אוזניות בלוטות'? כמה מיושן

האם ויי פיי יחליף את בלוטות' קוואלקום מציגה אוזניות מבוססות על הטכנולוגיה S7 ו-S7 Pro

טכנולוגיית בלוטות' המשמשת כיום אוזניות אלחוטיות, היא טכנולוגיה די וותיקה, שהוכרזה עוד בשנות ה-90 של המאה הקודמת, נכון שעם השנים היא התקדמה והתפתחה אבל היא עדיין סובלת מכמה מגבלות. בוועידת סנאפדרגון שלה, הציגה חברת המעבדים קוואלקום פיתרון חדש לאוזניות אלחוטיות המבוסס על "מיקרו ויי-פיי". הכנסת טכנולוגיית ויי-פיי לשימוש באוזניות אלחוטיות במקום בלוטות', עשויה להיות קפיצת דרך משמעותית: קוואלקום הציגה שני מעבדים חדשים לעיבוד צליל, ה-S7 וה-S7 Pro, שעושים שימוש חכם בטכנולוגיית ויי-פיי כדי להאריך את טווח הקליטה של אוזניות אלחוטיות ולייצב אותו מעבר ליכולות של בלוטות'.

הטכנולוגיה, המיועדת לשימוש במקומות שבהם כבר יש רשת ויי-פיי פעילה, כמו בית, משרד או קמפוס תוכל להוות גיבוי לחיבור הבלוטות' המסורתי, עם כמה יתרונות. ראשית הפלטפורמה של קוואלקום, תוכל לתמוך בצליל באיכות דגימה של 192 קילוהרץ/שניה עם ריבוי ערוצים או ריבוי ערוצים לצליל היקפי למשחקים, זאת לצד טווחים מוגדלים וביטול רעשים מבוסס בינה מלאכותית ישירות באוזניה.

כמובן, המעבדים והטכנולוגיה יעבדו עם הפלטפורמות של קוואלקום לסמארטפונים ומחשבים (ראו גם את הפסקה הבאה), ובאוזניות אלחוטיות שיצאו בשנה הבאה, כולל ביצועים טובים פי ששה מהדור הקודם, עם חברות כמו בוז, סנהייזר, ג'ברה, LG, שור ועוד שכבר עובדות עם קוואלקום.

קוואלקום מסתערת על שוק המחשבים (שוב)

מלבד מעבדי הצליל, ההכרזה שתפסה הכי הרבה תשומת לב מהוועידה היא מעבדי המחשבים החדשים שמוציאה קוואלקום למחשבי PC בשם Snapdragon X Elite, שאמורים סוף סוף לתת מענה בביצועים למעבדים המוכרים מבית אינטל או AMD, עניין שהיה נקודה כואבת בדורות הקודמים שהציגה החברה.

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

קוואלקום הציגה השבוע בהוואי את הפלטפורמה החדשה שלהם ל-PC הכוללת מעבדי Snapdragon X Elite עם ליבות אוריון, מעבד שהוא יורש למעבד ה-8cx שהוצג בשנה שעברה. למעבד החדש יש 12 ליבות, ומיוצר בטכנולוגיית 4 ננומטר שלא פורטה. הליבות החדשות יכולות להגיע למהירות של 3.8 גיגההרץ בליבות החסכוניות, וליבה או שתיים לביצועים שיכולות לרוץ ב-4.3 גיגההרץ. זו קפיצה רצינית מהדור הקודם, שעצר בשלושה גיגההרץ. עוד החברה טוענת כי המעבד החדש מסוגלת להביס את מעבדי M2 Max של אפל בביצועי ליבה בודדת, אבל זו טענה שצריך לבדוק.

ולבסוף, קוואלקום גם הכריזה על הדור החדש בפלטפורמה המצליחה שלה בסמארטפונים, הלוא הוא הסנאפדרגון 8 דור 3, שיהיה הלב הפועם של לא מעט טלפוני דגל בשנה הקרובה, ביניהם ה-גלקסי S24, ה-OnePlus 12 ואחרים.

המעבד החדש מציע לא רק שיפור בביצועים בסיסיים, אלא גם מכיל יותר יכולות והוראות AI במטרה להתחרות ישירות ב-Tensor 3 של גוגל.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

  • מסכים. צריך ש-BT יהיה פרוטוקול משנה ב- 802.11XX, אולי 'מיני' לעומת הרגיל. לא צריך 2 צ'יפים בכל טלפון לשני פרוטוקולים נפרדים.

    הייתי גם מעיף את 'NFC' המיותר לטובת עוד תת-פרוטוקול וייפיי. שבב אחד לכל.

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner