איך כדאי לאחסן קפה?

קפה

לגבי אופן האחסון הנכון לקפה קיים ויכוח – לשים במקפיא, לא לשים במקפיא? לשמור בצנצנת אטומה או בכלי במיוחד?  הלכנו לשמוע את דעתם של המומחים – דה פורטו ריקו אימפורטינג קאמפני הם יבואנים וסוחרי קפה ידועים, שיושבים ב…. בניו יורק. ולהם יש עצות מאוד ברורות על איך לאחסן קפה.

לפי האנשים של חברת הייבוא פורטו ריקו, קפה הוא כמו לחם. הוא מתחיל לאבד את החוזק והטעם שלו אחרי שבועיים.  עוד הם מספרים על הלקוחות האיטלקיים שהיו קונים בדיוק את כמות הפולים שצרכו, ולא יותר.

ההמלצה שלהם היא שאם רכשתם חצי קילו או פחות לשימוש מיידי, אחסנו אותו במיכל או צנצנת אטומים לאוויר והניחו על השיש. השתמשו בו כל יום עד שיאזל. האחסון במיכל אטום הוא חשוב, כי קפה נוטה לספוח ריחות חזקים – וזה נכון גם לגבי פולים וגם לגבי קפה טחון.

פולי קפה

מה לעשות אם קניתי כמות גדולה של פולי קפה?

אם רכשתם כמות גדולה יותר, שאמורה להספיק לכם ליותר משבועיים, הם ממליצים שלא לטחון אותו ולהשאיר אותו כפולים שלמים.  לחצי הקילו הראשון התייחסו כמו ההמלצה מעלה.

את שאר הפולים חלקו לאריזות של חצי קילוגרם, ואחסנו בשקית עם סגירה הרמטיתהסוג עם הרוכסן או דומיו), ואחסנו במקפיא.

צריכים קפה? הוציאו חבילה אחת, והעבירו את תכולתה לצנצנת האטומה שעל השיש. השתמשו בה עד שהיא אוזלת, הוציאו את הבאה מהמקפיא, וחוזר חלילה.

למה לשים במקפיא?

אנשי יבוא פורטו ריקו מסבירים כי ההקפאה מונעת משמני הקפה שנמצאים בפולים מלהתייבש ומשמרת את הטעם. הקפה בסופו של דבר יאבד מטעמו, אבל ההקפאה תעכב את ההתהליך, ותשמור אותו טרי (יחסית) במשך חודשים.

מודעות פרסומת

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות

מערכת "החיבור"

מערכת אתר "החיבור". שורת ההיכר שלנו עבור כתבות שנכתבו על ידי יותר מכותב אחד מזוהה

השאר תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner
%d בלוגרים אהבו את זה: