10 דברים שאתם צריכים לדעת מוועידת המפתחים של מיקרוסופט

microsoft edge

אמש (ד') נפתחה וועידת המפתחים של מיקרוסופט, Build. בנאום הפתיחה שרטטו בכירי מיקרוסופט את עתידה של ווינדוס ועתידה של החברה. מיקרוסופט תהיה אתכם בכל מקום, ועשתה אתמול מהלך איגוף מפתיע לאפל וגוגל. הנה עשרת הדברים החשובים שאתם צריכים לדעת, וגם פרשנות: מתי מיקרוסופט הפכה להיות החברה המגניבה?

1. הטלפון הוא המחשב שלכם

במסגרת תכונה שמיקרוסופט מכנים קונטיואום, אתם יכולים להפוך את הטלפון או הטאבלט שלכם למחשב מלא. זה אומר שכשתחברו אותם למסך גדול או לתחנת עגינה, תקבלו שולחן עבודה מלא, משל עבדתם על מחשב ביתי, ולהיפך – במחשב ה-Surface, כשתשלפו את עט החרט (סטילוס), הממשק יתאים את עצמו לעבודה עם עט במקום מגע/מקלדת. מארק שאטלוורת' ניסה להציג חזון כזה עם האובונטו Edge, ואתמול פחות או יותר באו מיקרוסופט והפכו את זה למציאות.

2. אנדרואיד כבר בפנים

אולי התרגיל המבריק ביותר שעשתה מיקרוסופט אמש, ואולי בתולדותיה. מערכת ההפעלה Windows Phone 10, שהיא חלק מ-Windows 10, תוכל להריץ אפליקציות של אנדרואיד. מה ששמעתם. אמנם זה יהיה באמולוציה, אבל מיקרוסופט למעשה פותחת את השערים לאפליקציות של המתחרים. באותה מידה, המרה של אפליקציות iOS, של אייפון, תהיה קלה להחריד. קראו גם בפרשנות שלנו למטה.

 

3. אופיס עם תוספות

הגירסה הבאה של אופיס, תבוא עם תוספים. מה זה אומר? שכמו בדפדפן, תוכלו לעבוד עם כלים מעצימים לוורד או לאקסל. תוכלו לשלב כלים ייעודיים של SAP לתוך אקסל, או להזמין מונית של UBER תוך כדי עבודה על מסמך וורד. אלה יהיו בעצם אפליקציות קטנות של חברות צד שלישי, קטנות כגדולות שירוצו בצד ובתוך אופיס, וזה מרשים.

 

4. קורטנה, כאן מוקד

מיקרוסופט משליכים את יהבם על קורטנה, ועושים את זה בכל הכוח. קורטנה, הסייעת הדיגיטלית של מיקרוסופט, עומדת להיות הכתובת שלכם לכל דבר ולכל חיפוש, כאשר חיפוש ה-spotlight יהיה משולב ביחד איתה. ג'ו בלפוייר,  האיש עם השיער הכי טוב בתעשיה ומנהל הצוות של Windows ערך כמה הדגמות, וביניהן ראינו שקורטנה קיבלה ממשק חדש, כולל תפריט צד אלגנטי.

 

5. פרויקט קצה

פרויקט ספרטן, הדפדפן החדש שאמור לרשת את אקספלורר הוותיק ולהוציא אותו לגמלאות, הוצג בשמו הרשמי: Edge. כדפדפן, הוא נראה מרשים מאוד ובעל יכולות. ואם כבר אמרנו שמיקרוסופט נפתחים לעולם? תוכלו לייבא לאדג' תוספים של פיירפוקס וכרום וזו בשורה רצינית. מה שכן, נראה שמיקרוסופט מתקשים לשחרר את העבר, והסמליל של אדג' הוא מחווה לאקספלורר קשישא, וחבל, כי הוא מכוער. דפדפן חדש דורש סמל חדש, וחבל שמיקרוסופט לא הפנימו את זה.

6. שולחן העבודה שב בחזרה

בצעד שכבר ראינו בהכרזות הקודמות, מיקרוסופט עשו אחורה פנה מממשק האריחים שלא התקבל טוב בקרב המשתמשים (כותב שורות אלה דווקא מחבב אותו, אבל הוא בדעת מיעוט),  והחזירו את שולחן העבודה הקלאסי והמוכר, באופן מלא. ובעוד מזכר מהעבר, תפריט ההתחל קיבל עכשיו שקיפות, א-לה ממשק ה-Aero של ויסטה, שהיה בערך הדבר החיובי היחיד במערכת ההפעלה המקוללת ההיא.

 

7. הכל רץ על הכל

מיקרוסופט מכנים את התכונה הזו אפליקציות אוניברסליות, ומה שעומד מאחורי השם המפוצץ הזה, הוא שבעצם הכל רץ על הכל – אפליקציות טלפון ירוצו לכם על המחשב ולהיפך, מאמר שהתחלתם לקרוא על המחשב, יפתח באותה הנקודה על האקסבוקס שלכם, וכן, האפליקציות האלה אפילו הולכות להולו-לנס, הממשק ההולוגרפי המגניב שמיקרוסופט הציגו… בקיצור, האפליקציות יפעלו על כל התקן שאתם רק יכולים להעלות בדעתכם.

 

8. היעד: מיליארד

ועם הפילוסופיה הזו, מיקרוסופט הולכים לכבוש את העולם, מחדש. היעד שהם מדברים עליו הוא שאפתני: מיליארד מחשבים שיריצו Windows 10 תוך שנה מיום ההשקה. להזכירכם, מיקרוסופט נותנים את מערכת ההפעלה בחינם לשנה (כן, הם עוברים לשיטת מינויים גם ב-Windows), ומשדרגים בחינם לבעלי ווינדוס 7 ו-8. למעשה, בעלי ווינדוס 8 רבים כבר מקבלים עכשיו התרעות על זמינותה של גירסת הניסיון להתקנה. נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט, אמר שהוא רוצה ש-Windows לא תהיה מערכת ההפעלה שאתם צריכים להשתמש בה, אלא שזו תהיה מערכת ההפעלה שתרצו להשתמש בה, שתאהבו אותה (בסרטון).

9. וננעל בפרסומות

קונספט מעניין שמיקרוסופט עומדת להציג במסך הנעילה הוא פרסומות. יהיו במסך הנעילה, בתוך התמונות והנופים היפהפיים, רכיבים הידודיים שיקדמו דברים שונים, ביניהן אפליקציות. זה שטח מעניין למכור לפרסום, ונראה כמה כסף מיקרוסופט יעשו ממנו. כמובן, האופציה הזו ניתנת לכיבוי למי שלא רוצה הטרדות מסחריות במקום פרטי כמו מסך הנעילה של המחשב שלו.

 

10. העולם ההולוגרמי

הקרשנדו של נאום הפתיחה היה הדגמות ההולו לנס. קסדה או משקפי המציאות המדומה והמועשרת של מיקרוסופט, הציגו עולם וירטואלי שלם, שכלל סביבת עבודה ביתית עם אפליקציות שמודבקות על קיר ושאותן ניתן להפעיל, ואובייקטים מעשיים שאפשר לתפעל. חלק מרשים נוסף בהדגמה, היה הקרנה של דמות של רובוט ווירטואלי, על רובוט אמיתי שהובא לאולם, והדגמה של שילוב אינטראקטיבי בין הדמות הווירטואלית ומתן פקודות לרובוט המציאותי. ממשק העתיד של מיקרוסופט נראה כמו משהו שלקוח מסדרת מדע בדיוני – אבל במציאות.

ומילה של פרשנות…

ההצגה של מיקרוסופט אתמול בערב גנבה את ההצגה. תוך קצת יותר משנה, החברה עברה מהפכה תפיסתית, ומיקרוסופט של נאדלה, בשנת ה-40 לחייה, לא נמצאת במשבר אמצע החיים אלא נראה ששתתה בלגימות גדולות ממעיין הנעורים. זו לא הענקית המנומנמת של גייטס ובלאמר, אלא חברה דינמית, תזזיתית, שמסתערת ויורה לכל הכיוונים – בדומה לגוגל בשנותיה הראשונות.

הבשורה הכי גדולה שיצאה אמש מסן פרנסיסקו, היא ההפעלה של אפליקציות אנדרואיד בתוך Windows Phone, והקלות שבה יהיה ניתן להמיר אפליקציות שעוצבו לאייפון – לסביבה של Windows Phone. במהלך מבריק אחד, מחתה מיקרוסופט את החיסרון המרכזי של מערכת ההפעלה הניידת שלה, והתירוץ העיקרי של מפתחים ומשתמשים כאחד לא לעבוד עם Windows Phone – שוק האפליקציות הקטן שלה.

אין יותר תירוצים, ולמעשה, אם החזון הזה יתממש, מיקרוסופט נמצאת בעמדת זינוק מצוינת לכבוש לעצמה נתח שוק, על חשבון אנדרואיד. מערכת ההפעלה שלה כבר היום היא לא רעה, וגירסה 10 שהיא חלק ממערכת אקולוגית שלמה וגדולה, תהיה מוצלחת עוד יותר. ואם זה מריץ גם אפליקציות של אנדרואיד (אם כי הסביבה הווירטואלית מעלה חשש של ביצועים) – אז למה לא לרכוש לעצמכם windows phone שיעבוד באופן חלקלק עם שאר המחשבים שלכם שמריצים ווינדוס 10? ואגב, אם זה מזכיר לכם את אפל, זה לא בכדי. מצד המפתחים, גם השחרור של כלי הפיתוח לסביבות אחרות, וגם הקלות שבה יהיה אפשר להמיר יישומים שנכתבו למערכות הפעלה אחרות, שמה את מיקרוסופט בעדיפות.

ועוד לא אמרנו אף מילה על ההולולנס, ללא ספק אחד הדברים הכי מסקרנים שמיקרוסופט הוציאה בשנים האחרונות, אולי אי פעם, והמצאה שעומדת בשורה אחת עם הברקות מיתולוגיות כמו הקינקט, עם פוטנציאל יצירתי עצום. ומיקרוסופט הייתה זקוקה לברק החדשנות הזה, אחרי שמאמרים וכתבות רבים הספידו אותה כדינוזאור שלא יידע להסתגל לעידן הניידות החדש. מיקרוסופט של נאדלה המציאה את עצמה מחדש כחדשנית ונגישה לכולם, וכמו שהעיר אחד מעמיתיי בחו"ל בהומור: ממתי מיקרוסופט הפכה להיות החברה המגניבה?

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

3 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner