כמה אולטרה זה אולטרה? בדקנו את ה-S23 אולטרה

גלקסי S23 אולטרה

שנת 2020 הייתה שנה מורכבת בתולדות האנושות, שנת הקורונה. כמו כן זו הייתה השנה האחרונה בה הושקו דגמי ה-Samsung Galaxy Note הידועים ובפרט ה ​​Samsung Galaxy Note 20. מאז אותה שנה סדרת ה Galaxy S הינה סדרת הדגל של החברה ובדגם S22 אף חזר לחיינו ה-S pen המובנה במכשיר. אל שולחננו הגיע המכשיר הבכיר בסדרה לשנת 2023 והוא בהתאמה ה-גלקסי S23 אולטרה. ובכן החלטנו לבדוק עד כמה אולטרה אנו מקבלים במכשיר הדגל הרשמי של סמסונג.

עיצוב, מראה ואריזה

המכשיר מגיע באריזה דקה למראה עם צבע גב המכשיר מוטבע על חזיתה. אנו קיבלנו את הגרסא הירוקה של המכשיר אשר הוא מעין צבע ירוק זית נאה. כאשר אנו פותחים את הקופסא נמצא בפנים את המכשיר, כבל טעינה מסוג USB-C וכלי דוקרן לפתיחה של מגירת כרטיס ה-sim. תקע לקיר, כמיטב האופנה הנוכחית, נעדר כאן.

ללא ספק במכשיר בעל עיצוב יוקרתי כאשר רמת הגימור שלו מהגבוהות בשוק. גב הגורילה איכותי וחלק מאוד, הגוף מוקף במסגרת אלומיניום איכותית חלקה ומוברשת. מקדימה ומאחורה נפגוש את זכוכית ה- Gorilla Glass Victus 2 וכמו כן המכשיר בעל בתקן IP68.

בצד ימין נמצא את כפתורי ההפעלה והווליום. בצד התחתון נמצא את שקע הטעינה, מגירת ה-sim ושקע האחסון של ה-S-Pen. המכשיר עצמו הוא עם גודל מסך אלכסוני של כ 6.8 אינץ' מסך ובמשקל של כ-234 גרם.

ה-S23 אולטרה עצמו מרגיש מאוד נוח לאחיזה ביד, יחס המסך לגוף הוא פנומנלי ב 89.9% ואיכות מסך המגע ברמת התגובה מהיר מאוד וטוב מאוד. בגב המכשיר נמצא את מערך המצלמות בעל שלוש עדשות גדולות ובולטות מהגוף עדשה קטנה נוספת, חיישן מדידה ומבזק.

גלקסי S23 אולטרה

שבבים וביצועים של ה-S23 אולטרה

מתחת למכסה נמצא את כל הטוב שיצרניות הסמארטפונים יכולות לחשוב עליו כיום:

ערכת השבבים היא מסדרת העל קוואלקום Snapdragon 8 Gen 2 מסוג SM8550-AC בעלת תדר עבודה גבוהה מקסימלי של 3.36 גיגההרץ בליבה הראשית. כמו כן שבב עיבוד התמונה הוא הבכיר מסוג Adreno 740 בעל תדר עבודה המהיר ביותר של 980 מגההרץ.

המסך של ה-S23 אולטרה תומך ברזולוציה מקסימלית של 1440 על 3088 פיקסלים, ומציג תמונה סופר חדה וצבעונית.

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

המסך של ה-S23 אולטרה מאוד נעים למגע ותגובתו מהירה ביותר. איכות הצבעים משגעת ואיכות התמונה והוידאו לא פחות ממעולים. קצת הרענון הגבוהה והמסך מהטובים בשוק מייצרים חוויה ששמורה רק לטובים ביותר.

העבודה עם המכשיר בשמש ישירה טוב מאוד, ברור ובהיר.

איכות הקול בשיחות משני הצדדים טובה מאוד. כשאני משוחח עם אנשים אחרים במכשיר חדש אני שואל איך הם שומעים אותי, האם יש רעשי רקע האם הווליום מספיק חזק ובמקרה הנ״ל הכל היה חלק לגמרי. גם באיכות השמיעה שלי במכשיר עצמו הווליום טוב והשיחה ברורה לגמרי. בשימוש ברמקול גם כן הווליום טוב מאוד וישנו שימוש ברמקול האפרכסת בתור רמקול סטריאופוני נוסף במצבים שונים.

גלקסי S23 אולטרה

הדבר הראשון שמרגישים בו בשימוש ב-S23 אולטרה הוא מהירות ותגובה. מהירות התגובה של האולטרה כשמו כן היא: אולטרה מהירה. דפדוף מסכים, מעבר בין אפליקציות כניסה לגלריה עמוסה ועוד, הכל חלק ביותר, ומורגש שמדובר במכשיר עילי.

מאז ה-Note 10 שסקרתי לפני כמה שנים התגעגעתי לשימוש בעט. אין מה לומר, בכתיבה מהירה, ברפרוף או סתם מנוחות ישיבה העט של סמסונג עושה את העבודה. שליפתו נשארה קלה ונוחה, העיצוב טוב, והתגובה שלו כמעט מושלמת. כתיבה של notes מהירים על המסך הנעול, גלילה קלה, יכולת גזירה נוחה לצילומי מסך ועוד.

כשנוציא את העט החוצה יפתח לנו מסך שמראה לנו מה אפשר לעשות איתו בכל מצב. ללא ספק מי שחושקים במכשיר עם עט זה המכשיר לרכישה.

ולבסוף, סוללת ה-5,000 מיליאמפר כולל תמיכה בטעינה אלחוטית 45 וואט, הופכת את המכשיר הזה לבעל חיי סוללה ארוכים, והוא בהחלט מתאים למי שמחפש מכשיר עבודה שירוץ איתו כל היום.

צילום עם הגלקסי S23 אולטרה

מערך הצילום של ה S23 Ultra הוא המתקדם ביותר שניתן היום למצוא במכשירים של סמסונג. במרכזו עומד חיישן ה-200 מגה פיקסל מסוג-ISOCELL אשר פותח בחברת סמסונג.

החיישן משתמש בטכנולוגיה שהפכה אפנתית בשם Pixel Binning, או "ערימת פיקסלים" בתרגום חופשי, אשר עוזרת לנו ליצור ״סופר פיקסל״, המצלמה עורמת כל 16 פיקסלים ליצירת ארבעה פיקסלים גדולים, מה שאומר יותר אור, ורזולוציה טובה יותר. מדובר בתהליך שקורה לאחר שצילמנו במצלמה במצב של 200 מגהפיקסל, שאיננו מצב ברירת המחדל. לאחר שצילמנו תמונה במצב הזה מערכת ההפעלה תעבוד ״מאחורי הקלעים״ ליצירת התמונה הסופית.

גלקסי S23 אולטרה

בגלל הטכנולוגיה הזו, יכולת צילום הלילה של ה S23 Ultra היא לא פחות מפנומנלית. צילומים מעולים וחדים שלא יבישו מצלמות מקצועיות יותר. צילום וידאו התומך עד K8 עובד נפלא, חלק, ומציג תוצאות מרשימות גם בתנאים קשים. בגדול אין צורך כמעט להשתמש במבזק לצילום במכשיר ה-S23 Ultra.

בנוסף לא נשכח להתייחס לאופציית הזום הדיגיטלי העצומה העומדת על פי 100 דיגיטלי, אבל גם הזום האופטי של פי 10 מספק בעדשה הראשית יכולת התמקדות נהדרת.

מה פחות מוצלח?

אם נתייחס לדברים שפחות הרשימו אותי בסקירה של המכשיר, נתחיל מכך שאין מטען באריזה. אמנם היום נראה שמקובל להוציא מכשירים לשוק ללא מטען, אך במיצובו ומחירו של המכשיר אנו מצפים לכך.

כמו כן האריזה אינה כוללת אוזניות, אפילו מחווטות, מתאם אוזניות, ואפילו לא מגן פלסטיק פשוט לגוף.

ברמת העיצוב שתי בעיות ברורות צפו ועלו בזמן הסקירה: אחת היא גובה העדשות. כאשר מניחים את המכשיר על השולחן ללא מגן העדשות בולטות מאוד וכל ניסיון להשתמש בו בצורה נוחה גורם להתנדנדותו עקב הבדלי הגובה.

הדבר השני הוא מיקום אחד מחורי המקרופון בחלק התחתון ליד חור מגירת ה-Sim. המרחק הוא מינימלי והמראה זהה וחוסר תשומת לב קל יכול לגרום לכך שאתם עלולים לדקור את המיקרופון המסכן בשגגה.

נוסיף לבסוף שאכזבה אחת נחלנו בסקירת המכשיר והיא העמידות. גימור הגוף הוא חלק לגמרי ובפעם היחידה שהיה צריך לעמוד בנפילה מגובה מטר על הרצפה, שזו תאונה שלא חורגת משימוש סביר (למי מאיתנו לא נפל פעם הסמארטפון מהיד?) נשארנו עם ניפוץ בגב האחורי ושבר במסגרת המתכת. פחות מפתיע לטובה.

השורה התחתונה

גישת "הכל מלבד כיור המטבח" של סמסונג, לא פסחה גם על הגלקסי S23 אולטרה. נראה שסמסונג ישבו מול ערמת כל הטכנולוגיות המתקדמות שנמצאו באמתחתם, והכניסו הכל למוצר אחד. המוצר הסופי הוא אכן איכותי, מהיר ויוקרתי. המצלמות נפלאות כמו שאנו מצפים ממכשיר בעל תג מחיר של שקל עודף מ-5,000 שקלים, לצד תוספות כמו עט, סוללה ארוכת חיים ושלל אפשרויות הופכות את ה-S23 אולטרה למכשיר עבודה מעולה, רק שטיפה פחות עמיד בנפילות. אם החלטתם לרכוש אותו, כדאי שתשקיעו גם במגן גוף.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות

אורי וינגרט

מאז שאורי היה בן 5 התעסק באלקטרוניקה מסוגים שונים והעולם הזה ריתק אותו מאז ומעולם. מסתובב במרשתת מאז 1995, מתעסק באודיו והיי אנד מאז ומתמיד. מוזיקה היא הכל - ואין כמו להוריד את הניילון ממוצר חדש.
אורי כתב לאתר dtown במשך 12 שנה, סיקר תערוכות בחו"ל בתחום האודיו, וכותב על כל מוצר, החל מאוזניות דרך מסכים וכלה בסטראו עילי. חובב קפה מושבע, ששותה אותו כפול,קצר, בלי סוכר.

3 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner