (לא מצב הביצועים המקסימלי, ולא מצב החיסכון שנכנס לפעולה רק ב-10% סוללה ומטה), הצלחנו להוציא ממנו בין 5-7 שעות עבודה שזה סביר לחלוטין, אבל רחוק מהצהרת היצרן. כמובן, יש כאן טעינה מהירה דרך שקע USB-C או דרך שקע הטעינה הקנייני, שיקנו לכם עוד כמה שעות עבודה הרחק מהשקע תמורת זמן טעינה קצר בן דקות.

השורה התחתונה

Swift 5 הוא מחשב של כיף. ואם נתעלם לרגע מהחרוז המאולץ משהו – Swift 5 הוא בדיוק מה שהיינו מצפים לקבל מהסדרה ב-2021: מחשב עבודה קל וחזק, נראה מצוין וקצת לא שגרתי במראה שלו עם מסך משובח, ואינטגרציה מוקפדת מאוד (לא נכנסנו לסוכריות אחרות שאפשר למצוא פה, כמו תמיכה ב-Wi-Fi 6 ועוד) של הפלטפורמה של אינטל. מערבבים את כל זה ומקבלים מחשב מצוין, למרות שחיי הסוללה היו קצת מאכזבים.

והחלק הכי טוב? המחיר. המחשב המאוד נאה ומוצלח הזה, במשקל של קצת פחות מקילו, בתצורה הנוכחית נע סביב 6000 שקלים מחיר שוק, קצת פחות – כולל שלוש שנים אחריות של אייסר ישראל באתר הלקוח.

אם תתפשרו קצת על החומרה, ותלכו נגיד על 8 גיגהבייט זיכרון בלבד, תוכלו למצוא גם תת דגמים טיפה פחות חזקים, אבל עדיין טובים בסביבות 4,500-5000 שקלים. למפרט ולתצורה הזו, זהו מחיר יותר מהוגן.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

4 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner