אייסר מכריזה על מחשבים לעידן הקורונה

Spin 713, כרומבוק של אייסר עם חומרים אנטי מיקרוביאלים

את הידיעה הזו אני רוצה להתחיל דווקא מהסוף, במחווה נאה מאוד שעשה ג'ייסון צ'ן, יו"ר ומנכ"ל אייסר בסיום ההכרזה שלו: בניגוד חד לאסתטיקה הקרה, הרובוטית כמעט, של הכרזת אפל מאמש – צ'ן בסיום האירוע ירד מהבמה, צעד לחדר הבקרה ו-"לחץ ידיים" עם כל העושים במלאכה, גם מאחורי הקלעים. כמובן, ברוח עידן הקורונה, זו לא הייתה לחיצת ידיים של ממש אלא מגע של זרוע בזרוע כשהיד מאוגרפת, סוג של fist bump אבל עם טוויסט של מגיפה…

אייסר הכריזה אתמול (ג') בשידור רשת על כמה מוצרים חדשים – קו מחשבים מוקשחים בשם Enduro, מוצרים חדשים בקו ה-Concept D ליוצרים ומחשבי כרומבוק חדשים וקלים לארגונים.

מחשב אנטימיקרוביאלי

ברוח עידן ה-קורונה, הכריזה אייסר על ה-Spin 713, מחשב עם מסך מגע שסב על צירו (בדומה לסדרת יוגה של לנובו או ה-Flip של אסוס), שהוא כרומבוק קל המיועד לארגונים. וברוח עידן המגיפה, במסך שלו, כך לפי צ'ן ועמיתו להגשה, המסך בנוי עם חומרים שמוטמעים בהם יוני כסף, שאמורים למנוע הצטברות מיקרוביאלית על המסך.

עוד בחיבור:

14 ההכרזות החשובות מפתיחת ועידת המפתחים של אפל WWDC20

אייסר פונה לחתול שלכם

ולמפרט: זהו מחשב 13.5 אינץ', ביחס 3:2, עם מסך מגע מוגן זכוכית גורילה, מעבד דור עשירי של אינטל Core i7, חיבור USB 3.1 רגיל, שני חיבורי USB-C, שקע HDMI, אוזניות וקורא כרטיסי מיקרו.

אייסר גם מחדשת את ה-Swift 5 המרשים שלה (שכבר הבאנו לכם הצצה שלו מתערוכות קודמות), גם הוא עם הפיתרון האנטי מיקרוביאלי, והפעם בכל הגוף.

פתיחת ציר

בסדרת ה-ConceptD שלה, מציגה אייסר מחשב חדש בשם ConceptD 3 Ezel. קטע מעניין עם המחשב הזה – אני בדקתי לפני שבע שנים את מחשב הקונספט שעליו הוא מבוסס – מחשב שכונה אז סדרה R, עם מסך מגע שיושב על ציר "מרחף" וניתן לקיפול בכל מיני זוויות. זהו מחשב שבנוי בדיוק באותה צורה, אבל גם מצויד במסך מכויל לטובת גרפיקאים, ויש לו 18 שעות סוללה מוצהרות, שזה מרשים למדי על הנייר, אבל נשמח לבדוק את זה במציאות.

אייסר ConceptD 3 Ezel

הרעיון במסך על ציר מרחף, הוא שאפשר להטות אותו לכל זווית עבודה שנוחה לכם, בין מצב צדפה רגיל של לפטופ ובין מחשב לוח מלא ושטוח. זהו סוג של בן כלאיים בין מחשב ומחשב לוח, ושנוח לצייר עליו עם עט אלקטרוני.

מחשב אייסר ConceptD 3 Ezel

מהניסיון שלי עם מחשב הקונספט, המצב שהיה חביב עלי הוא שהמסך "מרחף" מעל המקלדת, מה שמאפשר מצד אחד עבודה ישירה ומאוד נוחה עם ממשק המגע, אבל גם גישה למקלדת, ושימושי במיוחד למי שגם ככה מקליד עיוור ולא חייב להסתכל על המקשים כשהוא מקליד.

מצטרפים לקשוחים

סדרות מחשבים מוקשחים שמותאמים לתנאי שטח, אבק ומים, הן לא דבר חדש בכללי, יש סדרות כאלה לחברות כמו פנסוניק ו-Dell, אבל הן כן דבר חדש לאייסר. אייסר נכנסת לתחום המחשבים המוקשחים עם קו מחשבים בשם Enduro, שכולל סדרה של מחשבים מוקשחים – לפטופים וטאבלטים.

אייסר Enduro N3
אייסר Enduro N3

הקו כולל כמה מחשבים במארזי מזוודה, אבל את העין דווקא תפס מחשב מוקשח שלא נראה כמו אחד: ה-Enduro N3 שונה במראה שלו ולא סובל מהמגושמות שלרוב נלווית למחשבים מוקשחים, והוא גם קליל יחסית לעובדה שהוא בנוי לתנאי שטח – 2 קילו בלבד.

לפי הנתונים שהוצגו באירוע, ה-N3 מסוגל לעבוד בטמפרטורות "חמימות" של עד 32 מעלות מתחת לאפס ועד 60 מעלות מעל האפס, "לשתות" 342 מ"ל לדקה של גשם (קיבולת של כוס גדולה בערך או קצת יותר מפחית קולה), ולשרוד נפילה של עד 1.2 מטר. הוא עמיד בדירוג IP53 לרטיבות ואבק, עם שקעים מחופי גומי ממה שראינו ועומד בתנאי תקן MIL810 שמקובל לציוד מהסוג הזה.

משחקים לקינוח

חוץ מהחידושים לסדרות הראשיות וסדרת המוקשחים החדשה, הציגה אייסר גם חידושים לליין המשחקים שלה, Predator. אייסר מחדשת את דגמי ה-Helios 300 וה-Helios 700 שלה, שני ניידי משחקים – הראשון לגיימרים מזדמנים, והשני למקצוענים עם מעבדי אינטל האחרונים ומעבדי nVidia (עד RTX 2070 Max G ב-300 וה-RTX 2080 Super ב-700). ב-700 יש גם מקשים מעניינים, שמחקים מקשים של מקלדת מיכנית, אבל מבוססים על טכנולוגיה אופטית ובנויים עם תחושת לחיצה רציפה למרחק של 3 מ"מ. קצבי רענון המסך של שני המחשבים הם גם בשכונה שגיימרים אוהבים להתגורר בה: 144 הרץ בהליוס 700 ו-240(!) הרץ ל-300.

מחשבי ה-ConceptD 3 Ezel יגיעו לישראל בספטמבר, ומחירם הצפוי הוא 7,500 שקלים. לגבי שאר המחשבים טרם נמסרו פרטים על תחילת השיווק שלהם בארץ.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

3 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner