נוקיה 5.3: חטיבת הביניים [ניסוי כלים]

נוקיה 5.3

מאז שנוקיה חזרה לחיים תחת קורת הגג החדשה של HMD, היא שמה לעצמה למטרה להיות מלכת שוק הביניים. אבל גם בשוק הביניים יש פלחים: ישנם מכשירי ביניים בואכה פרימיום, שמחירם נע בין 1,500-2,500 שקלים, ויש פלח נמוך יותר, של מכשירים שמחירם נע סביב ה-1,000 שקלים. ה-נוקיה 5.3 הוא מהסוג הזה – שמחירו הוא 850 שקלים. קיבלנו אותו לכמה ימים להפקת רשמים, והנה הם לפניכם.

עיצוב ומבנה

נוקיה 5.3 הוא סמארטפון פרקטי, בלי יותר מדי צלצולים, תרתי משמע. אל תצפו פה לגוף אלומיניום ומראה נוצץ כמו בטלפונים יקרים יותר. יש לו גוף וגב פלסטי, פשוט ותכליתי אבל באיכות טובה ועם קווים זורמים וחלקים. מה שכן, מריחות אצבע נראות עליו היטב.

בגב המכשיר תמצאו את הלוגו המוכר, קורא טביעות האצבע העגול (עובד מצוין), ומעליו מערך המצלמות תחת זכוכית עגולה. נוקיה אגב התחילה ליצור לעצמה שפה עיצובית מזהה, שבה היא שמה את העדשות בארבע פינות ואת המבזק במרכז, וזה משמח לראות.

נוקיה 5.3

חזית המכשיר דווקא משדרת חזות קצת יותר יוקרתית לצורך העניין, ומתחרה במכשירים דומים של שיאומי ורילמי שנכנסה זה עתה לשוק. שבכת רמקול האפרכסת הדקיקה משולבת אל תוך המסגרת, ומתחתיה המצלמה הקדמית במגרעת קטנה בצורת טיפה. כל שאר שטח החזית הוא המסך, עם שוליים דקיקים יחסית ולוגו נוקיה בתחתית, שמוגן בזכוכית גורילה 3 – נאה ומפתיע לרמת המחיר הזו.

נוקיה 5.3

בצלעות המכשיר (שאגב, דק בגופו), תמצאו בצד ימין את כפתור ההפעלה וכפתור הווליום המאורך, ובצד השמאלי את מגירת ה-SIM ,SIM כפול, אגב בניגוד להצהרות) וכרטיס הזיכרון, לצד כפתור ייעודי להפעלת Google Assistant. בתחתית, חיבור USB-C, וכן, יש גם שקע אוזניות מסורתי בראשו של ה-נוקיה 5.3. נגיעה חביבה שהכניסו פה היא שבכפתור ההפעלה עצמו קבועה גם נורית התראות לבנה שמהבהבת כשיש לכם הודעות נכנסות. חמוד ומוסיף לאלגנטיות.

חזית של נוקיה 5.3
נורית התראות בכפתור ההפעלה. נוקיה 5.3

נוקיה 5.3 מעט רחב בגופו, אבל הוא נעים לאחיזה ונוח ביד. בסך הכל, HMD עשו כאן, כמו במכשירים קודמים דוגמת ה-7.2, עבודה יפה מאוד.

תצוגה, צליל ומצלמה

התכליתיות ממשיכה גם בתצוגה. לא מדובר במסך עתיר פיקסלים ברזולוציה מטורפת, אבל HMD קבעו ב-נוקיה 5.3 מסך LCD מטיפוס IPS, שאולי לא מפיק צבעים רוויים כמו מסכי ה-OLED היקרים יותר, אבל הוא תכליתי ונעים, ומשהו שאני אישית מאוד מחבב במסכי LCD – החדות שלהם מצויינת, גם ב-720 על 1200 הפיקסלים. יש לו נטיה קלה לצהובים ואדומים, אבל הבהירות שלו טובה, ואם תעיפו אותה למקסימום, תקבלו מסך שגם קריא בשמש ישירה בלי בעיה (בדקנו).

הרמקול לצערנו, הוא לא בדיוק באנג אנד אולפסן. מדובר ברמקול בודד, לא חזק במיוחד, עושה את עבודתו – אבל זהו, זהו לא רמקול מרשים בשום צורה. למרעישי האוטובוסים והרכבת מומלץ לחפש טלפון אחר. אם אתם צורכים נטפליקס בדרכים (לימים שאחרי הקורונה), כדאי שתצטיידו באוזניות, וטוב שנוקיה שימרו כאן את השקע הייעודי.

נוקיה 5.3 מהתחתית
רמקול בודד. נוקיה 5.3

המצלמה מביאה איתה בשורות דומות.  יחסית למחיר, יש פה מערך לא רע בכלל של 4 מצלמות מאחור: מצלמת 13 מגהפיקסל ראשית, מצלמת 5 מגהפיקסל רחבה עם עדשת 13 מ"מ, ועוד שני חיישני שני מגהפיקסל – אחד למיפוי עומק, והשני לצילומי מאקרו.

מערך המצלמות של נוקיה 5.3

בתנאי תאורה סבירים, היא מפיקה תוצאות טובות. תקריב של כוס קפה, צילום נוף – הכל נראה בכלל לא רע. המיפוי שמבצע חיישן העומק, מאפשר לכם לשנות מיקוד גם אחרי הצילום, תעלול שעד לפני כמה שנים היה נחלתם של טלפונים יקרים יותר, ונחמד לראות אותו במכשיר זול. צילומי הלילה מעט רועשים, אבל לא בצורה היסטרית.

איפה הסיפור מסתבך? בתנאי תאורה מורכבים יותר כמו אור אחורי מחלון, היא קצת נופלת ומתבלבלת. בידיעה על הגעת הנוקיה 5.3 לארץ אמרתי שאני רוצה לבדוק את יכולות המאקרו בחיישן הייעודי, ואכן, יצאתי מרוצה. יכולת המאקרו עובדת היטב גם בווידאו, וניתן לבחור עם איזו עדשה רוצים לצלם. המצלמה הקדמית היא מצלמת 8 מגהפיקסל, היא קצת מגזימה באפקטים לטעמי. טובה לסלפי מזדמן, אבל לא יותר.

ביצועים

מתחת למכסה המנוע, HMD דווקא נותנים תמורה מפתיעה למחיר, לפחות לדגם שנמכר כאן: ערכת השבבים היא סנאפדרגון 665, מסדרות הביניים האחרונות של קוואלקום, עם מעבד מתומן ליבות, שאשכול הליבות הגבוה שלו הוא Kryo Gold, במהירות של 2 גיגההרץ. מערך הזיכרון והאחסון הוא ארבעה גיגהבייט ו-64 גיגהבייט (בחו"ל נמכרת גם גירסה עם 6 גיגהבייט זיכרון). מערכת ההפעלה פה היא כמובן Android One ש-HMD שמה בכל הטלפונים שלה, וזו גירסת אנדרואיד 10 נקיה ועדכנית. אפילו קיבלנו במהלך ימי הסקירה טלאי אבטחה טרי של יוני. יפה.

כפתור Google Assistant ב-נוקיה 5.3

כיון שמדובר במכשיר חדש מאוד בשוק, הופתענו לגלות שאנחנו הראשונים למסור עליו מידע ל-3DMark. המבחן שנמצא מתאים למעבד הוא SlingShot Extreme. במהלך הריצה שלו הגרפיקה לא הייתה סופר חלקה וקצת קופצנית, אז תרשו לי לומר שזה כנראה לא מכשיר לגיימרים. גם התוצאה היבשה שיקפה את זה: 1,831 נקודות (ב-OpenGL ES3.1). להגנתו של הקטנצ'יק שמחזיק רק במעבד מרמת הביניים, ייאמר שהוא התחרה באריות גדולים ממנו.

מבחינת ביצועים של חיי יומיום, לא נתקלנו בבעיות – המכשיר תגובתי, עובד יפה, והפתיחה שלו מנעילה מהירה (HMD תמיד הקפידו על רכיבים טובים בקוראי טביעות האצבע, וגם זיהוי הפנים של אנדרואיד 10 עובד אחלה). בכלל, אנדרואיד 10, ברגע שמתרגלים אליה היא מערכת הפעלה נעימה ושימושית, וכיף לראות שהיא רצה חלק על מכשיר ביניים לא יקר וזמינה גם למי שהפרוטה פחות בכיסו או בכיסה (עד שתבוא אנדרואיד 11).

חיי סוללה

גם בסעיף חיי הסוללה, נוקיה 5.3, ככה הוא באמצע. סוללת ה-4000 מיליאמפר/שעה שלו, תספיק לכם ליום עבודה מלא בשימוש מעורב, אבל לא מעבר לזה. קיווינו להוציא ממנה קצת יותר. אני כן אסייג ואומר שכיון שקיבלנו מכשיר חדש מהאריזה, ייתכן והייתה לכך השפעה, שהסוללה עוד לא "נפתחה" במלואה מבחינת מחזורי טעינה/פריקה ראשונים.  

נוקיה 5.3

שורה תחתונה

נוקיה 5.3 הוא מכשיר ביניים קלאסי, על כל המשתמע מכך. הוא מספק תמורה לאגרה, אבל לא מרחיק לכת למעשה באף קטגוריית שימוש. הוא סמארטפון קלאסי למי שזקוקים למכשיר פשוט ואמין ביום יום. מי שמחפש קצת יותר, כמו ביצועי סוללה יוצאי דופן, מצלמה טובה מהממוצע או איכות שמע פנטסטית, זו לא הכתובת. ברם, בשביל 850 שקל, נוקיה 5.3 נותן תמורה הגונה בהשקעה יחסית קטנה.

נוקיה 5.3
ציון: 8.5

לרכישה

[ברכישה דרך “החיבור” אנחנו זוכים בעמלה קטנה מהרכישה, שמסייעת לנו לקיום המגזין ולא משפיעה על המחיר לצרכן]

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner