SoundForm Rise: אוזניות סבירות וממוצעות

חברת בלקין קיימת כבר 40 שנה, אבל בישראל למען האמת לא היכתה גלים מעבר לחוגים יודעי דבר של ציוד היקפי. זה קצת מוזר, כיוון שמדובר בחברת ציוד היקפי אמריקאית מעולה, אחת המועדפות והמומלצות על קונצרן זעיר בשם ״אפל״.

יחד עם זאת, אמרנו ציוד היקפי? בלקין לא חטאו עד כה בהרבה יותר מאשר מטענים, כבלים וסוגי מחברים לווידאו שרק השם שלהם יכול לשבור את השיניים של אדם נורמלי. לא בדיוק ציוד בעל אפיל שמביא למיתוג בהתאם. יותר מותג ליודעי דבר, שמחפשים ציוד היקפי איכותי, מבית טוב. ברם, עם עליית גל אוזניות הבלוטות׳ או בשמם הלועזי TWS, החלו גם בבלקין, המנוסים בעיקר עם רמקולים, ליצור אוזניות ואלינו הגיע דגם די בסיסי, אם כי לא הזול ביותר של החברה, ה-SoundForm Rise.

SoundForm Rise

עיצוב ומבנה של SoundForm Rise

מיד עם פתיחת האריזה התרשמנו עמוקות מהאיכות. זו לא איכות בניה של אוזניות ב-300 שקלים שזו עלותן, אלא אריזה שבהחלט יכולה לתת פייט לאוזניות שעולות פי שניים. המארז עצמו קטן וחביב, נפתח כמו קופסת תכשיטים נוסח האוזניות של סמסונג. הצבע השחור והקצת מבריק שקיבלנו היה יפה לעין.

בפנים שוכבות שתי אוזניות יפות, לא גדולות, אבל מאוד מבולבלות. כידוע, עולם האוזניות מתחלק באופן גס לאוזניות באדס, מעין כפתורים בתוך האוזניים, ללא רגלית שיוצאת מהן ומצד שני, אלה כן אוזניות קטנות וקומפקטיות, עם רגלית שיוצאת מהן. אם תרצו המייצג האולטימיטיבי של באדס הוא ליין המוצרים של ג׳ברה ואילו האיירופדס הן המייצגות של אוזניות הרגלית (או מנקי האוזניים כפי שהעורך שלנו מכנה אותן), אלא שבהתחלה היו צוחקים עליהם ולאט לאט הבין רוב העולם שיש בהן גאונות חסרת תחרות.

אנחנו ככלל מעדיפים את עולם האיירפודס, נעיצה מינימלית באוזן ורגלית קטנה שיוצאת מהן. בבלקין החליטו שלא להחליט. מה זאת אומרת? תעיפו מבט על התמונה ותבינו. מצד אחד גוף מאסיבי של באדס ומצד שני רגלית שאי אפשר להתעלם ממנה שיוצאת מהאוזן כלפי מטה. מה זה, סופרמן? חללית? לא, זה המבנה שבלקין בחרו עבור ה-SoundForm Rise, מבנה מאוד מוזר שלא בטוח שלוכד את הטוב משני העולמות.

אגב, לחלק שנכנס לאוזן מחוברת כרית סיליקון שמגיעה במספר מידות, ושמעולם לא ראינו הרמטית כמוהה. היא אוטמת את האוזן באופן מוחלט, נכנסת ולא יוצאת. יש שיראו בזה יתרון אדיר, יש שיראו בזה חסרון, כי האוזן לא מרגישה חופשית והאוזניות מורגשות באוזן לכל אורך השימוש. מנגד, בכל מה שנוגע לחסינות, בלקין לא חסכו – עמידות במים וזיעה בתקן IPX5, וזה נאה מאוד לרמת המחיר.

צליל ושימוש יומיומי

החיבור לאוזניות קל ופשוט, למרות שבלקין בחרו לוותר על האפליקציה הנלווית הכל כך חשובה. למעשה זה אומר שתקבלו מבלקין מוצר ביניים, עם אקולייזר שמכוונן לאוזן הממוצעת, עם צליל שמנסה להיות גדול, ואפילו מצליח, אבל לא הכי איכותי. וזה בסדר – אלה אוזניות של 300 שקל, לא ציפינו פה לצליל של באנג אנד אולופסן. באופן מפתיע, יש כאן תמיכה בתקן AptX של קוואלקום שיבטיח לכם צליל איכותי אם הסמארטפון שלכם תומך בזה, ורוב הסמארטפונים כיום תומכים.

ביטול רעשים אקטיבי כאמור אין באוזניות, מה שהופך את זמן השימוש של שבע שעות ללא מרשים במיוחד, מצד שני, כאמור, יש אטימה פאסיבית ברמה של קירות בונקר גרעיני – ויש שימצאו בזה יתרון ענק.

הבלקין SoundForm Rise, באופן כללי, הן אוזניות שמכוונות למכנה הממוצע ה…ובכן, ממוצע ביותר. צליל ממוצע, איכות דיבור ממוצעת, זמן המתנה ממוצע ונוחות שימוש ממוצעת. כמו בכל אוזניות מהז׳אנר, ניתן לשלוט על הטלפון בעזרת לחיצות או טפיחות קלות על הגוף המרכזי של הבאדס. זה עובד בצורה ממוצעת. כלומר, פעם כן, פעם לא, פעם בערך. למרות שימוש מאסיבי, לא הצלחנו למצוא בכל פעם את הנקודה הנכונה ללחיצה.

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

בסוף המבחן פה הוא פשוט: או שהלחיצה אינטואיטיבית וקלילה, או שיש לנו בעיה. בבלקין יש בעיה אבל בכנות נגיד שזו בעיה שיש ב-90 אחוז מהאוזניות בז׳אנר, ביניהם טובות בהרבה מבלקין. שוב נזכיר שהפתרון של סאונדקור הצנועים של אנקר או הפיתרון של דגמי ג'ברה הנוכחיים, הוא המועדף עלינו. כפתור פיזי זעיר, לחיץ, קל, פשוט, עובד כל פעם כמו קסם, בלי התחכמויות מיותרות וחסין נגיעות אקראיות כמו סידור של האוזניה באוזן ואז פתאום שגם ביצעתם פעולה שלא התכוונתם אליה.

דווקא בעניין הטעינה בבלקין החליטו לצאת מגדרם והוסיפו על הטעינה המחווטת הרגילה ב-SoundForm Rise גם טעינה אלחוטית, שהיא כבר מתבקשת בשנת 2023. בונוס חביב, מפתיע לרמת המחיר. בחזית הקופסא היפה מנורה בודדת שבשינוי צבע מכריזה על טעינה מלאה, חלקית או ריקה. קל, פשוט ונוח. הנרתיק יגדיל את טווח הפעולה שלהן ל-30 שעות בסך הכל, מה שאומר שהן גם טובות לטיסות ארוכות בכל מה שנוגע לחיי סוללה.

SoundForm Rise

באופן מוזר, גם לאחר שהאוזניות הוכנסו ועוגנו היטב לנרתיק הטעינה, הן לא התנתקו מהטלפון. כלומר, לפעמים הן התנתקו ולפעמים לא וזה באג שלא צריך לקרות. בהתחשב בזה שהטלפון עליו בדקנו הוא סמסונג S23 אולטרה, קשה לנו להאמין שהבעיה היתה בסמסונג, עובדתית היא גם לא קרתה מעולם עם אוזניות מסוג אחר. ניתן לבלקין להנות מהספק שמדובר בבאג חד פעמי, אבל העניין שווה בדיקה שם במעבדות החברה בארצות הברית.

SoundForm Rise: שורה תחתונה

אז מה נגיד על הבלקין SoundForm Rise? הן בערך כמו ארטיק שוקו וניל שנמצא אי שם בין שלגון קרח פשוט למגנום מושקע, כך גם האוזניות האלה: לא פאר היצירה, אבל גם שום רושם מתמשך לאחר השימוש, פוטנציאל התאהבות כמעט ולא קיים. מצד שני, אם אתם הולכים להשקיע 300 שקל בלבד במוצר שלעיתים יכול להגיע לפי ארבעה וחמישה, בלקין הוא פתרון לא רע. הן לא יוציאו עיניים לאף אחד, אבל הן גם לא מתוכננות לזה. מה שכן, האוזניות האלה באו לעבוד, והן יעשו עבודה טובה עד שתחליטו לשדרג למוצר איכותי יותר.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


SoundForm Rise

Belkin SoundForm Rise

מחיר מומלץ לצרכן: 329 שקלים

ציון:

דירוג: 3.5 מתוך 5.

לרכישה

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות

אמיר שטיין

ירושלמי, משפטן בהשכלתו, הראשון לנסות כל גאדג'ט חדש עוד מאז שהחליפו את גביע האשל עם החוט במילקי עם חוט, ומוכן לעשות הרבה בשביל טלפון שישלב את האמינות והתפעול החלק של אפל, עם המודולריות של אנדרואיד

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner