דייסון מכריזה על Zone: שילוב של אוזניות מבטלות רעשים ומסיכת סינון פעיל

דייסון Zone

אחרי שהקורונה הפכה את המחזה של אנשים עם מסיכות פנים, לנורמה ודבר מקובל, דייסון, המוכרת יותר כמובן מעולם שואבי האבק האלחוטיים רוצה לקחת את עניין מסיכות הסינון לשלב הבא. החברה הציגה הבוקר (ד') שילוב של מסיכת פנים מסננת זיהום ואוזניות מבטלות רעשים בשם Dyson Zone.

הדייסון Zone, שהיא ביונית למראה מכילה כאמור שני חלקים: אוזניות מבטלות רעשים (תחום שבו דייסון פחות מוכרת), ומסנן אוויר פעיל (תחום שבו היא מאוד מוכרת, גם בזכות מסנני האוויר הביתיים שלה והמאווררים חסרי הלהבים), שפועלים יחדיו.

איך זה עובד? ה-Zone שואב אוויר בעזרת מדחסים המצויים באוזניות (שאני משער גם משמשים לביטול רעשים על ידי יצירת לחץ אוויר גבוה יותר סביב האוזניים), ושעובר דרך מסננים דו שכבתיים (מסננים  99.95% מהחלקיקים עד 0.1 מיקרון), ומקרין שני זרמי אוויר נקי ומסונן אל הפה והאף של הלובש, דרך היחידה של מסיכת הפנים.

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

דבר שהיה מאוד חשוב לאנשי דייסון, הוא שבניגוד למסיכות הפנים שכה התרגלנו אליהן, לא יהיה מגע של היחידה בעור הפנים, כדי למנוע גירויים. במקביל, האוזניות מבטלות גם זיהומי רעש מהסביבה ומאפשרות האזנה אלחוטית למוזיקה באיכות גבוהה (זו נקודה שיהיה מעניין לבדוק, שכן דייסון לא מגיעה מתחום הסאונד).

העיצוב הארגונומי לא פסח גם על האוזניות: לטענת אנשי דייסון עיצוב האוזניות שלהם שטוח יותר מאוזניות מוכרות, ומותאם יותר למבנה האוזן האנושית. חומרי הריפוד והאיזון נבחרו כך שיפחיתו לחץ על הראש ועל האוזניים של החובש.

עיצובי אוזניות שונים של דייסון Zone

דייסון Zone מציע שלושה מצבי שמע כמקובל בביטול רעשים אקטיבי (מלא, מצב שקיפות סביבה ומצב שימור סוללה, כשמגן הפנים מקופל). בדומה לשואבי האבק, הדייסון Zone מציע גם ארבעה מצבי אוורור: אוטומטי, נמוך, בינוני וגבוה. ניתן להשתמש ביחידה גם במצב של אוזניות בלבד (מסיכת הפנים מקופלת), או בשילוב של האוזניות והמסיכה במצב פתוח. המוצר מגיע עם אביזרים ומסננים התואמים גם תקן FFP2 (המקבילה האירופית ל-N95) למקומות שבהם מסיכה כזו נדרשת, כמו למשל תחבורה ציבורית במקומות רבים באירופה.

הדייסון Zone מיועד אמנם בהתחלה לשיווק בקמפוסים בדום מזרח אסיה, אבל עתיד גם להגיע לישראל. מחירו טרם נקבע.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner