CES 2021: לנובו משיקה ניידי IdeaPad 5G ומחשב מתקפל בישראל

IdeaPad 5G

מגיפת הקורונה גרמה לכל יצרניות המחשבים לשנות את קווי הייצור שלהם ולעשות התאמות לעידן החדש של מגיפה והסתגרות בבתים (שלום, סגר שלישי), תוך הבנה שלאנשים יש צורך במחשבים יותר עצמתיים גם לבית. לנובו, יצרנית המחשבים הגדולה, גם היא הפנימה את התובנה הזו לקווי המחשבים שלה ל-2021.

IdeaPad הוא המותג הביתי של לנובו, בשעה שסדרת ה-Thinkpad האייקונית היא המותג העיקרי של החברה לשוק העסקי, ולרוב היא זו שנהנית מהחומרה החזקה יותר לעומת אחיה הקטן. אבל עם IdeaPad 5 לנובו קצת הופכת את היוצרות, ולאור מגיפת הקורונה, מביאה את העוצמה הביתה.

אולי המחשב הכי מסקרן של לנובו שהוכרז ב-CES 2021, הוא ה-IdeaPad 5G, שכולל חריץ SIM לקישוריות לדור רביעי ודור חמישי, לצד חיבוריות Wi-Fi 5 (למה לא Wi-Fi 6?). בגלל שהוא מבוסס על מעבד של קוואלקום, בדומה לאלה הנמצאים בסמארטפונים (תיכף נגיע לזה), יש לו לא פחות מ-20 שעות סוללה של צפיה בווידאו על מסך 14 אינץ' מסוג IPS, ברזולוציית Full HD ובבהירות של 300 ניט.

עוד בחיבור:
ניסוי כלים: המחשב המחובר תמיד עם מעבד של קוואלקום ו-20 שעות סוללה
הצצה ראשונה ל-Wing דור חמישי של LG

המעבד של ה-IdeaPad 5G, הוא מעבד קוואלקום 8Cx מהסדרה שהחברה מייחדת למחשבים. ועם מעבד גרפי Aderno 680. הוא כולל גם את המקלדת המוכרת של IdeaPad ומצלמת אינפרא-אדום לתמיכה בזיהוי פנים כאמצעי אבטחה (זיהוי פנים משודרג גם מציעה אינטל, בידיעה שפרסמנו כאן). ולבסוף, לנובו מוסיפה תמיכה מיוחדת באלקסה של אמזון, שנקראת Picture This! והופכת את המחשב במצב המתנה לסוג של Echo Show, עם תגובות חכמות וויזואליות מאלקסה גם על המסך:

מתקפל לישראל

ויש גם כאלה בלי חיבוריות דור חמישי, אבל שעדיין נועדו להביא עוצמה למשתמש הביתי או שזה נכפה עליו להיות ביתי: ה-IdeaPad 5 Pro  מגיעים עם יחס מסך מלבני של 16:10, יחס גוף-מסך של 90% ופאנל IPS עם תמיכה בטווח sRGB מלא ורזולוציה של למעלה מ-2K (קרוב ל-3K למעשה) בגודל של 14 אינץ' וקצב רענון של 90 הרץ, ועם מה שנראה מגמה מתגברת ומבורכת – יכולת לבחור בין מעבדי אינטל דור 11 לבין מעבדי Ryzen החדשים של AMD.

המחשבים האלה יגיעו אלינו במרוצת השנה (זמינות ומחירים סופיים טרם הוכרזו) ולבסוף, נציין שבימים אלה, מתחילה לנובו לשווק בישראל את ה-Thinkpad X1 Fold, יוצא הדופן:

זהו המחשב הראשון בעולם עם מסך 13.3 אינץ' גמיש ומתקפל (בדומה ל-Fold של סמסונג בסמארטפונים), שהוכרז במאי 2019. צורת העבודה שלו מסקרנת – הוא מאפשר לעבוד עם המסך המתקפל כולו כמו מחשב לוח או גיליון גמיש, או שניתן להצמיד לחלקו התחתון מקלדת, ואז לקבל מחשב דמוי צדפה. אנו מקווים שבקרוב נקבל אותו לסקירה ולהתרשמות כאן ב-"החיבור".

X1 Fold

המחיר שלו בתצורה שמצאנו בארץ, הוא סביר בהתחשב באופיו המיוחד והיקר של המסך הגמיש וההנדסה הסובבת אותו: 15,500 שקלים, עבור Core i5, עם 8 ג"ב זיכרון וחצי טרהבייט אחסון SSD nvme מהיר. לשם השוואה, ה-fold של סמסונג, עולה 8,000 שקלים (עבור מסך קטן בהרבה…).

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner