פיקסל 7a

בוועידת המפתחים האחרונה שלה, באופן לא מפתיע, הכריזה גוגל על הפיקסל 7a, הגירסה המוזלת של טלפוני פיקסל 7 שהוכרזו בספטמבר האחרון (כמובן, הציפיה שבספטמבר הקרוב יוכרז הפיקסל 8). גוגל כידוע לא מוכרת כאן רשמית את מוצריה, אבל יבואנית וקמעונאית האלקטרוניקה הגדולה GoMobile מייבאת ומשווקת כאן את טלפוני הפיקסל ואף נותנת להם אחריות. קיבלנו מהם את ה- פיקסל 7a לסקירה.

עיצוב ומבנה

הדבר הראשון שמבחינים בו כשמוציאים את ה- פיקסל 7a מהקופסא, זה שמדובר בטלפון קטן מהממוצע והמצוי במקומותינו. מדובר בטלפון 6.1 אינץ', קטן ומכאן נוח מאוד לאחיזה. הדבר השני שמבחינים בו הוא שהוא בעיצוב מאוד אלגנטי וחלק – הגב שלו מבריק למראה (פלסטי), חלק מאוד, בצבע אפור עשן (יש צבעים נוספים), שבמרכזו מוטבעת ה-G המפורסמת. מלבד זאת, האלמנט העיצובי היחיד והיפהפה יש לומר הוא פס מתכתי כסוף לכל רוחב הגב, המהווה גם את בית המצלמות. בניגוד לדורות הקודמים, מעל הפס המתכתי אין נימה בצבע אחר בחלקו העליון.

פיקסל 7a

העיצוב החלק ממשיך גם בדפנות המכשיר, כאשר בצלע הימנית יש לנו את כפתור הנדנדה לווליום ואת כפתור ההפעלה. לטעמי הם ממוקמים מעט גבוה מדי, אבל לא נורא. בצד ימין נמצא את מגירת ה-SIM. אין פה כמובן חריץ לכרטיס זיכרון חיצוני, אבל נציין שה- פיקסל 7a תומך גם ב-eSIM, עניין מאוד שימושי כשנוסעים לחו"ל.

בתחתית המכשיר נמצא באופן קצת יוצא דופן שתי שבכות רמקול במקום אחת, וכמובן את שקע הטעינה והמידע USB-C. אם כבר הזכרתי USB, אז נגיד שבערכה יש כבל USB-C ל-USB-C ומתאם מ-USB-C ל-USB-A מסורתי, ששימושי להעברת מידע מטלפון קודם. מתאם תקע לטעינה לא תמצאו כאן.

חזית המכשיר היא כולה מסך המוגן בזכוכית גורילה 3, עם שוליים שחורים דקים למדי. המצלמה הקדמית היא מצלמת חריר במרכז חלקו העלון של המסך. קורא טביעות האצבע היעיל נמצא מתחת למסך.

בשל גודלו כאמור, המכשיר נוח לאחיזה. מה שכן, הגב המבריק מאוד תופס טביעות אצבע ומריחות, כך שקייס להגנה מומלץ גם מהבחינה הזו. הפס המתכתי של במת הצילום נותן למכשיר הטייה קלה בזמן שמניחים אותו על שולחן, כך שהוא יציב ולא יטייל לכם על השולחן. השלדה שלו אגב, עשויה אלומיניום עמיד אך קל, ומשקלו הכולל הוא קצת פחות מ-200 גרם, 193 ליתר דיוק, והוא נהנה מעמידות למים ואבק בתקן של IP67 (30 דקות טבילה במים שעומקם עד 1 מטר).

תצוגה וצליל ב-פיקסל 7a

ה-פיקסל 7a לא יכול לבייש את הפירמה, ולכן גוגל קבעו כאן מסך OLED משובח מאוד. אמנם הוא לא מעדת הצגים המשתפלים שמוצאים כיום אצל סמסונג ומוטורולה, אבל בתור מישהו שהמסך המשתפל בטלפון שלו נסדק לאחרונה – בעיניי זו ברכה.

צג ה-6.1 אינץ' נהנה מ- 1080 על 2400 פיקסלים, מה שנותן לנו צפיפות טובה של 429 פיקסלים לאינץ'. קצב הרענון שלו הוא 90 הרץ, והוא מצטיין בחדות וצבעים טובים. תוכלו לבחור בין מצב תצוגה "טבעי" ו-"רווי", שייתן לכם צבעים עמוקים יותר, שניהם מוצלחים וזה עניין של טעם אישי, אבל אני העדפתי צבעים טבעיים. גם הבהירות של הצג הזה טובה מאוד, ואם תצטרכו לקרוא אותו בשמש ישירה, כל מה שאתם צריכים לעשות זה להעלות את הבהירות עד הסוף.

פיקסל 7a

גם בצד הצליל, התמורה לכסף נהדרת. גוגל קבעו פה מערך רמקולים מוצלח – רמקול בתחתית (כאמור עם שתי שבכות, אלא אם אחת מהן היא פתח מיקרופון…), ורמקול אפרכסת מעניקים ל- פיקסל 7a צליל סטראופוני נאה ודי עשיר, בסך הכל. הוא לא מנצח סמארטפונים כמו ה-ROG שסקרתי לאחרונה עבור "וואלה!" בצליל, אבל עדיין – הצליל שלו טוב.

בסך הכל, חוויית המולטימדיה של ה- פיקסל 7a היא טובה. אם תרצו לצפות בנטפליקס או בסרט בדרכים, ה- פיקסל a7 סוגר לכם את הפינה.

מצלמה

ועכשיו למנה העיקרית. אחת מנקודות המכירה הקבועות של סדרת הפיקסל, במיוחד בשנים האחרונות, היא יכולות הצילום. הודות לצילום מחשובי גוגל משיגה תוצאות יפות מאוד במבחני DxOMark, והמצלמות של הפיקסל נחשבות לבין הטובות בשוק.

מערך הצילום ב- פיקסל 7a נסמך על מצלמה ראשית של 64 מגהפיקסל, שזה אולי נשמע מעט בימינו עם חיישנים של 108 ו-200 מגהפיקסל, אבל זה די מדהים מה גוגל מצליחים לסחוט מהחיישן הזה, הודות ל-"ערימת פיקסלים" בטכניקת Pixel Shift זה על זה. התוצאות, אני חייב לומר כבר עכשיו אוכלות חיישנים גדולים ורוויי פיקסלים מאלה של ה- פיקסל 7a בלי מלח. המצלמה שלו היא תענוג.

בואו נצלול לפרטים.

המצלמה הראשית כאמור, היא חיישן 64 מגהפיקסל, עם פיקסלים בגודל של 0.8 מיקרון ומייצב תמונה אופטי. המצלמה המשנית הרחבה היא מצלמת 13 מגהפיקסל. עוד יש כאן מבזק כפול, ותמיכה ב-HDR, הווידאו הוא וידאו 4K  במהירות של 30 או 60 פריימים לשניה, והילוך סופר איטי של עד 240 פריימים לשניה ב-HD, ולכל המערך הזה יש כאמור, ייצוב תמונה אופטי. המצלמה הקדמית אגב, היא מצלמת 13 מגהפיקסל, עם אורך מוקד של 20 מ"מ. על הנייר, מדובר במערך טוב – אבל חומרתית לא מדובר פה במערך שומט לסתות.

גוגל אבל הכניסו את הרוטב הסודי בעיבוד התמונה שלא רק "סוחט" את החיישן הצנוע יחסית למקסימום אלא גם מאפשר 'טריקים' כמו Pixel Shift , ו-"מחק הקסם" שמאפשר לכם למחוק אובייקטים לא רצויים מתמונות, או כמו להוציא פריימים טובים של סטילס מווידאו שצילמתם, באופן אוטומטי מבלי שתצטרכו לחפש. מערך הצילום פה, בגיבוי של עיבוד התמונה המעמיק מגובה הבינה המלאכותית – נותן לכם בידיים כלי צילום טוב ותומך, שיאפשר לכם לצלם גם דברים מורכבים עם ביטחון ולהוציא תוצאות מהממות בכל פעם.

בצילומי יום, בכל תנאי מזג אוויר, פנים או חוץ, תקריב או נוף, המצלמה של ה- פיקסל a7 מוציאה תוצאות כמעט מושלמות: איזון צבעים מצוין מבלי להתפשר על עומק של צבעים בודדים (ראו את הכחול העמוק בפסים על מכונית הפורש הצבעונית), חדות טובה ותאורה מאוזנת ויפה.

למצלמת גוגל שמגיעה עם ה- פיקסל a7 יש גם מצב לילה חכם, שגוגל מכנה  Night Sight וגם הוא מוציא תוצאות די מרשימות – צילמנו איתו בלילה ובסביבות די חשוכות, והוא התמודד יפה עם תנאי תאורה מורכבים (כמו תצוגת הצנצנות המוארות שאתם רואים), או ריבוי מקורות אור צבעוניים על רקע לילי. יחד עם זאת, התאכזבנו קצת מעיבוד של תמונת ירח, שהייתה רועשת במקצת ולא עלתה יפה.

פיקסל 7a

גם בצד הווידאו המצלמה הזו מציעה טריקים חמודים, והצילום שלה בהילוך איטי הוא יפהפה, כאשר הבינה המלאכותית גם יודעת מראש איפה להאט את הסרטון, אלא אם תבקשו לעצמכם במפורש התערבות אנושית, וגם אז, יעמדו לרשותכם כלים מצוינים לשיפור הסרטונים ועוד יותר מכך התמונות שלכם.

בשורה התחתונה, בשילוב הבינה המלאכותית והתוכנה המתוחכמת, המצלמה של ה-פיקסל a7 היא פשוט ממתק, וכיף לעבוד איתה וגם להתנסות בצילום מורכב מהרגיל.

ביצועים

ה-פיקסל 7a כמובן מופעל על ידי ה-טנסור 2, המעבד תוצרת בית של גוגל. הוא מעבד עוצמתי וגוגל כמובן גם מתגאים ביכולות הבינה המלאכותית שלו. באופן מפתיע, על אף שציפיתי לבעיות תאימות עם אפליקציות ישראליות, לא היו בעיות תאימות כלל, והכל רץ חלק. בכלל, התגובתיות של ה- פיקסל a7 נהדרת והוא נותן ביצועים יפים, במיוחד לרמת המחיר שלו. מה שכן, הוא לפעמים מתחמם בצורה מוחשית בזמן משימות תובעניות.

פיקסל 7a

אני השתמשתי בו כמכשיר ראשי, מה שאומר שיחסית העמסתי עליו והיו הרבה שירותים שגם רצו ברקע, כך שהביצועים באופן כללי יחסית לדגם היו נמוכים יותר לפי 3DMark, ועדיין המכשיר הספציפי שלי, גם עם העומס עליו, עקף 79 אחוזים מהמכשירים שהשתתפו במבחן, מה שמעיד על העוצמה הכללית שלו. בקיצור, מדובר בסמארטפון מהיר מאוד, בטח לרמת המחיר הזו.

חיי סוללה וטעינה של ה-פיקסל 7a

הגענו לנקודה הכי כואבת בסקירה, לפחות במקרה של הפיקסל. ה-פיקסל 7a, נכון לכתיבת שורות אלה, סובל מבעיות של התרוקנות סוללה מהירה וטעינה איטית. אז ככה: מבחינת חיי סוללה הוא שורד בקושי יום, וגם בתנאים אידיאליים, במקרים מסויימים מצאתי את עצמי מחפש עבורו מטען בשעות אחרי הצהריים, מחזה שחשבנו שחלף מהעולם, במיוחד אצל אנדרואיד ועם טלפונים שמחזיקים גם יומיים ויותר. הבעיה אגב מוכרת, ויש תלונות של משתמשים נוספים. גוגל ככל הנראה עובדים על פיתרון תוכנה שיפתור את התרוקנות הסוללה המהירה, אבל כרגע, ה-פיקסל a7 סובל מבעיית חיי סוללה.

מה שמביא אותנו לסעיף הטעינה. גם מהירות הטעינה שלו לא מרשימה. ה-פיקסל 7a תומך בטעינה מחווטת של 18 וואט בלבד, שזה די מעט בעולם שיש בו סמארטפונים עם 65 וואט טעינה, מאה ויותר. כך שהטעינה, יחסית למהירויות המטורפות שהרגילו אותנו אליהן יצרניות אחרות, פתאום נראית מאוד איטית. גם בטעינה אלחוטית שבה הוא תומך ה-פיקסל a7 סבל מבעיות וחוסר יציבות, לעתים השארנו אותו לטעינה ומצאנו שלא רק שהוא לא נטען, הסוללה המשיכה להיפרק. אכזבה.

השורה התחתונה

ה-פיקסל a7 מצד אחד מציע את כל הטוב שיש לאנדרואיד להציע, ובמארז אטרקטיבי, קטן ונוח לאחיזה. המסך שלו נפלא, יחסית למחירו הוא מפציץ בביצועים והמצלמה שלו היא מהטובות שראינו בקטגוריה. על זה מעיבים מצד שני עניינים כמו חיי סוללה לא טובים (נכון לכרגע), והעובדה שאין לו תמיכה כאן בדור חמישי. אם אתם מוכנים לקבל על עצמכם את המגבלות האלה, הרי שה- פיקסל 7a הוא סמארטפון קטן ומצוין.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


פיקסל 7a

Google Pixel 7a
ציון:

דירוג: 3.5 מתוך 5.

מחיר יבואן של GoMobile:
1,817 שקלים (נכון ליום הפרסום)
לרכישה

Google Pixel 7a

1817 NIS
8.4

ציון

8.4/10

התחברנו

  • יכולות צילום יוצאות דופן
  • תמורה למחיר
  • ביצועים חזקים לקטגוריה

לא התחברנו

  • אין תמיכה בדור 5 בישראל
  • סוללה מתרוקנת במהירות
  • טעינה איטית

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

7 תגובותהשמיעו קולכם

  • המסך לא משהו. לפעמים צריך להקיש מספר פעמים עד שמקבלים תגובה. חיישן טביעת האצבעות ממש מחורבן.
    כמו שכתבת, טעינה איטית, הבטריה מחזיקה 7-8 שעות, מתחמם בטירוף, עד כדי אי נוחות.

    • מאיר, תודה על התגובה. גוגל כעיקרון היו אמורים לתקן את בעיית שתיית הסוללה בעדכון תוכנה, לא יודע אם זה קרה כבר.
      וכן, המכשיר נוטה לפעמים להתחממות מורגשת, אבל לא לרמה של אי נוחות. מצד שני אי נוחות זה עניין אישי. תודה!

  • משתמש ב6a כבר שנה. עניין ההתחממות עבר לאחר שבועיים שלושה.
    קורא טביעות האצבע – גרוע מאוד. עברתי לפתיחה על ידי סיסמה\ציור.
    Gps – בניווט רגלי הוא לא מדויק, לעיתים אף מטעה ויש צורך לצלם את האזור בו נמצאים כדי לכוון את המצפן.
    מפליא שגוגל לא משתמשים בזיהוי פנים.
    קחו לתשומת ליבכם

  • לטעמי סדרת פיקסל הלכה והשתבחה עם השנים עד לפיקסל 5 שפשוט היה מכשיר מושלם, תומך איסים, קטן גודל, מערך מצלמות מצויין ולא מגושם, קורא טביעות אצבע מעולה בגב המכשיר ומה לא?
    כל מה שהיו צריכים לעשות זה לשמר את הקיים, במקום זה הלכו בגוגל על עיצוב מגושם, מכשיר גודזילה, ופיקסל 6 שאף אחד לא קונה…
    חבל שגוגל לא הוציאו את ה7 פרו בגרסה מוקטנת, אולי ילמדו מאפל בפיקסל 8? גוגל תמיד נזכרים מאוחר מדי…

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner