תחליפי הרב קו: כך זה יעבוד

מסוף משולב אשראי רב קו אפליקציה אגד אוטובוס

במסעותיי בתחבורה הציבורית גיליתי בשבוע שעבר הפתעה מעניינת באחד מקווי האוטובוס שבהם נסעתי: המסוף החדש שעתיד להחליף את מסופי הרב קו הקיימים.

המסוף החדש, שעדיין לא היה פעיל, הוא מתוצרת חברה בשם Conduent, המתמחה בין השאר בפתרונות תשלום לצרכנים בתחבורה ציבורית. המסוף מתוכנן לקלוט שלושה אמצעי תשלום בנגיעה (contactless):

מסוף אשראי רב קו רכבת ישראל

כרטיסי אשראי התומכים בתקן EMV ושנושאים את לוגו ארבע הקשתות כמו זה שמצויר במרכז משטח התשלום או שעונים חכמים תומכי תשלום ב-nfc, כרטיסי רב קו מסורתיים והאמצעי החדש הנוסף שייכנס בחודש אפריל – תשלום באמצעות אפליקציית Paybox על ידי הצגת קוד QR מהסמארטפון למסוף (המסופים מצוידים גם במצלמה זעירה או קורא אופטי שמסוגל לפענח את הקוד המוצג). מסופים דומים, אגב, כבר נמצאים גם בשלבי ניסוי בשערי הכניסה ברכבת.

אז איך זה יעבוד? אתם תצמידו למסוף את כרטיס הרב קו שלכם, השעון החכם או כרטיס האשראי כדי לשלם על הנסיעה, או תציגו לו את הקוד מהאפליקציה, לפי חוזה הנסיעה המתאים שרכשתם (נסיעה בודדת, חופשי יומי וכו').

ואם כבר בהוכחת תשלום עסקינן, לא ברור איך יוכלו מי ששילמו בכרטיס אשראי להציג הוכחת תשלום לכרטיסן? האם המכשיר גם מנפק קבלה בנייר? זו שאלה מסקרנת. להערכתי הפיתרון יהיה הצגה של כרטיס האשראי עימו שילמתם לסדרן, והוא יבדוק מול שרתי התשלומים של הרכבת את ביצוע העסקה ביום הנסיעה.

כך או כך, נראה שבאפריל תיכנס התחבורה הציבורית בישראל לעידן חדש ומתקדם יותר. האם הוא יהיה יותר יעיל? עוד נראה.

[עדכון 00:48] – ידיד המערכת תומר כהן מבקש להוסיף: תהיינה אפשרויות תשלום עם מספר אפליקציות כמו מוביט, פאנגו, דיסקונט ועוד. קיבלנו! אנחנו תמיד בעד מגוון אפשרויות לצרכן.

אם אתם כבר כאן…
רצינו לבקש טובה. בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. בנוסף, יש לנו הוצאות קבועות על אירוח האתר, אחסון, שרתי וידאו, גרפיקה ועוד. “החיבור” נעשה על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות, אבל היא גם פרנסה – ואנחנו מעדיפים לעבוד עבורכם, הקוראים. התמיכה הישירה שלכם מבטיחה את המשך קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים מעניינים, עוד תכנים שיוגשו בצורות מקוריות, עוד כתבות, עוד סרטונים ובכלל – עוד. לתמיכה במגזין

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

4 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner