חרב אור אמיתית: איך זה עובד?

חרב אור אמיתית של דיסני

אין אייטם טוב מזה ל-4 במאי, הידוע גם כ-May the 4th או יום מלחמת הכוכבים. לאחרונה חשף מנכ”ל הפארקים של דיסני ג’ון ד’מארו חרב אור “אמיתית” שתצטרף לפארקים של דיסני, ולמלון מלחמת הכוכבים האימתני שהם הולכים לפתוח. מדובר כמובן באביזר פעלולים, אבל שנראה ומתנהג כמו להב האור של הג’דיי והסית’ בסרטים.

הפטנט מתאר חרב עם להב שנפתח ונסגר מתוך הניצב, כאשר הטכנולוגיה מבוססת על חוליות נגללות עם התקן תאורה פנימי, המתנייעות במהירות על גלגלים ומיסבים, מה שיוצר את האפקט באמת של להב ג’דיי אמיתי שמופיע מתוך הניצב. מעצב אחר הציע את התיאוריה שדיסני מתבססת על אותו העיקרון של סרט מדידה, כאשר מדובר בשני סרטים קשיחים המשתלבים זה לתוך זה במהירות, מה שיוצר מבנה יציב דמוי להב. למעשה, דיסני מזכירה בבקשת הפטנט שלה “סרט מדידה של נגרים”, כהשראה.

עוד בחיבור:
אנני ליבוביץ מצלמת את כוכבי מלחמת הכוכבים
ביבי שמונה המלך

דיסני הבטיחה לשחרר סרטון של ד’מארו מדגים את החרב שדיסני עומדת למכור למבקרי הפארקים ובכלל (תראו לי מעריץ מלחמת כוכבים אחד *שלא* ירצה לעצמו חרב אור אמיתית…). זה לא קרה, אבל ממש בזמן כתיבת שורות אלה, דיסני שחררה את הסרטון הזה, שמדגים את החרב, ושמאשר שהחרב תושק ב-2022:

בינתיים, מי שככל הנראה הגיע הכי קרוב ליצור חרב אור אמיתית, במובן של להב אנרגיה טהור שמסוגל גם לחתוך דרך פלדה של AT-AT כמו חמאה, אלה Hacksmith Industries, שעוסקים בהמרה של טכנולוגיה דימיונית מסרטים לעולם האמיתי. הם יצרו להב פלסמה, שיוצא ונשלט מתוך ניצב סטימפאנקי במראהו שיצרו גם – שבוער בטמפרטורה של קצת יותר מ-2,200 מעלות צלסיוס (4000 מעלות פרנהייט). להב או להבת הפלסמה נוצר על ידי שילוב של בוטאן דחוס וחמצן.

חרב האור האמיתית מחקה את העיקרון המדעי שעליו מבוססת החרב של אומני הכוח, אבל היא קצת פחות ניידת, וכמובן, היה להם קצת קשה להשיג גבישי קייבר… תחת זאת, הניצב (המאוד מרשים, שנבנה מחומרים שונים, ביניהם נחושת, עור ועוד) מחובר לשני מיכלי גז במנשא גב סטימפאנקי למראה בעצמו – שמספיק בערך ל-5 דקות פעולה.

בסרטון אחר, Hacksmith ממש מדגימים את חרב האור המציאותית שלהם חותכת דרך מגוון חומרים, בדומה לחרב אור של הג’דיי – כולל דלת הדף בעובי של 6 מ”מ פלדה, בדומה למה שעושה מאסטר קוואי-גון ג’ין כשהוא רודף אחרי דארת’ מול…

לא רק חרב אור: דיסני ופיליפס עוזרות לילדים בבדיקות דימות

 דיסני גם נחלצת לעזרתם של מי שעוברים חוויות פחות נעימות מאשר ביקור בפארקי השעשועים שלה. בניסוי שיחל הקיץ, בשיתוף פעולה עם פיליפס, המובילה בטכנולוגיות דימות – שתי הענקיות מנסות להקל על החוויה של הדמיית MRI עבור ילדים.

הניסוי, שיחל בששה בתי חולים מובילים באירופה, מגייס את הדמויות של דיסני, לצד טכנולוגיות הקרנה, תאורה וצליל של פיליפס ומסכים שיותקנו בתוך מיטות ה-MRI, על מנת להפוך את החוויה פחות מאיימת לילדים, ובאמצעות הדמויות של דיסני (ביניהן מיקי מאוס, בת הים הקטנה, הנוקמים ודמויות מלחמת הכוכבים) לתקשר עם הצוות הרפואי ולהשלים את הבדיקה בהצלחה (למשל, במצבים שאסור לזוז בזמן הסריקה).

בניסוי יצרו סביבת הדמייה נעימה יותר למטופל או המטופלת הצעירים, באמצעות תאורה וצלילים מרגיעים המבוססת על Philips Ambient Experience, לצד ששה סיפורים מקוריים שנכתבו במיוחד על ידי היוצרים של דיסני עבור ליווי הטיפול בצורה עלילתית, ובליווי הדמויות המוכרות והאהובות של חברת הבידור.

“ראיתי באופן אישי כיצד סריקות MRI עלולות להיות מפחידות ומאיימות עבור ילדים ואני רואה עד כמה פיליפס ממוקדת בחוויית המטופל”, אמר ג’אן קואפן, נשיא וולט דיסני EMEA. “אנו מצפים בקוצר רוח להשלמת מחקר ה-MRI של פיליפס כדי לראות את התוצאות של המחקר הקליני ולהעריך את ההשפעה שיכולה להיות לדמויות ולסיפורים שלנו על ילדים בסביבה זו”. 

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner