CES 2021: מחשבים מעצים וזיהוי פנים

אינטל מציגים זיהוי פנים חדש ב-CES 2021

השנה, בגלל מגיפת הקורונה, מבקרים ועיתונאים לא יגדשו את אולמות מרכז הכנסים Sands ומרכז הכנסים של לאס ווגאס, ולא יצפו פקקים בסטריפ, הרחוב הראשי הארוך של עיר ההימורים. ועדיין, כמו כל שנה, תערוכת 2021 CES, תערוכת האלקטרוניקה הגדולה בעולם מתקיימת – במתכונת וירטואלית. אנחנו כאן עם החדשות וההכרזות החשובות, גם השנה.

Dell הכריזו כעת ב-2021 CES על מספר דגמי מחשבים חדשים שיגיעו לכאן במרוצת השנה, כאשר הדגשים הם על טכנולוגיות פרטיות, שיפור של שיחות וידאו ועל קיימות. כך למשל, דגם Latitude 9420 מצוייד בחיישן ויזואלי של אינטל (ההכרזות שלה בהמשך הידיעה), המכוונן את בהירות המסך ומזהה האם אדם יושב מול המחשב, ומתאים את ההגדרות בעזרת בינה מלאכותית. עוד הוא מגיע עם תקני קישוריות Wi-Fi 6E  (קראתם כבר את המדריך שלנו ל-Wi-Fi 6?) או דור חמישי, ומעבדי דור 11. עינית מצלמת הווידאו הקדמית יודעת להסתנכרן עם תוכנות ועידה, ולהפתח אוטומטית תוך שמירה על פרטיות המשתמש בשאר הזמן.

עינית חכמה ובינה מלאכותית. Dell Latitude 9420

עוד טרנד ב-CES 2021 שלא תמיד מקבל את קדמת הבמה, אבל עכשיו איכשהו פתאום תופס את מרכז הבמה ב-CES הוא ענייני קיימות, שגם חברות אחרות החלו להדגיש. סדרות Latitude 5000 ו-Precision 3560 בהן משתמשים בביו-פלסטיק לבניית הגוף, המיוצר מעצים הנותרים כפסולת ייצור של נייר. כרגע הוא מהווה רק 21% מהגוף, אבל המטרה של Dell  היא שעד 2030, מחצית מתכולת גוף המחשבים תהיה מחומרים ממוחזרים או מתחדשים.

זיהוי פנים, ללא מתחזים

אחת הבעיות העיקריות של זיהוי פנים כיום כאמצעי אימות היא הקלות שבה אפשר לשטות בחיישני הזיהוי. תמונה מודפסת בגודל המתאים או מסיכת פנים (לא מהסוג של הקורונה) יכולות לשטות בחיישנים, ולסכן מערכות המתבססות על זיהוי פנים מסמארטפונים ועד בקרת כניסה לעובדים ומערכות בנקאות.

ערכת RealSense החדשה

אינטל באה לפתור את הבעיה הזו, ומציגה את הדור החדש של חיישני זיהוי הפנים שלה, RealSense ID. אלגוריתם הזיהוי, לטענת אינטל, מסוגל להתאים את עצמו לתווי פנים משתנים כמו שיער פנים, הרכבת משקפיים או תסרוקת חדשה (אינטל אומרים שהיא טובה גם לזיהוי פנים עם מסיכה), לצד זיהוי של גווני עור שונים (ידוע שאמצעי זיהוי פנים קיימים מתקשים יותר בזיהוי בעלי עור כהה) וגבהים שונים. אינטל טוענים שיכולת ההטעיה של החיישן עומדת על מקרה אחד למיליון, מה שמעמיד רף לטענת החברה שהוא טוב דיו כתחליף ביומטרי לכרטיסי גישה לעובדים, זיהוי לצורכי בנקאות ועוד. בכל הנוגע לפרטיות, RealSense ID מבצעת את העיבוד באופן מקומי ומצפינה את נתוני המשתמש.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner