דייסון V15

בניגוד לחברות אחרות, שבהן חלה סוג של סטגנציה בענייני חדשנות (אני מסתכל עליכם, אפל), דייסון היא חברה שהחדשנות היא בדנא שלה ובעניין הזה לא נס ליחה. גם הפעם, כשחשבנו שאין יותר מה לחדש בשואב אלחוטי, בא דייסון V15 והוכיח לנו שאנו טועים. בילינו איתו מספר שבועות, ויש לנו מסקנות.

עיצוב ומראה של ה-דייסון V15

מבחינת עיצוב ומראה, לא הרבה השתנה ב-דייסון V15. כמו קודמיו, הוא נראה כמו רובה עתידני, כאשר הגוף באפור, חזיתו היא מיכל איסוף האבק, ובסיסו הוא הסוללה, שמדגם V11 Extra (הקודם) היא כבר נשלפת. כל המתגים (הדק ההפעלה, ידית שחרור מיכל האבק וכפתור שחרור הסוללה), צבועים באדום בוהק וברור לעין. בית המנוע הציקלוני הוא בזהב בדגם הזה, שהוא תת הדגם העילי של דייסון V15, ואילו בית המסנן הוא בטורקיז, לציין שזהו מסנן HEPA (בדגמים אחרים המסנן הוא שונה), המסנן 99.99 אחוזים מהחלקיקים שבאוויר.

מה כן שונה? בצג התצוגה הדיגיטלי שבקצה בית המסנן, יש כעת גם תצוגה של החלקיקים שנאספו, הודות לחיישן הפיאזו, אחד החידושים בדגם הזה – חיישן שמונה את החלקיקים שבאוויר לפי גודלם (המיקרוני), ומציג זאת בעמודות בתצוגה. החיישן הזה, אגב, מגיע ישירות ממטהרי האוויר של דייסון. זוהי תוספת חמודה למי שאוהב למדוד דברים, אבל אין לה תכלית של ממש.

השינויים העיקריים בחומרה של ה-דייסון V15 הם דווקא באביזרים. ראשי השואב, וגם הצינור, עוצבו לחלוטין מחדש. כעת המברשת של ראש שאיבת השטיחים (וגם ראש שאיבת המזרונים, שתיכף נדבר עליו), היא מברשת המונעת הסתבכויות שיער (Anti Tangle), בדומה למה שהשואבים של שארק מתגאים בו. מדובר במסרק פלסטיק, היושב באחורי המברשת, ושולף מהסיבים שיערות שנתפסו בהם.

זה לא מונע לחלוטין הסתבכות של שיערה אקראית, אבל בגדול, כן, משמעותית פחות שיער נתפס במברשת. המברשת שומרת על מבנה הסיבים הקשיחים (באדום), וסיבי פחמן רכים (בשחור) משולבים, רק שהפעם הם יושבים על מסילות ומורחקים מגוף המברשת, כך שבאמת לא יתפסו בהם שיערות. עוד יש כאן מסגרת גומי המסייעת בהחלקה של הראש על משטחים, ובחזית יש מנגנון בורר לקביעת גובה המסרקים הקדמיים, בדומה למה שהיה בדגם הקודם.

הראש לשאיבת מזרונים, עוצב גם הוא מחדש, וכאן כדי למנוע הסתבכויות של שיער, נתנו לו מבנה חרוטי, דמוי בורג, מה שגם מונע משיערות להיתפס בו. כאן זה דווקא עובד מצויין.

החידוש הגדול, שגם הקנה ל-דייסון V15 את שמו המלא, דייסון V15 Detect, הוא ראש הרצפות והפרקטים. ראש המברשת הרכה (פלאפי) כעת גם מכיל בפינתו לייזר ירוק, הממוקם כשבעה מילמיטרים מעל פני הרצפה, ולמעשה מאיר לכם את האבק וכל הטינופת שיש לכם על הרצפה. לצערנו, זה יעיל מאוד בהארת האבק… זהו למעשה המענה המשוכלל יותר של דייסון למתחרים שקבעו נורות LED בראש השאיבה כדי להאיר את השטח המנוקה. בתכל'ס, הלייזר עושה עבודה טובה יותר, ובאופן אירוני, דווקא בחושך זה יותר יעיל. אבל בהחלט חדשנות.

ואמרנו חדשנות? אז גם הצינור שמחבר בין השואב לראשי השאיבה עוצב מחדש. הוסיפו עכשיו בקצהו העליון מברשת קטנה, נשלפת, ככה שאם פתאום באמצע שאיבת הרצפה ראיתם אבק על מדף הספרים ובא לכם לאסוף אותו "על הדרך", פשוט שלפו את המברשת הקטנה (שמגיעה גם עם ראש אזמל לשאיבת משטחים או ריפוד), שאבו והחזירו אותה לתוך הצינור והמשיכו בעבודה עם הראש. מצויין.

מברשת נשלפת של דייסון V15 מקרוב

ביצועים, אביזרים וחיי סוללה

החידושים לא נגמרים בראשים. למיטב זכרוננו, לראשונה דייסון מצרפים לערכה של ה-דייסון V15

החידושים אבל לא נגמרים בראשים. דייסון הוסיפו ב-דייסון V15 מגוון של אביזרים שימושיים. לראשונה, הם מוסיפים לערכה מתאם זוויתי, ככה שאפשר להחליק את צינור השאיבה מתחת לרהיטים בלי להתאמץ. בניגוד לרוב המוצרים של דייסון, על אף שהוא מעוצב היטב, התפקוד קצת בעייתי: יש לו רק שתי נקודות עצירה (פתוח לכמעט 180 מעלות, וסגור ב-90 מעלות), ולרוב המשקל של האביזר לא יאפשר את התנועה החופשית ביניהן אלא הוא יחליק לאחת מנקודות הנעילה. היה עדיף שבדור הבא, יעשו אביזר עם נעילה מדורגת (סטפים), ככה שיהיה ניתן לעבוד איתו בזווית טובה, בלי לדאוג להתנגדות.

ומה על צד הביצועים?  גם פה הסיסמא שלהם "רק דייסון שואב כמו דייסון", מתגלה כנכונה: עם כוח שאיבה של 230 וואט אוויר,זהו אחד השואבים הכי חזקים בשוק. כמו תמיד הוא עם שלוש דרגות עצמה, כשעם ראש השטיחים והרצפות, הדייסון יכול לנהל את עצמת השאיבה בעצמו, לפי כמות הלכלוך – תכונה שלא הייתה קיימת בעבר (בעבר השינוי היה רק לפי סוג המשטח). הדייסון שואב הכל – ובהחלטיות. מה שכן, הוא קצת כבד עדיין להרמה, אם באים לנקות מקומות גבוהים.

ניקינו איתו מגוון של סוגי משטחים – ממזרנים ועד רצפות, פרקט ואפילו דשא מלאכותי – הוא ניקה את הכל היטב ולעומק. ראש המזרנים החדש אולי טיפה פחות יעיל מקודמיו, אבל במחיר של אי הסתבכות שיער במברשת, זהו מחיר זעום לשלם בתמורה.

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

ומה לגבי חיי סוללה? אז ראשית, בדגם העילי שבדקנו, ה-דייסון V15 מגיע עם מעמד מאוד יעיל לאחסון: הוא כולל תפס דו כיווני, שאפשר לתלות על העמוד, וביחד עם שקע נוסף לאביזר וראש שמחובר לשואב עצמו, המעמד המאוד אסתטי בלבן, הוא פיתרון אחסון מלא לדייסון V15 ואביזריו, ופותר בעיה כאובה של הדגמים הקודמים.

זאת ועוד: בחלקו האחורי של העמוד יש תעלה, שאפשר להשחיל דרכה את תקע המטען, ולקבע אותו בתחתית עריסת השואב. כך שכל פעם שתניחו את השואב חזרה במעמד, הוא ייטען. ביחד עם סוללה נשלפת, וחיי סוללה ארוכים שתיכף נפרט – זהו כמעט אובר קיל. למי שיש בית גדול לנקות או מתכנן לדייסון שימוש מקצועי, שווה לרכוש עוד סוללה שתהיה בהיכון, אבל לאדם הממוצע למעשה לא יהיה צורך, וה-דייסון V15 תמיד יהיה מוכן לפעולה.

ובכל זאת, כמה הסוללה מחזיקה ללא טעינה? זמני עבודה סבירים בהחלט: במצב החסכוני היא תחזיק למעלה משעה, במצב הביניים (נמוך/אוטומטי), בין 35-40 דקות פעולה, ובמצב השאיבה המקסימלי, קצת פחות מעשר דקות. המצב המקסימלי קצת מאכזב, אבל בפועל – כמעט ולא תזדקקו לו. שתי עוצמות השאיבה הנמוכות יותר טובות דיין לרוב המטלות.

פסק הדין שלנו על דייסון V15

חשבנו שלדייסון אין יותר מה לחדש, אז חשבנו. ה-דייסון V15 הוא שדרוג מפתיע לקודמיו, שהולך עוד כמה צעדים קדימה: עם תאורת לייזר, מסנן HEPA ברמה קלינית, ראשי מברשת עצמתיים עם מסרקים למניעת הסתבכות שיער, מברשת נשלפת מתוך ראש הרצפה, מתאם זוויתי וחיישן פיאזו מובנה למדידת חלקיקים – ה-V15 מציע שלל חידושים לעומת קודמיו.

האם למי שיש דייסון יש טעם לרוץ ולשדרג? התשובה היא לא. את ראש הרצפות עם תאורת הלייזר אפשר לרכוש בנפרד, ולחבר לדגמים קיימים. בהיעדר חיישן הפיאזו, הוא לא יידע לשנות עוצמות שאיבה, אבל את הפטנט החמוד של תאורת לייזר להאיר את האבק בהחלט תקבלו.

זה כמובן מביא אותנו לבערך הסוגיה הכואבת היחידה של דייסון – המחיר. מחיר השוק של הדגם שבדקנו, הוא למעלה מ-3,500 שקלים. זוהי הוצאה שאפשר לרכוש איתה לפחות שני שואבים פשוטים יותר, שגם יעשו את העבודה. אולי הם לא יהיו עם כל השכלולים של דייסון, אבל גם ליצרנים אחרים יש הצעות הגונות, שעולות הרבה פחות. בדומה לאפל ואייפון, זה תלוי בכם אם לשלם יותר על המותג העילי בשוק.

דייסון V15 עם טכנולוגיית לייזר

אבל אם יש לכם אפשרות כלכלית, ותו המחיר לא מרתיע אתכם, דייסון V15 הוא כמעט השואב האלחוטי המושלם. אנחנו באמת סקרנים לראות האם דייסון יתעלו על עצמם בדגם הבא.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


Dyson V15 Detect Absolute Extra

3,590 ILS
9.5

ציון

9.5/10

התחברנו

  • עוצמת שאיבה
  • תאורת לייזר
  • מגוון מצויין של אביזרים

לא התחברנו

  • מחיר גבוה
  • משקל

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

2 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner