סוני משיקים מציאות מדומה, טלוויזיה בלי רמקולים ומבטלים רעשים

טלוויזיות סוני 2017 עם 4K ו-HDR

אמש (ג’) השיקה ישפאר, יבואנית סוני לישראל, את קו המוצרים שלה ל-2017. קו המוצרים של סוני כולל יותר מ-30 דגמי מסכים, ובראשם הברוויה A-1, מסך ייחודי נטול רמקולים העושה שימוש בצג עצמו להפקת צלילים.

צביקה שמעוני, מנכ"ל ישפאר

צביקה שמעוני, מנכ”ל ישפאר, אמש בהשקה של סוני

לפי צביקה שמעוני, מנכ”ל ישפאר, הייתה בעולם ובישראל קפיצה חדה ברכישה של מסכי 4K, וישנה גם עליה כמותית ברכישה של מסכים הגדולים מ-50 אינץ’. כל המסכים של סוני תומכים ב-HDR (טווח דינמי רחב – היכולת לשנות את עצמת ההארה והניגודיות על מנת לתת תצוגת גוונים רחבה יותר) והחברה מכוונת לשוק הבינוני ומעלה וכלל לא מחזיקה מסכים זולים. לפי שמעוני, “לסוני אין מסכים פשוטים”.

מרבית הטלוויזיות שהושקו הן מבוססות אנדרואיד, מה שאומר שהן תומכות ביישומי אנדרואיד TV כמו נטפליקס או היישום החדש של סלקום TV, שכתבנו עליו כאן בשבוע שעבר. זאת, לצד חיפוש קולי בשפה טבעית, בדומה למה שמתאפשר באפל TV, כמו גם תמיכה בתקן מיראקאסט של העברת תכנים אלחוטית, שבה מצוידים רוב הטלפונים והמחשבים המודרניים. בסדרות ה-W, הנמוכות יותר, שהן HD מלא “בלבד”, יש את דפדפן אופרה הוותיק בגירסה טלוויזיונית.

טלוויזיית הדגל החדשה של סוני, שנחשפה עוד ב-CES, תחת שם הדגם Bravia A-1, היא הישג טכנולוגי מעניין ומרשים בפני עצמו: במקום רמקולים, המסך עצמו הוא הרמקול. באמצעות שני מתמרים המותקנים בגב המסך, הם מרעידים את המסך עצמו וגורמים לו להפיק צלילים, ממש כמו רמקול ענקי. החלק הארי של הטכנולוגיה הזו, אגב, מגיע מ-LG, שמשווקת את הטכנולוגיה תחת השם Crystal Sound.  שמענו את הטלוויזיה, אבל לא נפלנו מהצליל. בגלל המבנה, עדיין חסרים באסים, וגם אם מסתכלים ממש מקרוב, אפשר לראות במסך את הרעידות שמייצרים גלי הקול. ועדיין, במרחק צפיה רגיל זה נראה מרשים.

קסדה רצחנית

אבל הדבר הכי מרשים שסוני הציגה אמש, בכלל לא היה טלוויזיות, אלא קסדת ה-Playstation VR החדשה, קסדת המציאות המדומה של סוני, בה התנסינו בתערוכת IFA האחרונה ויצאנו מוקסמים. אותה הקסדה שבעבר נקראה “פרויקט מורפיאוס”. אמש ניסינו אותה ביחד עם בקר מגניב דמוי רובה ויחד עם המשחק Farpoint. התוצאה מרשימה מאוד, וחלקה באופן יוצא דופן. ממש הרגשנו שאנחנו צועדים בתוך זירת הרס אפוקליפטית עם מדורות בוערות ורובוטים רצחניים שיורים עלינו.

 

 

מה שעוד רצחני, לצערנו, זה המחיר – הקסדה עולה 2,300 שקלים, לא כולל קונסולה שהיא דרישה קיימת להפעלתה. הדבר היחיד שממתיק את הגלולה הוא חבילת השקה שמציעה ישפאר, עם המשחק עצמו במתנה, או ערכה של המשחק עצמו והרובה ב-179 שקלים במקום 499. ובנוסף, יש גם צורך במצלמה ייעודית שמתחברת לקונסולה, שנמכרת ב-99 שקלים במקום 359 שקלים. לא זול. ולסיום, הציגה ישפאר גם את האוזניות האלחוטיות ומבטלות הרעשים שלה, ה-MDR1000x, שמגיעות בחמישה צבעים ומציעות ביטול רעשים אקטיבי ופאסיבי מוצלח במיוחד. גם הן לא זולות, אבל בטווח מחיר מקובל בקטגוריה, 2,490 שקלים.

 

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner