רצים עם שוודים: Defunc True Sport

אז אולי לא שמתם לב, אבל המון דברים טובים מגיעים מסקנדינביה. מותגי שעונים מינימליסטים כמו סקגן, ברינג ואחרים, חברת וולוו המיתולוגית, מוצרי ריהוט מאיקאה ועד קואלה ולינדסטן לאניני טעם, ועוד לא דיברנו על לגו, פנדורה, וודקות מעולות, מותחנים אדירים וכמובן, אולי החשוב ביותר, כל מה שקשור לאודיו.
אז את בנג אנד אולפסן, מותג העל הדני כולכם מכירים, אבל הנה כלל אצבע חשוב, כשחברת על אחת פורחת, גדלות לידה עוד ועוד חברות מצליחות. לא מאמינים? תסתכלו על תעשיית השעונים השוויצרית, על ההייטק הישראלי או על מסורת להקות הרוק/פופ הבריטיות. ככה זה, ליד עצים גדולים, גדלים פרחים יפים שלפעמים גדלים להיות עצים בעצמם. אז למה כל ההקדמה הזאת? כיוון שלארץ הגיעה בשעה טובה מותג האוזניות השוודי  Defunc, וקיבלנו את אוזניות ה-Defunc TRUE Sport שלהם לסקירה.

השוודים, כמו מודעים לכוח השיווקי האדיר שלהם, בחרו לעטר את הקופסא היפה שבה מגיעות האוזניות בדגל שוודי גדול, אם במקרה פספסנו, כדי שנדע שלפנינו לא עוד מוצר סיני גנרי, אלא מוצר שוודי עם כבוד. אגב, קריאת האותיות הקטנות מראות שאכן המוצר תוכנן בשוודיה, אבל יוצר, איך לא, בסין.

באופן כללי החליטו ב-Defunc ללכת על סדרה ובה לא פחות משבעה (!!) תת סוגים שונים. אז אנחנו קיבלנו את האוזניות לספורט ובמקביל יש את הדגמים הייחודיים לדיבור, לאודיו, לבידור ולחסימת רעשים. אם זה לא מספיק, יש גרסת לייט בחצי המחיר וגרסה, תקשיבו טוב, תרתי משמע, לבעלי אוזניים קטנות.

בגרסת האודיו, ניחשתם נכון, הדרייברים יותר מושקעים, בגרסת הדיבור, מיקרופונים שמבחינים טוב יותר, בגרסת חסימת הרעשים כוללת מערכת ביטול רעשים פעיל (ANC) וכן הלאה. למען האמת לא ברור לנו הרצון של החברה לקחת תכונות שקיימות במאות סוגי אוזניות בשוק ולהפריד ביניהן. הרי מי שעושה פעילות ספורט יכול בהחלט להנות מאיכות אודיו טובה, מי שרוצה אודיו בהחלט ישמח לביטול רעשים ומי שרוצה דיבור או חסימת רעשים ישמח גם להגנת מים ברמה של אוזניות הספורט.

נכון, לכל דבר יש עלות, והאוזניות האלה הן זולות יחסית. 299 שקל בשביל אוזניות מבית טוב, זהו מחיר לא רע בכלל. מצד שני, במחיר הזה אפשר לרכוש אוזניות סאונדקור מבית אנקר שעושות את כל הפעולות גם יחד, אולי למעט הסנפיר והעיצוב השוודי המתוחכם והיפה. בנוסף קשה לנו להאמין שרבים יעדיפו להחזיק 2 או 3 סוגי אוזניות מבית Defunc, למשל אחת לריצה, אחת לעבודה ואחת לגיימינג, במחיר שכבר מגיע בשקט למחיר של זוג אוזניות ממותגים יקרים יותר…

מבנה ועיצוב של Defunc True Sport

כיאה למורשת הסקנדינבית, חברת Defunc, מוציאה תחת ידיה אוזניות עם עיצוב מאוד מובהק. צבעוני, מודרני, צעיר, בועט.

אנחנו קיבלנו לבחינה דגם מעניין. אוזניות ה-True Sport שלהם, מהזולות בהיצע האוזניות האלחוטיות של החברה, אם כי יש זולות יותר. לצערנו האוזניות שקיבלנו הגיעו בשחור משעמם, כשבמקביל ההיצע כולל אדום, כחול, כסף ועוד צבעים יפהפיים. זה לא שהשחור לא יפה, אבל אם כבר הולכים על מוצר בועט כמו Defunc, למה לא לבעוט עד הסוף? לכו על הצבעים הנוספים, הם מהממים.

כך או אחרת, ה-Defunc True Sport ארוזות באריזה נוחה ויפה וברגע שמוציאים את המארז מהקופסא מתגלה מנשא מושקע, מאורך, קצת גדול בהשוואה למארזים אחרים, אבל מרגיש נעים ביד ובעיקר נעים לעין.

כשפותחים את מארז הנשיאה מתגלות האוזניות, כשהן מסודרות בסידור קצת מטעה. האוזניה הימנית בצד שמאל והשמאלית בצד ימין. ולמה הבלבול? כדי שיהיה מקום לסנפיר שתיכף נרחיב גם עליו. אגב, גם אחרי שימוש מרובה, העובדה שצריך לשלוף את אוזניה ימין משמאל ולהיפך, מטעה ומרגיזה.

האוזניות עצמן הן בתצורת הגדם המוכרת מהאיירפודס, אם כי הגדם הוא ארוך יותר מהרגיל. בראש האוזניה יש מעין סימן פלוס קטן שעליו אמורים ללחוץ כדי לשלוט באוזניות. לצערי, זה לא ממש עובד. כלומר זה עובד, לפעמים. אזור הלחיצה מוגבל מדי, המיקום שלו לא ברור והפעולה לא אינטואיטיבית. זה מינוס גדול מאוד, עם כל הכבוד לסימון הפלוס, במיוחד כשמדובר על אוזניות שמיועדות לפעילות ספורטיבית.

defunc true sport

לצד האוזניות מגיעה שקית, די פשוטה למראה ובפנים ערב רב של ציפויי סיליקון. לוקח קצת זמן להבין מה קורה בשקית הזאת ולצערנו השוודים החביבים לא מצרפים הוראות ברורות. בסופו של דבר לאחר נבירה, ניסוי וטעיה, הבנו: בשקית יש שלושה סוגי כריות סיליקון. כרית סיליקון ללא סנפיר, כריות סיליקון עם סנפיר קטן ועוד זוג כריות סיליקון עם סנפיר גדול למבנה אוזניים גדול יותר. צ'ארלס מלך אנגליה יכול להיות מרוצה.

ואיך מתקינים את הכיסויים על האוזניות? שוב, ניסוי, טעיה, תהיה, הפיכה, ולבסוף הצלחנו. ואיך מכניסים את האוזניות עם כיסוי הסנפיר לאוזן? שוב אותו סיפור חזר על עצמו, ולבסוף הצלחנו. ומה לגבי הסבר קצר בהוראות השימוש? לא היה מזיק, אולי לשוודים העסק הזה ברור, לנו הישראלים מהלבנט, זה היה קצת מסובך יותר.

האמת? זה נוח בטירוף. האוזניות יושבות בתוך האוזן מבלי לאטום אותה לחלוטין, אבל ביחד עם הסנפיר שיושב בתוך האפרכסת, נדמה כאילו הן יצוקות באוזן. מצד אחד הן קלילות עד לא מורגשות: לא מורגש שום לחץ בתוך תעלת השמיעה. מצד שני, המבנה הייחודי פשוט יצוק. זה תענוג ולא במקרה האוזניות האלה מיועדות לספורט. ביחד עם תקן עמידות במים ואבק IPX5, זה שילוב מנצח. קשה לחשוב על ריצה עם אוזניות נוחות מאלה, וזה כולל מותגים יקרים בהרבה.

צליל

שימוש באוזניות לאורך זמן מלמד שאכן הן פוגעות בערך היכן שהשוודים ניסו לכוון, כלומר הטווח הבינוני. ה- Defunc True Sport נוחות להפליא, הן יפות להפליא, אבל מעבר לזה הן עושות הכל בסדר. צליל חביב, זמן שימוש חביב, אפילו קצת נמוך, אטימה כמעט לא קיימת וכמובן שלא קיים מנגנון סינון רעשים ונוחות שימוש בינונית. בולט מאוד היעדר אפליקציה ייעודית שיאפשר שליטה באקולייזר, חיזוק הבסים למשל, כיוון שבתחום הזה האוזניות לא מצטיינות בלשון המעטה. גם איכות הדיבור לא רעה אבל לא שום דבר לכתוב הביתה לשוודיה.

ה- Defunc True Sport לא יוצרו לאודיופילים, נדמה לנו שזה ברור. מדובר באוזניות שמשמשות קודם כל כאביזר לספורט. יתרה מכך, נזכיר שהחברה בחרה לבדל את האוזניות שלה ל-7 סוגים שונים, כשהיא כמעט צועקת: רוצים איכות סאונד, אל תקנו את הספורט!

בכל זאת, גם תוך כדי ריצה, אנחנו רוצים לשמוע צליל עשיר. ה- Defunc True Sport מספקות ווליום חזק, גדול, בזכות דרייברים של 12 מילימטר מכובדים ביותר. הן גם מספקות בס יפה ברמת הביניים. אבל… בצלילים הגבוהים מתחיל עיוות מסוים.

מעבר לזה, בגלל האטימה הלא מוחלטת שלהן באוזן, על אף שכאמור הן יושבות היטב באוזניים, קשה באמת להנות מסאונד נקי. צלילי רוח חודרים, צלילי אוטובוסים, מכוניות ובני אדם, והסיכוי לשמוע פירוט טוב הולך וקטן. עם זאת, בבדיקה בבית, לא אזור המחיה הבסיסי של האוזניות, ניתן היה לקבל צליל חזק, אולי אפילו חזק מאוד, טוב בצלילים הבינוניים ולא אחיד או איכותי בצלילים גבוהים.

defunc true sport

הבאסים גם הם, מכובדים בזכות הדרייברים המוצלחים אבל עד גבול מסוים שהולך וקורס ככל שעולה הווליום. נזכיר, לרוב אלה אוזניות שדורשות ווליום מאוד גבוה, בגלל סביבת המחיה הטבעית שלהן, בחוץ, תחת רעש כבד ובאטימה לא טובה. בקיצור, אלה לא אוזניות לטיסה או לאניני שמע. מה כן תקבלו? תקבלו צליל חם, חזק, אבל לא מפורט מאוד, בפרט בצלילי קיצון ובווליום גבוה.

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

מה שכן, החיבור של ה-Defunc True Sport הוא מיידי ואין לזלזל בזה. חלקיק שניה בקושי חולף מהרגע שפתחתם את הקייס המעוצב ועד לצליל החיבור של האוזניות לטלפון. זה אולי נשמע טריוויאלי אבל זה ממש לא. היצרן גם מבטיח ציפוי ננו שמונע חיידקים, קריצה ברורה לעידן הקורונה. האם זה עובד? לשוודים, או לפייזר, פתרונים. בכל מקרה זה מרגיש נעים. הן המארז והן האוזניות, הכל מרגיש נעים, חלק וסולידי ובאופן כללי יש תחושה של מוצר שהגיע מבית טוב.

חיי סוללה של ה-Defunc True Sport

מחזור טעינה אחד של ה- Defunc True Sport יספיק לכם לשש שעות עבודה, ובנרתיק תקבלו עוד חמישה מחזורים, שזה יפה, לסך הכל של 30 שעות פעילות – מספיק כדי לחצות את האטלנטי ובחזרה, אם בכל זאת תתעקשו לקחת אותן לטיסה. האוזניות עומדות בהבטחה ומספקות חיי סוללה סבירים, כך שגם בשימוש רציף בלי שיצאו לכם מהאוזניים הן יחזיקו קצת יותר מיום וחצי.

השורה התחתונה

אז השורה התחתונה לגבי Defunc True Sport היא שכבר נתקלנו באוזניות שנותנות תמורה טובה יותר לכסף. מצד שני, גם אם תשלמו עוד הרבה כסף, פי שניים ופי שלושה, ספק אם תמצאו אוזניות שנראות טוב ועדכני יותר, בוודאי בגרסאות הצבעוניות היפות של Defunc.

ברם, אם אתם יוצאים לרוץ וכבר התחמשתם בנעלי סאוקוני איכותיות ובביגוד של לולו למון, למה לא להשקיע 299 שקל באוזניות שנראות מיליון דולר, יספקו לכם ולכן צליל הגון ולא יפלו מהאוזן?

Defunc True Sport
ציון:

דירוג: 3.5 מתוך 5.

מחיר מומלץ לצרכן: 299 שקלים
לרכישה

Defunc True Sport

299 NIS
8

ציון

8.0/10

התחברנו

  • נוחות יוצאת דופן באוזן
  • עיצוב מרשים

לא התחברנו

  • צליל בינוני
  • לא חוסמות רעשים

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות

אמיר שטיין

ירושלמי, משפטן בהשכלתו, הראשון לנסות כל גאדג'ט חדש עוד מאז שהחליפו את גביע האשל עם החוט במילקי עם חוט, ומוכן לעשות הרבה בשביל טלפון שישלב את האמינות והתפעול החלק של אפל, עם המודולריות של אנדרואיד

3 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner