הספל החכם הזה ישמור לכם את הקפה תמיד חם ובטמפרטורה קבועה

ספל חכם של אמבר

גל האינטרנט של החפצים עודד להפוך כמעט כל חפץ יומיומי לחפץ חכם ומקושר – משמשיות חכמות ועד מזוודות חכמות. לא כולם באמת זקוקים לתכונות חכמות, אבל הספל הזה כנראה שייך למחלקה שכן.

אמבר (Ember) הוא ספל חכם, שתוכנן לשמר את הקפה שלכם חם ובטמפרטורה טובה לשתייה – כל הזמן, ברמת הדיוק של המעלה הבודדת – לא עוד קפה קר ומבאס או קפה רותח מדי. אמנם, טמפרטורת ההגשה האידיאלית של קפה היא 71 מעלות, אבל זה קצת חם מדי לשתייה ולכן ברירת המחדל של הספל היא 135 מעלות פרנהייט, שהן 59 מעלות צלסיוס במקומותינו. לנו זה נשמע קצת קריר לטמפרטורת שתייה של קפה, אבל הספל מאפשר לכוונן לעצמכם כל טמפרטורה בין 120 ל-145 מעלות פרנהייט (49-63 מעלות צלסיוס), אם באמצעות סיבוב של תחתיתו ואם באמצעות אפליקציה, כמובן. אפשר גם לקבוע את צבע נורת ה-LED שקבועה בו, ולשמור מספר הגדרות עבור כמה משתמשים בספל.

לספל החכם של אמבר עצמו יש מראה פשוט בכוונה, ויוצריו מספרים שהיה לא פשוט להכניס את טכנולוגיית החימום והקירור הפעיל לתוך הגוף הקרמי (מיד נרחיב עליה). הוא מכיל כ-300 מיליליטר של משקה, אבל הוא לא ספל או תרמוס לנסיעות, כמו המוצר הראשון של אמבר, שהיה תרמוס עם אותה הטכנולוגיה, אלא נועד לנשיאה ושתייה בבית או במשרד.  הוא מגיע עם תחתית לטעינה אלחוטית של הסוללה, שמספיקה בערך לשעתיים מצטברות של לגימת קפה.

הספל החכם של אמבר

מסיעים בחום

כמה מילים על הטכנולוגיה שמאפשרת לספל הזה לשמור על הקפה שלכם בטמפרטורה אחידה: לאחר כמה ניסויים (מאחורי הספל של אמבר יש שמונה שנים של פיתוח), הוחלט שהברירה הכי טובה היא שימוש במעבר חום בהסעה (קונבקציה, בלעז). בספל מותקנים גופי חימום בצידיו ובתחתיתו, כאשר מופעל גוף החימום הכי עליון שעדיין סמוך לנוזל, ובאמצעות תנועת חום בתוך הנוזל עצמו, מופעלים לפי צורך גופי החימום האחרים, כדי ליצור טמפרטורה אחידה בכל הנוזל שנמצא בספל, וכן, זה כולל גם לקרר קפה רותח שזה עתה נמזג לספל.

עוד בחיבור:
כמה כוסות קפה אפשר לשתות ביום? 

כפי שאתם משערים, הטכנולוגיה הזו שימושית גם למוצרים אחרים, מדיחי כלים, בקבוקי תינוקות, חימום מזון ומה לא. אבל המנכ”ל של אמבר, קליי אלכסנדר החליט להתחיל עם ספלים מסיבה פשוטה: אנשים שותים הרבה קפה, חלקנו כמה פעמים ביום, ונוצר קהל שמוכן להשקיע יותר באביזרי הקפה שלו – מה שמביא אותנו לסוגיית המחיר.

הספל החכם של אמבר הוא בכלל לא זול. מחירו כ-80 דולר, הרבה יותר מכל ספל פשוט או אפילו מספלים וכוסות תרמיות פאסיביות. ברם, הנחת העבודה של אלכסנדר היא שאנשים שמוכנים להשקיע בקפה איכותי, במטחנות משוכללות ובמכונות קפה שעולות אלפים – יהיו מוכנים להשקיע כמה עשרות דולרים בספל חכם שמשמר את התכונות של הקפה שכה השקיעו בו ובהכנתו.

ברחבי ארצות הברית (בלבד) אפשר להזמין אותו ישירות מהאתר, או מאמזון (המחיר הרשמי גבוה מאוד, חפשו במוכרים הנוספים), ולמי שממהר – הוא זמין לרכישה גם בסניפי סטארבאקס. ליושבים בציון שרוצים ליהנות מהטכנולוגיה שמעלה, המוצר הראשון של אמבר, כוס הנסיעות (גם לא זול: 150 דולר לפני עלויות משלוח), דווקא כן נשלחת לישראל.

הערה וגילוי נאות: אם אתם רוצים לקרוא עוד חדשות טובות כמו ידיעה זו, תוכלו לתמוך בפעילות העיתונאית שלנו פשוט על ידי רכישת המוצר שעליו דיווחנו בקישורים שמעלה, מה שיזכה אותנו בעמלה קטנה (שאינה משפיעה על המחיר הסופי או על האובייקטיביות שלנו!), או על ידי תמיכה ישירה בפעילות העיתונאית. בכל מקרה – תודה לכם על תמיכתכם המתמשכת במגזין. 

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner