Latitude 7210 2-in-1

ז'אנר המחשבים דמויי הסרפייס, קרי טאבלט עם מקלדת דקה הנצמדת אליו ככיסוי של מחברת לא צלח אצל חברות אחרות, למרות שבשנים האחרונות אין למעשה חברת מחשבים גדולה שלא התנסתה בתצורה הזו – HP, לנובו, אסוס, אייסר וכמובן Dell. היצרניות הטאיוואניות, על אף שהוציאו דמויי סרפייס הגונים בהחלט, זנחו את הקטגוריה. מנגד, HP, Dell ולנובו לא זנחו את התצורה, וממשיכות להוציא מחשבים שכאלה.

סוג של גילוי נאות: מחשב דמוי סרפייס הוא מהתצורות החביבות עלי, וגם המחשב הפרטי שלי, ה-Acer Swift Alpha 12, הוא מהז'אנר ומשרת אותי נאמנה עד היום, למרות שייצורו של הדגם הזה כבר הופסק. לכן, די שמחתי כשאנשי Dell הציעו לי לבדוק את הגירסה המעודכנת של דמוי הסרפייס שלהם, ה-Latitude 7210 2in1.

Latitude 7210 2-in-1 מהחזית


עיצוב ומראה

בגזרת דמויי הסרפייס, Dell תמיד היו חובטים כבדים, תרתי משמע וה-7210 לא יוצא דופן מקודמיו בסדרה. לעומת דמויי סרפייס אחרים, התחושה שלו היא כבדה ומאסיבית יותר, וזה לא בהכרח דבר רע: בניגוד לגוף השברירי משהו של חלק מהמתחרים, פה מדובר בגוף עבה יותר וחסון, עם רגלית רחבה ומלאה (ולא רק מסגרת), בגב המחשב. ברם, המשקל הנומינלי שלו הוא 1.3 ק"ג (800 גרם לטאבלט לבדו), על אף התחושה הכבדה משהו ביד. גודל המסך הוא כמקובל בקטגוריה, 12.3 אינץ' – והוא מצופה בזכוכית גורילה DX, שמפחיתה השתקפויות וכמובן, מגינה עליו טוב יותר בפני שברים או שריטות.

כל המראה שלו הוא אפור מתכתי, עם הלוגו של Dell בגבו, והוא נאה ומשדר חדשנות לצד עמידות. עוד בגב המחשב, מצלמה אחורית וקורא טביעות אצבע בפינה הימנית העליונה. פתחי האוורור הם שבכות נאות בצלעות הצד ובצלע העליונה של המחשב, שם גם יושב כפתור ההפעלה ושני מיקרופונים.

קורא טביעות של Latitude 7210 2-in-1

גם החלק של המקלדת הנצמדת – יותר עמיד וכבד מהמקובל. בניגוד למקלדות אצל המתחרים שהן רק בד ומקשים, אצל Dell, המקשים ומשטח ההצבעה הבינוני בגודלו יושבים בתוך מסגרת מתכתית, הבנויה אל תוך מעטפת הבד האפורה, מה שמוסיף למחשב עמידות והחלק הכי חשוב – בדומה לזכוכית הגורילה, מגן טוב יותר על המסך.

המקלדת בנויה היטב. יחסית לשטח הקטן שאליו היא צריכה להידחס, הריווח בין המקשים סביר, וההקלדה נוחה ונעימה, עם קליקים רכים. משטח ההצבעה הוא סביר בגודלו ויעיל, אבל גם לא יוצא דופן במרחב או בתחושה.

המקלדת של Latitude 7210 2-in-1

ומה במחלקת הקלט/פלט? בדופן הימנית נמצא שקע USB 3.1 סטנדרטי, ובצלע השמאלית של מחשב הלוח, נמצא כך: שקע אוזניות, כפתור ווליום, חריץ לכרטיס חכם שמוסווה בצורה אלגנטית, חריץ ל-נאנו-SIM לטובת גלישה סלולרית (על כך בהמשך), שקע מחופה לכרטיס מיקרו-SD, ושני שקעי USB-C מסוג ת'אנדרבולט – המשמשים גם כשקע טעינה ל-Latitude 7210 2-in-1, כמקובל כיום (פיתרון נפלא שאנחנו שמחים שמאומץ בצורה רחבה, היכולת לטעון את הסמארטפון והמחשב עם אותו מטען USB, כמו שהבטיח לנו בראיון האחראי על פורום USB…). עדיין כמות השקעים הכוללת, על אף הצורך במקום לכרטיסים ולמודם – קצת קמצנית בעיניי.

בחזית ה-Latitude 7210 2-in-1 קבועות גם שתי מצלמות, אחת אינפרא אדום לטובת זיהוי עם Windows Hello, כך שאפשר להיכנס למחשב גם עם זיהוי טביעת אצבע, וגם עם זיהוי פנים. אנקדוטה משעשעת של ימי קורונה – את הקלטת הפנים עשיתי כמובן בבית ללא מסיכה, וכשניסיתי להיכנס למחשב כשאני רעול פנים – הוא סירב להכניס אותי…

תצוגה וקול

ה-Latitude 7210 נהנה ממסך פנטסטי ברזולוציה של Full HD שנראית כמו יותר, כשהיא פרושה על 12.3 אינץ'. כבר כשקיבלתי אותו, אפילו בתמונת הרקע של שולחן העבודה, ניכר פירוט טוב ועומק שדה וצבעים שונה מהרגיל. עם הציפיות האלה יצאנו לבדיקות. הקרנות על המסך של סרטונים וקדימונים מוכרים כמו אלה של Mad Max: The Fury Road, ו-Skyfall, הניבו  פירוט יוצא דופן: הבחנו בפרטים קטנים שלא הבחנו בהם בעבר במסכים אחרים, כמו קמטים בפנים של ג'ודי דנץ ודניאל קרייג, פרטי רקע כמו צורות בטפט הקיר בסצינת המוזיאון ועוד. זאת לצד צבעים מצוינים, כמו שאפשר לראות בתמונה – כחולים ואדומים עמוקים מאוד וחיים. אני לא יודע ממי Dell קונים את הפאנלים של המסכים שלהם – אבל שימשיכו לקנות מהם. הם עושים מסכים מעולים, גם לניידים של המותג שידוע באיכות מסכי המחשב שלו, גם בדגם הזה.

המסך של Latitude 7210 2-in-1

גם הרמקולים קיבלו פה טיפול טוב. הם פונים לאחור, וכשתפתחו את הרגלית, הם יתגלו מתחתיה. Dell גם קדחו עבורם שבכות בצדי ה-Latitude 7210 2-in-1, כך שהצליל בוקע גם משם. הרמקולים הגונים. לא מדובר ברמקולים הכי טובים שנתקלנו בהם בניידים, אבל הם סולידים, בעלי עוצמה טובה ולא מקרקשים. בסך הכל, ה- Latitude 7210 2-in-1 מספק חוויית צפייה מצוינת, כראוי למחשב בתצורת סרפייס. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לתלוש את המקלדת.

ביצועים

על אף שבתפקודים יומיומיים לא נתקלנו בשום בעיה, וגם התרשמנו לטובה מקצבי העברת קבצים למשל (ביצועים יציבים וטובים של עשרות מגהביט/שניה בהעברות מהתקן חיצוני, וכ-120 מגהביט/שניה בהעתקות בתוך הדיסק הקשיח), בחלק מהמבחנים הסינתטיים קיבלנו תוצאות נמוכות, ללא סיבה נראית לעין.

מעבד Intel Core i7-10610U מאמצע הדרך, עם ארבע ליבות ושמונה נימים שמשודך ל-16 גיגהבייט זיכרון, אמור להוציא תוצאות יפות מאוד. ובכל זאת, הוציא מספרים כמו 932 נקודות ב-Cinebench, ו-410 נקודות ב-Time Spy של 3DMARK. התוצאה היחידה הסבירה, הייתה של 5235  נקודות ב-Night Raid, המבחן המיועד ספציפית למחשבים עם מעבד גרפי מובנה של אינטל בלבד כמו המחשב הזה. התוצאה יותר סבירה, אבל עדיין שמה אותו ברף נמוך יחסית, משום מה. גם אחרי בדיקה ב-BIOS וקצת משחקים עם ההגדרות, לא מצאנו הסבר לתופעה.

עוד בחיבור:

מחשבים לעבודה מהבית ב-2020

אזוס Transformer 3: מחשב רובוטריק

מה שכן, הקישוריות של המחשב הזה, נהדרת. תוספת השקע לכרטיס SIM, הופכת אותו בקלות לכלי עבודה שמתחבר מכל מקום, פשוט לפתוח מכסה, ולעבוד. גם זמני העליה המהירים שלו, לצד פתיחת הנעילה הביומטרית באמצעות מצלמות החזית או קורא טביעות האצבע עוזרים להתחיל לעבוד במהירות. במובנים האלה, ובכלל ה- Latitude 7210 2-in-1, הוא מחשב מהנה מאוד.

חיי סוללה ופליטת חום

הקדיחה של פתחי אוורור זעירים וממוקמים היטב סביב כל גוף מחשב הלוח, ומערכת אוורור יעילה, בהחלט עושות את שלהן כשזה מגיע לפיזור חום. על אף שיש חום מסויים מורגש בגוף, במיוחד כשמפילים על ה- Latitude 7210 2-in-1 מטלות כבדות, הפיזור עובד. מה שכן, הוא קצת מרעיש. במטלות תובעניות על המעבד אתם בהחלט תשמעו את המאווררים עובדים.

חורי קידוח ב-המסך של Latitude 7210 2-in-1

חיי הסוללה של הצעצוע הזה, לא רעים בכלל. עם בהירות של 50 אחוזים ושימוש מעורב הצלחנו להוציא ממנו בקלות שבע שעות עבודה, ואילו בבינג' ארוך ב-Hulu הצלחנו להוציא ממנו כשש שעות של הקרנה רצופה בבהירות גבוהה יותר. מכובד וירצה כל לוחם דרכים. גם העיצוב של המטען, שעל אף שהוא לא גדול במיוחד, מספק 65 וואט שטוענים את ה- Latitude 7210 2-in-1 במהירות יחסית דרך USB-C, וכמובן, את הסמארטפון שלכם גם, שזה נהדר.

שורה תחתונה וסוגיית המחיר

ה- Latitude 7210 2-in-1 הוא מחשב מטיפוס סרפייס מאוזן מאוד. הוא מאסיבי יחסית, עמיד ומוגן, ואהבתי מאוד את כיסוי המתכת המובנה אל תוך כיסוי המקלדת שמגן יותר טוב על מחשב הלוח, והמסך שלו פשוט פנטסטי. למטלות יומיומיות של כתיבה, גלישה וצפיה בנטפליקס במיטה כשרוצים אחר כך לנפוש, הוא אידיאלי, וגם חיי הסוללה שלו יספקו אתכם – לצד קישוריות סלולרית שתכסה אתכם בכל מקום בזכות מודם וחריץ לכרטיס SIM.

Dell בנו כאן מחשב לתלפיות, שהתקשינו למצוא בו חסרונות כמו גם להיפרד ממנו. החסרונות היחידים שמצאנו, מלבד טיפה רעש ומיעוט שקעים יחסי – זה המחיר, אבל פה, ציפתה לנו הפתעה.

ב-Newegg תשלמו על המחשב הזה קרוב ל-9,000 שקלים כולל משלוח. בארץ, מאחר ומדובר בתצורה גבוהה למדי (מעבד Core i7, ן-16 גיגהבייט זיכרון), ציפינו למחיר דומה. אבל נציג Dell הפתיע אותנו: מחירו בישראל עומד על 6,500 שקל. מחיר שבכנות נראה לי בהתחלה לא הגיוני והצקתי להם בעניין – אבל ב-Dell התעקשו שזה המחיר.

ברם, בשיחה חוזרת, נמצא הקאץ': המקלדת, שאנחנו סקרנו כחלק מהערכה נמכרת בנפרד, ועלותה 150 דולר. לכן, על המחשב בתצורה עם מקלדת, תשלמו כ-7,000 שקלים שזה כבר מחיר קצת יותר הגיוני למחשב הזה. ומכאן, שה- Latitude 7210 2-in-1 הוא מחשב לוח עמיד ושימושי במחיר יחסית טוב לתצורה, אבל שצריך לרכוש אותו ישירות מ-Dell ומהמפיצים העסקיים.


[עדכון 14.9.20 21:21] – עודכן המחיר של המקלדת הנפרדת.

Latitude 7210 2-in-1
ציון:

דירוג: 4.5 מתוך 5.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

2 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner