פוֹרש מעצבים מסך מירוץ לגיימרים (וגם מחשב מירוצים)

מסך מירוצים של פורש ו-AOC

ב-1963, יצר פרופ' פרדיננד אלכסנדר פוֹרש את אחת מהמכוניות האייקוניות ביותר בהיסטוריה המודרנית – פוֹרש 911. אבל המעצב שזכה לתהילה רצה לעצב גם חפצים אחרים, שהם לא מכוניות. לכן, ב-1972, פתח סטודיו לעיצוב משלו תחת השם "פוֹרש דיזיין".

המוצר הראשון שהוציא שלא היה מכונית, היה ה-"כרונוגרף 1", שעון יד ששאב השראה מלוח המחוונים של מכוניות מירוץ, וכלל זכוכית המונעת השתקפויות אור. פילוסופיית העיצוב הפרקטי נותרה במוצרים שמעצב הסטודיו עד ימינו, ולאחרונה, הם עיצבו כמה וכמה מוצרים עבור חברות אלקטרוניקה צרכנית:

לפני מספר שבועות הכריזו פוֹרש דיזיין ו-וואווי יחדיו על השעון החכם GT2, ועל מחשב נייד מעוצב בשם BOOK RS ביחד עם אייסר שתיכף נרחיב עליו את הדיבור, ואתמול (ג'), הכריזו פוֹרש דיזיין ביחד עם חברת המסכים AOC (שמוכרת כיום גם את המותג "פיליפס" במסכים), על פרויקט משותף – "מסך מירוצים" לגיימרים, ששואב גם הוא השראה ממכוניות מירוץ.

עוד בחיבור:

אייסר מכריזה על מחשבים לעידן הקורונה

הצצה ראשונה למחשב עם מסך מרחף

זהו מסך מסדרת AGON של החברה לגיימרים, המיועד בעיקר לשחקני מירוצים ו-FPS, בגודל 27 אינץ' עם שם הדגם PD27 ומפרט שהולם את השם פוֹרש (משהו שהסטודיו די מקפיד עליו גם במוצרים אחרים): קצב רענון של 240 הרץ (קרי, יכולת של 240 פריימים לשניה), זמן תגובה של 0.5 שניה, הנמוך בהרבה ממסכים סטנדרטיים), ורזולוציית 2K (2560 על 1440 פיקסלים) על פאנל IPS.

הוא כולל גם קיעור "משמעותי" לדברי החברה, המקיף את המשתמש, בהירות של 550 ניט ותמיכה ב-FreeSync Premium Pro של AMD (מצטערים בעלי nVidia, אין תמיכה ב-G-Sync). עוד צעצועים במסך הזה כולל שלט אלחוטי בעיצוב אגרסיבי ומתכתי, רכזת USB 3.2 עם ארבעה שקעים, ושתי כניסות 2.0 HDMI  ו-DisplayPort 1.4.

"פרדיננד פורש לא אוהב קישוטים. אם זה לא פונקציונלי, זה לא יהיה"

רולנד היילר, מעצב ראשי, פורש דיזיין

בצד העיצובי, המסך הזה נהנה מתאורה תחתית (ניתנת להתאמה, כמובן), וגב הכולל ציר תמיכה ראשי שנבנה בהשראת כלובי ההתהפכות של מכוניות מירוץ. על העיצוב שלו שוחחנו עם רולנד היילר, המעצב הראשי של פוֹרש דיזיין ושאלנו אותו למה בכלל הלכו לעצב מוצרי אלקטרוניקה אישית?

"זה היה פרויקט כייפי. אנחנו דווקא ידועים יותר בעיקר בגלל מוצרים עתידניים ורציניים. הפעם זה היה שונה, כי קהל היעד היה שונה. רצינו לראות איך העיצוב שלנו מדבר לקהל הזה. נכנסנו למוצר שהוא יותר רגשי, וזה היה המיקוד שלנו במוצר:

רצינו משהו קל משקל, אבל יציב וחסון. הסתכלנו על עיצוב של מכוניות מירוץ וגילינו שכלוב ההתהפכות נותן את התכונות האלה. ובציפוי כרום, הוא נותן תחושה מיוחדת, כי הוא מחזיר השתקפויות של אורות. מצד אחד יש לנו מוצר שמציג את העיצוב שלנו, אבל שהוא גם כייפי, מצד שני", אומר היילר.

"היו לנו אתגרים ביצירה. בניית מסגרת צינורית עבור הציר הראשי, דרשה התאמות ייצור מסוימות עם ריתוכים, ואנחנו לא רצינו לראות אותם. בסופו של דבר, קיבלנו דוגמא מושלמת. כמעצבים אנחנו מאוד מרוצים ממה שאנחנו משיקים כרגע", מציין המעצב הגרמני בסיפוק.

"פרדיננד פורש לא אוהב קישוטים", מסביר היילר את התפיסה המקצועית של המייסד. "אם זה לא פונקציונלי, זה לא יהיה. זה חלק מה-DNA של החברה שלנו, שאנחנו מנסים לשמר".

מחשב מירוץ

כאמור, לאחרונה פוֹרש יותר מטומנים ידם בצלחת בעיצוב מוצרי אלקטרוניקה. לפני כמה שבועות הם הכריזו גם על מחשב נייד עילי בשיתוף עם אייסר, שזכה לשם Book RS. זהו מחשב יפהפה, עם חיפוי של סיבי פחם, בדומה ל-ThinkPad X Carbon של לנובו, שיושב על שלדת מתכת מבהיקה. זהו מחשב 14 אינץ', השוקל רק 1.2 ק"ג. כמובן, הפנים שלו הולם ביצועים של "מחשב מירוץ":

הוא כולל מעבדי אינטל דור 11 (שבקרוב נסקור כאן) Core i7, עם מעבדי הגרפיקה החדשים שלהם, Iris X או אפשרות למעבד nVidia GeForce MX350 ו-16 גיגהבייט של זיכרון, מסך מגע HD מלא עם פאנל IPS, המכוסה בשכבה אנטיבקטריאלית וזכוכית גורילה, טווח צבעים 100% מ-sRGB, ושוליים דקיקים עם יחס גוף-מסך של 90% – לצד חיבורי Thunderbolt 4 ו-USB 3.2 Gen. 2. פוֹרש גם עיצבו עבור הסדרה עכבר תואם, גם הוא עם גלגלת מתכתית וחיפוי של סיבי פחם לכפתור השמאלי.

המחשב יהיה זמין בישראל בסוף דצמבר, ויעלה 9,000 שקלים לגירסת ערכת הנסיעות, הכוללת גם עכבר ונרתיק מעוצב ומחשב בתצורה החזקה – הכוללת גם אחסון SSD של טרהבייט ומעבד גרפי nVidia MX350. המסך של AOC יהיה כאן בתחילת 21' ומחירו יעמוד על 4400 שקלים.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


         

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner