מתעצבנים מסימני טביעות אצבעות על מסכי מגע? עכשיו יש פיתרון

Buick Encore Touchscreen טביעות אצבע

מסכי מגע כממשק הפכו לעובדה קיימת בחיינו, והם לא הולכים לשום מקום. אם כבר, להיפך, השימוש בהם רק עומד ללכת להתרחב. יחד עם זאת, הדבר הדוחה אסתטית (וגם סניטרית) שנלווה למסכי מגע הוא טביעות אצבע ו-“מריחות” של אצבעות שומניות על המסך אחרי כמה ימים של שימוש. יחד עם זאת, נראה שחברת המכוניות ג’נרל מוטורס מצאה לזה פיתרון, לפחות בדגמים העתידיים שלה: החברה פיתחה מסך מגע שמנקה את עצמו.

אם אתם חושבים בכיוון של מגבים או יד רובוטית עם מטלית, אתם ממש טועים – הפיתרון הוא הרבה יותר מתוחכם: החברה הוסיפה לפיקסלים הרגילים במסך (אדום, ירוק, כחול) פיקסל רביעי של אור אולטרה סגול, שאינו נראה לעין אנושית ברגיל ולכן לא ישפיע על התצוגה. התאורה האולטרה סגולה הנפלטת מהמסך, תיצור תגובה עם שכבה כימית מיוחדת במסך, המורכבת ממאיץ תחמוצת מתכתית.

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

פה זה נהיה מעניין: התגובה הכימית בשכבה, משלבת פעולה עם הלחות שבאוויר, כדי לפרק את החומרים האורגניים והשומנים מ-טביעות האצבע שנשארו על המסך אחרי שנגענו בו עם האצבעות המטונפות שלנו, והם אלה שיוצרים את הלכלוך של טביעות האצבעות על המסך.

מסך מגע ב-GMC HUMMER עם ניקוי טביעות אצבע עצמי
צילום: GMC

כשחושבים על זה, השכבה הכימית המיוחדת משתמשת בלחות שבאוויר, כדי “לרחוץ” את המסך, באופן דומה לזה אם היינו מעבירים עליו מטלית לחה, אלא שפה התגובה הכימית יוצרת את ה-“מטלית הלחה” ישירות מהאוויר.

כשתהליך הניקוי מסתיים והמסך מתייבש, טביעות האצבע והמריחות השומניות פשוט מתפוגגות כלא היו, והמסך שוב יהיה מוכן ונקי כדי שנוכל לטנף אותו שוב, וחוזר חלילה.

האם ההליך הזה יגיע בקרוב לסמארטפונים שלנו? כנראה שלא. מקור נוסף לקרינת אולטרה סגול היא…השמש שלנו. כך שאם “שכבת הניקיון” המיוחדת תוטמע במכשירים נישאים החשופים לשמש, ההליך יופעל כל הזמן, ונקבל כנראה שכבה לחה קבועה ומעצבנת על המסך. הפיתרון של ג’נרל מוטורס מנצל את העובדה שמסכי המגע ברכב נמצאים בחשיכה בלילה כשהרכב חונה, ובמשך היום הם נמצאים תחת שמשת הרכב המסננת קרינת אולטרה סגול, כך שאפשר לשלוט בתהליך.

ברם, אם חברה כמו קורנינג, שאחראית לזכוכיות הגורילה שמגינות על המסכים שלנו תאמץ או תבצע התאמות בפיתרון הדי מבריק של ג’נרל מוטורס, אולי נוכל להיפרד מהמטליות או מניגובי החולצה האקראיים לסמארטפון שלנו.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner