בספטמבר השנה הכריזה LG על ה-Wing, טלפון לא שגרתי והסנונית הראשונה מפרויקט "אקספלורר" של החברה, שמנסה לחקור תצורות לא שגרתיות. עכשיו הוא הגיע לישראל, וקיבלנו כבר יחידה לסקירה, והנה רשמים ממש ראשוניים מכמה שעות עם ה-LG Wing.

ה-LG Wing הוא מכשיר כפול מסכים בסידור שלא ראינו בעבר: לא סידור של מסך נוסף לצד המסך, כמו ה-Duo של מיקרוסופט, או טלפון עם מסך מתקפל כמו ה-Fold של סמסונג או ה-MateXs של וואווי, אלא טלפון שהמסך הראשי שלו מסתובב על צירו ב-90 מעלות וחושף מתחתיו עוד מסך, מה שמעניק לטלפון צורת T כשהוא פתוח, וצורת ה-bar הרגילה כשהוא סגור. המסך הראשי של ה-LG Wing 5G הוא מסך 6.8 אינץ’ ברזולוציה של 2460 על 1080 פיקסלים ביחס קולנועי של 20:9, ואילו המשני הוא מסך 3.9 אינץ’ ריבועי (1080 על 1240 פיקסלים), שמסתתר מתחת למסך הראשי. LG השקיעה פה משמעותית בהנדסה, כדי ליצור טלפון כפול מסכים, שהוא עדיין דק ונטול משקל יחסית (הטלפון שוקל 260 גרם, פחות מטלפונים כפולי מסך אחרים), וציר הסיבוב עמיד ב-200,000 סיבובים או החלקות. מהניסיון הקצר שלנו, ההחלקה של המסך הלוך ושוב היא חלקה וכייפית, ויש בה משהו מהנה לאנשים שתמיד אוהבים חפץ לשחק איתו בידיים.

המסך הראשי, כמו שכבר התרגלנו לקבל מ-LG מהמם. סצינת הפתיחה של וונדר וומן: 1984 נראית עליו מצוין. עם ירוקים עמוקים, שמיים בהירים ועומק שדה ניכר. המסך המשני בן ארבעת האינצ'ים כמעט, לא נראה שנופל ממנו באיכותו באופן מורגש, ויש משהו מאוד נעים ביכולת לצפות בסרט לרוחב, ללא צורך לסובב את כל המכשיר.

בכלל, החוויה של שני מסכים דורשת הסתגלות, אבל באמת שונה מכל מה שהכרתם. LG מרחיבים ב-Wing את הרעיון המקורי שהחלו עם ה-G8x ולא היה ביצוע מזהיר של שני מסכים, וליטשו אותו. הפעם החוויה שונה, וטובה יותר. מאוד אהבתי את האפשרות של הפקדים ביוטיוב, או את היכולת לצפות בסרטון ולגלוש בו זמנית, או לטפל בדברים אחרים בטלפון.

לראשונה: ריבוי משימות אמיתי

אומר בזהירות שזהו הטלפון הראשון שראיתי שבאמת אפשר לבצע בו שתי מטלות שונות במקביל, בלי קשקושים כמו פיצול מסך או מעבר בין אפליקציות. דווק אפשרות ההיפוך, והקלדה על המסך הראשי בזמן צפיה במשני, עובדת פחות טוב לבעלי ידיים קטנות – כאן נצטרך עוד לשחק עם ההגדרות.

LG WING 5G

סעיף המצלמה הוא אולי הדבר הכי מעניין בכל הטלפון. Wing 5G מגיע עם תכונות מייצב (גימבל), כך שאפשר להניע את המצלמה לצדדים ומעלה מטה, או לנוע במהירות ולעקוב אחרי אובייקט מבלי לאבד פוקוס. זאת תכונה שעוד אצטרך לבדוק לעומק, אבל בשימוש ראשוני בהחלט היא מסקרנת ושונה מכל מה שהכרתי בסמארטפונים בכל הנוגע לחוויית צילום.

לבסוף, נקנח בקצת נתוני חומרה והמחיר, כמובן:  ה-WING 5G יוצא הדופן הוא כמובן מכשיר תומך דור חמישי ישר מהקופסא. ערכת השבבים שלו היא סנאפדרגון 765G (אותה ערכת שבבים שאפשר למצוא בנוקיה 8.3 ובפיקסל 5 עם ליבה מהירה של 2.4 גיגההרץ, וליבות נמוכות שרצות במהירות 1.8 גיגההרץ), עם 8 גיגהבייט זיכרון ו-128 גיגהבייט אחסון.  הוא מוגן בזכוכית גורילה 5 משני צדיו, ועמד במבחני תקן הצבא האמריקאי, MIL-STD-810G לצד תקן IP54, מה שאומר שהוא עמיד בפני שפריצים אקראיים של מים. הסוללה היא 4,000 מיליאמפר שעה עם תמיכה ב-QuickCharge 4.

LG WING 5G
צילומים: ניב ליליאן

מערך הצילום האחורי מורכב ממצלמה ראשית 64 מגהפיקסל, עם מפתח צמצם f/1.8 ושתי עדשות רחבות של 12 ו-13 מגהפיקסל, ומפתחי צמצם של f/2.2 ו-f/1.9 בהתאמה. המצלמה הקדמית הקופצת היא 32 מגהפיקסל, עם תמיכה ב-HDR. קורא טביעות האצבע הוא מתחת למסך. מגירת ה-SIM המאורכת תומכת בכרטיס זיכרון להרחבה וב-SIM בודד שיושבים זה לצד זה, ולכן המגירה גדולה מהרגיל. מה שכן, היא מוגנת עם אטם גומי למניעת חדירת מים.

והמחיר?

ולבסוף, המחיר – רונלייט היבואנית אומרת שהמחיר בישראל הוא הנמוך בעולם: 3200 שקל (3199 ליתר דיוק), כולל מגן מסך ומגן למכשיר באריזה. בהתחשב בעובדה שבאירופה הוא יעלה לכם 850 יורו (כ-3375 שקלים, לפני מסים ושילוח), זו נראית הצהרה נועזת, אך נכונה.

אלה היו הרשמים מהזמן הקצר שלי עם ה-WING 5G, בעוד כמה ימים נפרסם כאן ב-"החיבור", סקירה מלאה ונרחבת של המכשיר. הישארו מקוונים.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


      

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner