נוקיה 8.3 שיאומי Mi10T Pro ראש בראש

בתקופה האחרונה ישראל מוצפת בטלפונים ברמות הביניים. שניים שלכדו את תשומת הלב שלנו ולקחנו אותם לבדיקה כמעט מקבילה, הם השיאומי Mi10t Pro וה-נוקיה 8.3: שניהם טלפוני ביניים-עיליים, שניהם עולים כמעט אותו דבר (לפי מחירים רשמיים, למרות שבמחירי שוק הם כבר ירדו, ראו גם בהמשך), ושניהם מטלפוני הדור החמישי הלא רבים הקיימים בישראל. החלטנו להטיל אותם לזירה ראש בראש.

עיצוב

Mi10T Pro הוא מכשיר נאה בעיצוב מאוד נקי וקווים חלקים, עם גב זכוכית מבריק בגוון אפור (יש עוד גוונים). למעשה, רמת הגימור שלו קצת מפתיעה עבור טלפון ברמת המחיר שלו – הוא נראה יותר יוקרתי ממה שהוא עולה. הטרוניה היחידה לגבי העיצוב שלו היא יחידת המצלמה שבולטת כמה מילימטרים מגב המכשיר, ומורגשת כשמניחים אותו על משטח ישר כשגבו מטה.

ביחידה הנ”ל יש מצלמה ראשית של 108 מגהפיקסל, ומתחתיה מערך של שתי עדשות נוספות, המבזק, וכדי לסגור רביעיה יפה וסימטרית, שיאומי הוסיפו עיגול נוסף, שהוא אלמנט קישוטי בלבד. חבל, היו יכולים לדחוף שם עוד עדשה או מבזק בגוון אחר.

החזית שלו רובה ככולה היא המסך, למעט נקב המצלמה הקדמית בפינה השמאלית העליונה. בצלע הימנית נמצא את כפתור ההפעלה שהוא גם קורא טביעות האצבע (האופנה הזו, שהתחילה בשעתו סוני, עושה עכשיו קאמבק, ובעינינו היא נהדרת ונוחה, יותר אפילו מקוראי טביעות אצבע תת מסכיים, שאולי אלגנטיים אבל פחות נוחים!), וכפתור עצמת הווליום, שניהם ממוקמים טוב ונוח. הצלע השמאלית חלקה וריקה לחלוטין. בתחתית המכשיר, נמצא את את תא ה-SIM (אין פה מקום לכרטיס זיכרון חיצוני, אחסון פנימי בלבד וחבל), שקע ה-USB-C לטעינה ושבכת הרמקול. ענייני ואלגנטי.

לנוקיה 8.3 יש מראה קצת יותר ממוצע, אבל עדיין אלגנטי ומושך עין. נוקיה אומרים שהוא עוצב בהשראת הזוהר הצפוני, כך שהגב שלו כחול עם פסים של שבירת אור, אופנה נפוצה בטלפונים בימינו. גם הנוקיה סובל מבליטה קלה של מערך הצילום העגול שבמרכז גבו, אבל יצויין שמערך עדשות הזייס, מסודר בצורה נאה יותר של ארבע פינות בתוך העיגול: מצלמה ראשית של 64 מגהפיקסל, מצלמה רחבה של 12 מגהפיקסל, ועוד שתי עדשות של 2 מגהפיקסל לחישת עומק ומאקרו.

גם כאן, חיישן טביעות האצבע חזר להיות משולב בכפתור ההפעלה שבצלע הימנית, והוא מעט שקוע, כך שקל לאתר אותו גם במישוש, ומעליו כפתורי הווליום. בצלע השמאלית, יש לנוקיה 8.3 כפתור גוגל אסיסטנט, שמצאנו את עצמנו לוחצים עליו לא פעם בטעות, מה שמביא אותנו לעניין הבא.

נוקיה 8.3 הוא מכשיר רחב מהממוצע, ככה שבעלי כפות ידיים קטנות אולי אפילו קצת יתקשו באחיזה שלו. לי, שיש לי כף יד ממוצעת, אולי אפילו קצת קטנה הוא ישב בצורה סבירה ביד, אבל הרוחב שלו והמשקל בהחלט מורגשים.

החזית, במו אצל ה-Mi10T Pro רובה ככולה מסך, עם שוליים דקים, וגם כאן המצלמה היא נקב בצדו השמאלי העילי. בצלע התחתונה נמצא גם את שבכת הרמקול, שקע הטעינה והפתעה נעימה – שקע 3.5 מ”מ לאוזניות. התגעגענו. באופן לא שגרתי, מגירת ה-SIM שוכנת בצדה העליון של הצלע הימנית, והיא כוללת מקום לשני כרטיסי SIM, או SIM בודד וכרטיס זיכרון. נקודה לנוקיה.

בסעיף העיצוב, ה-Mi10T יותר מרשים במראהו, ויותר נוח לאחיזה, אבל נוקיה 8.3, מלבד עניין הגודל והרוחב, לא מזדנב מאחור.

תצוגה וצליל

המסך של ה-Mi10T Pro הוא מסך IPS איכותי מאוד, מפורט ובהיר, אם כי חסר מעט חדות לטעמנו. הצבעים שלו לא רעים, אם כי נוטים מעט לצהבהבות. מאוד אהבנו את הפירוט המצוין שלו, ותפקוד גם בסצינות כהות. כמובן, קצב הרענון המרשים שלו (144 הרץ) תורם לעניין, אם כי קחו בחשבון שקצב רענון גבוה ישתה לכם קצת סוללה.

הצליל שלו, סטראופוני הבוקע מהרמקול התחתון ומרמקול האפרכסת, חזק וברור. יש לו עצמה טובה, הבאסים אפילו ניכרים קצת כשמחזיקים אותו ביד, והצליל מאוד מאוזן מבחינת טווחים, אף אחד לא מתבלט על האחר. למי שרוצה יותר הדגשות, יש אקולייזר. מורגש בעיקר בצפיה בסרטונים. זהו חבר טוב לדרכים לצפיה בנטפליקס.

נוקיה 8.3 מצויד אף הוא במסך IPS איכותי משלו, עם רזולוציה זהה למתחרה של 2400 על 1080, ובשימוש – הגודל העצום הוא דווקא ברכה. במיטב המסורת של נוקיה, הוא נהנה מצבעים עמוקים (הכחולים והאדומים שלו במיוחד), בהירות וחדות טובה, לצד פירוט טוב מאוד. זהו מסך ממש כייפי לצפייה בסרטים. למעשה, בעניין המסך, המכשירים האלה מתחרים ראש בראש, וההבדלים הם קטנים, כאשר אולי ה-Mi10T מנצח רק בנקודות בגלל קצב הרענון הגבוה יותר.

הרמקול הבודד של ה-נוקיה 8.3 נהנה מפירוט דומה, הוא די חזק, ובעיקר מפורט באופן מפתיע לרמקולים של סמארטפונים. מצד שני זהו רמקול בודד, ותצטרכו להקפיד לא לכסות על השבכה שלו עם היד כדי ליהנות מצליליו. הפיתרון לטעמי הוא שידוך אוזניות למכשיר, שתומך ב-AptX של קוואלקום.

מצלמה

ל-Mi10T Pro יש זום נהדר (עד פי 30, דיגיטלי בחלקו העליון) והוא מצטיין בתמונות נוף וטבע, וגם צילומי הלילה שלו טובים, אם כי יותר אהבנו את אלה של ה-8.3 בצילומי לילה. עדיין, מדובר במצלמה חזקה וטובה.

אבל צריך להתייחס לעניין ה-108 מגהפיקסל… נכון שעל הנייר מדובר לכאורה בנתון מרשים, אבל הוא לא מאוד שמיש, כי ה-108 מגהפיקסל דורש מצב צילום מיוחד משלו שמגביל את שאר יכולות המצלמה. במצבי צילום רגילים, לא תנצלו את מלוא 108 מגה הפיקסלים של החיישן, אלא פחות. מה שכן, הוא מסוגל לצלם וידאו ב-8K, בדומה לטלפוני הגלקסי S21 החדשים של סמסונג.

ל-נוקיה 8.3 יש אמנם חיישן ראשי של 64 מגהפיקסל “בלבד”, אבל יש לו כמה טריקים בשרוול משלו: מלבד עדשות צייס שכבר שנים הולכות עם נוקיה יד ביד, יש כאן מצב צילום קולנועי שכולל אפקטים מקצועיים, זום חלק בווידאו, הקלטת צליל סטראופוני, תמיכה בפורמט H-Log או אפקטים של “הבזק עדשה” (Lens flare) בעדשה, בדומה למה שמשתמשים בו בכבדות בצילומים של סדרת מסע בין כוכבים, דיסקברי. ליוצרים קולנועיים יש פה בהחלט כמה צעצועים מעניינים. בקיצור, צילום הווידאו כאן קיבל שדרוג נחמד מאוד.

מבחינת איכות צילום הסטילס, היא טובה ברוב הסיטואציות, ויש כאן זום של פי עשרה, אבל בקצה העליון שלו הוא נוטה להיות רועש. כאמור, מאוד אהבתי את מצב צילום הלילה שהוציא תוצאות טובות אף מאלה של ה-Mi10T Pro. אבל פחות אהבתי את מצב צילום המאקרו שנוטה להיות נוקשה מאוד לגבי דיוק במרחק, וכבר ראיתי סמארטפונים עם זום יותר מדויק, שמתמודדים עם מאקרו טוב יותר.

כיון שתמונה שווה אלף מילים, שמתי כאן כמה דוגמאות צילום של אותם אובייקטים, במצב צילום אוטומטי או מצב לילה בשני הטלפונים כדי שתוכלו להתרשם ולהשוות איכות תמונה: (השיאומי Mi10t Pro משמאל, נוקיה 8.3 מימין)

שיאומי Mi10t Pro

ביצועים ותוכנה

ה-Mi10T Pro מצויד בסנאפדרגון 865 ו-8 גיגהבייט מה שבאופן לא מפתיע נותן לו ביצועים מצויינים. הוא הוציא ציון של 3835 נקודות במבחן Wild Life החדש של 3dMark (טוב מ-75% מהמכשירים במבחן), ו-5998 נקודות במבחן Sling Shot Extreme שכבר בעצם קטן עליו (סתם היינו סקרנים לראות כמה נקודות תוציא הערכה האחרונה לבית קוואלקום המשווקת כאן).

מצלמת 108 מגהפיקסל ב-שיאומי Mi10t Pro

נוקיה 8.3, שמחזיק במעבד אמצע הדרך, ומסדרה נמוכה אחת יותר ה-765G, וגם עם 8 ג”ב זיכרון, הוציא כצפוי תוצאות נמוכות יותר: 1672 נקודות ב-Wild Life. יחידת הסקירה הייתה טובה מ-57% ממכשירים זהים,  אבל רק מ-40% מכלל המכשירים. במבחן ה-Sling Shot Extreme הוא הוציא ציון של 3301 נקודות, יותר טוב מרוב המכשירים (68%).

החלטנו לתת לו גם צ’אנס עם ה-Sling Shot  הרגיל ועם גרפיקת ES. כאן הוא הוציא ציון של 4634. יותר טוב מכל מכשירי נוקיה 8.3 האחרים, ויותר טוב מ-89% מכלל המכשירים האחרים.

בשורה התחתונה לסעיף זה, בשני המקרים מדובר בשני המקרים מכשירים עצמתיים וטובים לכל מטלה יומיומית ויותר, לרבות משחקים קז’ואליים. ברם, אם אתם גיימרים או משתמשים בטלפון שלכם למטלה רעבת מעבד אחרת, הבחירה שלכם צריכה להיות ה-Mi10T.

בואו נדבר על תוכנה. שני הטלפונים פועלים על אנדרואיד 10, כמדומני עם שדרוג מובטח ל-אנדרואיד 11. בשעה שלשיאומי יש את MIUI, נוקיה מתהדרת ב-Android One הנקי, עם שדרוגים מובטחים. התוכנה של ה-Mi10T מלאה צעצועים כמו תמיד ועשויה לקרוץ למשתמשים מתקדמים (Power Users), אבל מאידך, יש יתרונות בעדכונים המהירים שמציעה נוקיה עם המכשירים שלה. אני אישית יותר אוהב את ממשק האנדרואיד הנקי של נוקיה 8.3, אבל זו באמת שאלה של טעם.

חיי סוללה

ה-שיאומי Mi10T Pro מתהדר בסוללה של 5000 מיליאמפר/שעה, מה שאומר שהוא יחזיק לכם יומיים בקלות, עם קצב רענון של 90 הרץ. קצב הרענון הגבוה (144 הרץ) קצת יוריד ממנו שעות סוללה, יותר לכיוון של יום וקצת, ועדיין, מספיק זמן סוללה כדי להסתובב בחוץ (מי מסתובב בחוץ?! יש קורונה!) יום שלם בלי להזדקק למטען.

ה-נוקיה 8.3 מציע ביצועים דומים עם סוללה של 4,500 מיליאמפר, אבל שמתי לב בשימוש ממושך, שזה מאוד תלוי בהירות של המסך. הסוללה תחזיק לכם יום שלם ויותר עם בהירות בינונית, וכ-15 שעות שימוש עם בהירות מסך גבוהה. גם מכובד.

השורה התחתונה

שני טלפוני הביניים העיליים בדור 5, הן ה-Mi10T Pro והן ה-נוקיה 8.3, הם טלפונים ראויים תמורת אלפיים השקלים שהם עולים (מחיר ההשקה שלהם נע סביב 2,300, אבל הספיק לרדת מעט עד שסיימנו לכתוב את הסקירה הארוכה הזו…).

אין ספק שבזירת הביצועים והמסך, ל-Mi10T Pro, יש יתרון על פני הנוקיה. מי שחשובה לו איכות הצפיה או זקוק במיוחד לביצועים של משחקים כבדים או שימושים אחרים הדורשים כוח עיבוד, עדיף ללכת על ה-Mi10T.

אבל גם לזה יש מחיר. ה-Mi10T Pro לא תומך בכרטיס זיכרון חיצוני אלא רק באחסון פנימי, והתוכנה שלו היא התוכנה הקניינית של שיאומי, על כל המשתמע מכך. בנוקיה מציעים חוויה פתוחה יותר, הן בתמיכה בכרטיס זיכרון חיצוני (מתחלף עם כרטיס SIM נוסף), והן בבחירה ב-Android One. חובבי התוכנה הנקייה של גוגל שלא יכולים להוציא עוד אלפיה לטובת פיקסל, ה-נוקיה 8.3 הוא בהחלט הטלפון בשבילכם.

אם אתם מעדיפים טלפון עם קצת יותר “בלינג” ורוצים להרגיש שקיבלתם יותר תמורה לכל שקל מבחינת חומרה וחומרים ואתם אוהבים את ה-MIUI – השיאומי Mi10T Pro הוא הטלפון בשבילכם.

נוקיה 8.3 שיאומי Mi10T ראש בראש

נוקיה 8.3 5G
ציון:

Rating: 4 out of 5.

שיאומי Mi10T Pro 5G
ציון:

Rating: 4.5 out of 5.

לרכישה

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

2 תגובותהשמיעו קולכם

  • העיגול הרביעי בשיאומי הוא מד אור. אמנם לא משהו זוהר ומתוחכם אבל לא מדובר בפריט אסתטי נטו. אמנם אין חריץ הרחבה לשיאומי אבל הוא מגיע עם 256 ג”ב. ספק אם מהירויות הכתיבה לכרטיס mSD מספיק גבוהות לצילום וידאו באיכות גבוהה או אפילו סטילס באיכות כה גבוהה. ז”א לי אין ספק, זה לא יעבוד. עם סטילס זמן ההמתנה בין צילום אחד לשני יהיה בלתי נסלח. טלפון זה לא בוידעם. במאמר מצטייר כאילו יש שוויון מדומה עם יתרון קל לשיאומי אבל במציאות ההפרש גדול בהרבה. השיאומי הוא מתחרה לספינות הדגל במחיר ביניים בעוד הנוקיה הוא מכשיר ביניים ומתחרה בתוך הקטגוריה הזאת בלבד.

    • עמית היי,

      לגבי מד האור – אתה פשוט טועה. זה לא מד אור, זה באמת אלמנט עיצובי חסר חשיבות. להלן ציטוט מהסקירה של עמיתי ב-GSMARENA:

      And under the main cam, we see four more cutouts – one for the ultra-wide, one for the macro, one for the LED flash, and one that’s there for aesthetic reasons only. You can say it’s the fake exhaust vents of smartphones.

      ואני מאוד שמח על הפסקנות שלך, אבל היא לא במקומה. תודה על ההערות.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner