LG G6: מסך מאורך זה השחור החדש [סקירה מלאה]

לאחר שמכשיר הדגל הקודם של החברה ה-LG G5 נכשל בגישה המודולרית, בחרה השנה LG להתרכז במכשיר עצמו ולא באביזרים וב"חברים". כמיטב המסורת, גם השנה, בחרה החברה להציג חידושים טכנולוגיים במכשיר, והחידוש המרכזי השנה הוא המסך ביחס חדש של 18:9. ה-LG G6 עולה על שולחן הניתוחים שלנו.

עיצוב

מעולה, תודה ששאלתם. נראה שמחלקת העיצוב בחברה באמת התעלתה על עצמה הפעם. במבט ראשון ניתן להבחין כי מגמה חדשה מתחילה עם ה-LG G6: המסך תופס את מרבית שטח הפנים בחזית. אכן כל סמארטפון כיום הוא במרביתו מסך, אך ב-G6 זה צעד מעבר: שוליים בעובי של מ"מ בודד, ו"סנטר" ו"מצח" המכשיר הם בעובי של כ-6 מ"מ בלבד או יחס של 78.6 אחוז ביחס גוף למסך (כ-6 אחוזים יותר מהסמסונג S7, וכ-8 אחוז לעומת ה-G5). אז מה עוד נמצא מלפנים? מצלמת הסלפי הקדמית (5 מגה פיקסל), חיישני התאורה והקירבה והמיקרופון, ובתחתית הלוגו של LG. בצידו הימני נמצאת מגירת הסים וכרטיס הזיכרון הגדולה למדי, ובצידו השמאלי מקשי הווליום. בחלקו העליון כניסת אוזניות מסורתית (היא עדיין איתנו!) ומיקרופון לביטול רעשים, בחלקו התחתון, מיקרפון, כניסת USB-C ורמקול. הגוו, בגוון כחלחל מתכתי (יש גם בשחור ולבן) מאפסן את מקש ההדלקה/כיבוי אשר קורא גם טביעות אצבע, ומעליו מערך המצלמות (בעלות חיישן זהה 13 מגה פיקסל, אך אחת עם עדשה רחבה, בדומה ל-G5).

 

בעוד שה-G5 היה עשוי גוף אלומיניום וחלק תחתון נשלף, ה-G6 לעומתו מהוקצע, סולידי ובנוי כיחידה אחת, מוצקה, עם קימורים מדוייקים ומעברים חלקים בין זכוכית המסך לשוליים. גבו המעוגל קמעה של המכשיר יחד עם מסגרת האלומיניום ו-163 הגרמים הופכים את המכשיר לנוח במיוחד לאחיזה. גבו של המכשיר נראה כמצופה שכבה דקה של פלסטיק אבל זוהי למעשה זכוכית Gorilla Glass 5, שמחפה על שכבה פולימרית צבעונית, ומהתקופה שהסתובבנו עם המכשיר בכיס, מפתחות ומטבעות של כסף לא השאירו שום חותם על גב המכשיר.

חומרה ומספרים

המסך של ה-LG G6 הוא מסך מסוג IPS בגודל 5.7 אינץ' ברזולוציה של 1440 על 2880 פיקסלים, כלומר 2K, ו- 564 פיקסלים לאינץ', ביחס של 18:6 ותמיכה ב-Dolby Vision ו-HDR10. אם נתעלם לרגע מכל הנתונים הטכניים, התקנים והמספרים – מדובר במסך יפהפה, עם צבעים מדוייקים,בהירות וחדות גבוהות וביחס לא סטנדרטי. המסך צר מאורך יותר ממרבית המכשירים בשוק עם גודל מסך זהה, אך בגוף קטן יותר, או במילים אחרות יותר מסך בפחות גודל, וזהו דבר נפלא. מצד אחד המסך גדול ומאפשר לצפות בהנאה בסרטוני וידאו, לגלוש באינטרנט ועוד, אולם לא נזדקקנו לשתי ידיים בכדי לתפעל את המכשיר.

אז מה זה אומר 18:9? כן, בצפייה ביוטיוב יופיע שוליים שחורים בצדדים, וייתכן שגם בכמה אפליקציות (אם כי יש אפשרות להתאים אפליקציות ליחס החדש), האם זה מפריע? לא ממש, ולזכותה של LG ייאמר שבחדשנות לעיתים לא צריך להתסכל לצדדים אלא פשוט לדהור קדימה, ונראה שעם המסך הם בהחלט עשו זאת. התכנים, האפליקציות ומערכת ההפעלה עדיין לא מותאמים ב-100 אחוזים? לא משנה, שכל השאר יישרו קו. האם זה יקרה? נראה בהחלט שכן.
ותמיכה בתקני Dolby Vision ו-HDR10 אומרים שתכני HDR יעבדו על המכשיר בצורה חלקה, עוד נקודה חיובית למסך.

תמיכה ב-HDR10. שימו לב לאדום ולכחול העמוקים

מערכת השבבים ב-LG G6  היא סנאפדרגון 821 מבית קוואלקום, כמובן. לדברי החברה, הבחירה בערכת השבבים הזאת (ולא ב-Snapdragon 835) נבעה משיקולי תכנון ואופטימיזציה. האם זאת החלטה נבונה? בכל הקשור למהירות התגובה של המכשיר, מעבר בין אפליקציות, מהירות העלאה ופתיחת אפליקציות, התשובה היא חיובית, המכשיר עובד בצורה חלקה, מהירה, וללא עצירות או שיהוקים כלל. בנוסף המכשיר נשאר יחסית קריר למגע גם לאחר שעות של שימוש מסיבי.

נכון, אין תחושה של "עליית מדרגה" בביצועים לעומת מכשירי השנה הקודמת, והמבחנים הסינתטיים מעידים גם הם על כך. במבחן ה-4 Geekbench קיבל המכשיר 1744 נקודות במבחן החד-ליבתי ו-3573 במבחן מרובה הליבות, ו-2075 נקודות במבחן ה-Slingshot של 3DMark. אולם כאשר מסתכלים מעבר לפינה, צפוייה יריבתה של LG מבית, הלוא היא סמסונג, ומתחרות נוספות להשיק מכשירי דגל עם ערכת השבבים הבאה Snapdragon 835. אם יהיה מדובר בשידרוג מינורי בלבד בכל הנוגע לביצועים, הרי ש-LG עשתה מהלך חכם. אם לא, ה-G6 יהפוך למכשיר הדגל של 2017 עם ביצועים של 2016 – ועוד קצת. ביום חמישי הקרוב יושק ה-S8 של סמסונג, וכשיגיע לישראל נוכל גם לבדוק.

ממשק מרובע

לאור גודלו החדש של המסך עיצבה LG מחדש את ממשק ה-UX לניצול השטח החדש. כך למשל ישנה אפליקציית צילום המחלקת את המסך לשני ריבועים, הראשון מציג תמונת Live בעוד שהשנייה מציגה את התמונה שצולמה, מוטיבים נוספים ואפשרויות הנוגעות למסך נכללים בממשק החדש, לא מצאנו את כולם חדשניים או מעניינים במיוחד, אבל חלקם גם כך נועד מראש לקהל צעיר, לדור הסנאפצ'אט. מימדיו הגודלים והנוחים לאחיזה של המסך מבחינתנו זהו שידרוג משמעותי, אבל הממשק וכל השאר, קצת פחות. באופן כללי נראה שהממשק החדש UX 6 לא כולל שינויים משמעותיים לעומת הממשק הקודם, אבל גם בגירסתו הנוכחית המכשיר נוח לתפעול, התפריטים פשוטים להבנה וקלים לניווט.

LG G6

פיצ'ר מעניין חדש הוא "בדיקת חומרה" יישום המריץ בדיקות על רכיבי החומרה השונים ומספק משוב בדבר טיב הרכיב. LG גם סיפרה לכתבנו כי במהלך השנה תשיק שירות תמיכה מרחוק עבור ה-G6, שגם לו נהיה מהראשונים בעולם. הרמקול מפיק צלילים חזקים וברורים, אך ככל הנראה בגלל העמידות למים הוא נשמע חנוק בצלילים הקיצוניים, לא משהו דרסטי אם כי מאכזב קלות. וכן, ה-LG G6 עמיד למים, כלומר אל תחששו להשתמש בו כשאתם שוטפים כלים, אבל לא מומלץ להטביע אותו בזדון באמבטיה.

מצלמה: טובות השתיים?

מערך מצלמות כפול כמעט והפך לסטנדרט במכשירי דגל. אחדות מהיצרניות משתמשות במצלמה הנוספות בכדי להציע עדשה רחבה יותר, בעוד אחרות (וואוי) משתמשות במצלמה הנוספת בכדי לאסוף רובד מידע נוסף בכדי להפיק תמונות עמוקות יותר. LG החלה להשתמש בשתי מצלמות ב-G5, והמשיכה עם אותה גישה ב-G6, אך שהפעם בשונה מב-G5 – שני החיישנים זהים. התמונות יוצאות חדות וברורות וכמעט בכל פעם התמונה בפוקוס, הפוקוס שלה זריז אם כי עדיין לא המהיר ביותר בשוק.

ייצוב התמונה עובד היטב בסטילס אם כי בוידאו, בזמן הליכה איטית ניכרות עדיין תזוזות קלות. שמחנו לראות כי המעבר בין המצלמות הפך מהיר יותר, כך למשל כאשר משתמשים באפשרות הזום, המעבר מתבצע משמעותית מהר יותר מה-G5, דבר חשוב ביותר כאשר מדובר בלכידת רגע בודד בזמן. בנוסף, המבזק במכשיר באופן עקבי לא שרף תמונות, אפילו תמונה בחושך מלא, הוארה בצורה אחידה מאוד, כך שנראה כאילו התמונה צולמה בחדר בו האור היה דלוק, ובתמונות בשעות הערב בחוץ, הפלאש הקפיד שלא להאיר את האזור בהגזמה. נפלא!

בחזית חיי הסוללה, אין ל-LG בשורות. הבחירה בסוללה בקיבולת מעט נמוכה מזו המקובלת כבר בימינו (3,300 מיליאמפר) מניבה חיי סוללה סבירים אך לא מרשימים. בשימוש ממוצע וקצת יותר, עד שעות אחר הצהריים כבר היינו צריכים להטעין את המכשיר מחדש. דקה טעינה תספק כאחוז וחצי לסוללה, כך ש-30 דקות של הטענה יספקו לכם כ 4-5 שעות של עבודה עם המכשיר, וכשעה וחצי לטעינה מלאה. ובקיצור, לא תוכלו לעבור יום שלם מבלי לקחת איתכם מטען. ועוד נקודה לשלילה – טעינה אלחוטית. נראה שבגירסה המשווקת בישראל, התכונה הזו נעדרת מה-G6 של LG.

השורה התחתונה

ה-LG G6 הוא מכשיר מעולה, המסך לא פחות ממדהים באיכותו ובגודלו, ואיכות הבנייה השתפרה משמעותית לעומת הדגם הקודם, ותוספת העמידות למים היא בהחלט דבר חיובי. בגזרת הביצועים אין באמת על מה להתלונן, מדובר בערכת השבבים הטובה ביותר בשוק – כרגע.לכן, נכון לעכשיו ה-G6 הוא בהחלט מכשיר דגל ראוי לשבח, במיוחד לאור המסך יוצא הדופן שלו. כבר אמרנו שאנחנו מתלהבים מהמסך?

צפייה מהנה.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות

הראל שטנשטיין

בעברו כתב הסלולר של מעריב, נענע10 וחורים ברשת ושימש ככתב פרילנסר של אתר EETimes האמריקאי. כיום מייעץ שטנשטיין לחברות הזנק ומפתחים בנושאי אסטרטגיה, שיווק ופיתוח אפליקציות לטלפונים חכמים ומחשבי לוח.

13 תגובותהשמיעו קולכם

  • 32 ג'יגה בייט ללא דאק וללא טעינה אלחוטית??
    אבל בסך הכל מכשיר טוב במיוחד ה WIDE ANGLE של המצלמה

  • מה לגבי מקלט ה Gps? ב g3-4 המקלט היה חלש וקליטת הלווינים לעומת מכשירי סמסונג היה הבדל משמעותי.
    תודה

  • מה בעניין סאונד….הגיקים לא מתעניינים בסאונד ומוסיקה בכלל ? כנראה אלה לא מתעניינים, אבל אני בטוח שרוב האנשים שקונים סמארטפון נכנסים ליוטיוב ולאתרי מוסיקה ושומעים מוסיקה ומורידים למכשיר מוסיקה…אז ביקורת סמארטפון ללא בתיילסות לכרטיס הקול , היא ביקורת גרועה וחסרה…ב G5 יש את מודולת הסאונד המעולה של B&O , ורק בגלל זה הייתי נשאר עם G5 שלי, אלא אם ה G6 כולל כרטיס קול ברמה דומה.

    • רוני שלום,

      לגמרי שמענו אותך, תרתי משמע. ראשית, ההערה שלך קצת משמיצה, ולחינם. ציטוט מתוך הביקורת שלנו: "הרמקול מפיק צלילים חזקים וברורים, אך ככל הנראה בגלל העמידות למים הוא נשמע חנוק בצלילים הקיצוניים, לא משהו דרסטי אם כי מאכזב קלות". אז כן התייחסנו לצליל.
      שנית, לשאלתך: הסאונד של ה-G6 באוזניות (נבדק עם פיליפס פידליו NC1) סביר, אבל אם אתה מחפש ממירי DAC משוכללים ורבי ערוצים כמו בסדרת ה-V ומודולי סאונד, אז לא. יש כאן ממיר 192 קילוהרץ, 32 ביט סטנדרטי לחלוטין. שום דבר ששווה לכתוב עליו. אם סאונד זה הפקטור העיקרי מבחינתך – תישאר עם ה-G5 שלך.

      חג שמח.

  • אני קניתי את המכשיר לאחרונה ודי מרוצה ממנו, עדיין מנסה ללמוד את כל הפונקציות שאפשרויות בו. בנתיים די התלהבתי מהיכולות מסך שיש בו מזכיר כמו חווית צפייה בסרט כשאתה צופה בסרטון מהפלאפון…

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner