12 דברים שאתם צריכים לדעת על אייפון 12

קורונה או לא, אפל מכריזה שוב על אייפונים חדשים (קצת באיחור השנה, אבל היי, קורונה!). אמש (ג’) הכריזה החברה על לא פחות מארבעה דגמי אייפון חדשים, תחת הסימון 12, והנה 12 דברים חשובים מההכרזה:

1. ארבעה דגמים – אז כמו שאמרנו, ארבעה דגמים: שניים תחת אייפון: האייפון 12 והאייפון 12 מיני, ושניים תחת מותג הפרו – האייפון 12 פרו, והאייפון 12 פרו מקס! גדלי המסך נעים בין 5.4 אינץ’ לאייפון מיני, דרך 6.1 אינץ’ לאייפון ה-“רגיל” ולפרו, ועד 6.7 אינץ’ לפרו מקס.

2. דור חמישי – כצו האופנה הנוכחית, ובאופן די הכרחי, גם אפל עושה את הקפיצה לדור החמישי. אפל כמובן מתגאה בהתאמות של מערכת ההפעלה לדור החמישי ולקצבי המידע המסחררים שלו, לצד תמיכה מלאה בתדרים השונים, ובדיקות תאימות אצל 100 מפעילות ברחבי העולם, לטענת אפל. אצל חלק מהמפעילות בארצות הברית יש גם תמיכה בגלים מילימטריים, התדרים הגבוהים יותר של הדור החמישי, ומה שהוביל ליצירה של סוג מגרעת או בליטה (נוכל לדעת כשנראה את האייפון בעין) בגוף המכשיר, שהיא אנטנה ייעודית לתדרים האלה. האייפון 12 מיני, אגב, הוא לטענת אפל, טלפון הדור החמישי הקטן ביותר בעולם כרגע.

3. מעבד 5 ננומטר –  אפילו שהכרזות של אפל לאחרונה נהיו אפעס, קצת משעממות, לחברה עדיין יש חידושים טכנולוגיים מרשימים פה ושם. המעבד החדש, ה-A14 Bionic הוא אחד מהם, בהיותו אחד מהמעבדים הראשונים בעולם המיוצרים בטכנולוגיית ייצור של חמישה ננומטר, שזה בהחלט הישג תעשייתי. הוא כולל מנוע עיבוד נוירוני בן 16 ליבות, וכמעט 12 מיליארד טרנזיסטורים. כמובן שאפל טוענת שהוא יותר מהיר ב-50% מכל מעבד אחר בשוק, אבל היי, זו טענה שנצטרך לבדוק.

אייפון 12 מיני
אייפון 12 מיני

4. הגזמות ועדשות – ואם כבר בשחץ האפלי הידוע עסקינן, בואו ניטפל רגע לעדשות. אפל בכל הכרזה שלה מפארת את מערך הצילום, ותמיד יהיה עובד אפל אחד, או שניים, שיתפייט על העדשות המדהימות שהם שמים במכשירים, אבל מבחינת נתונים קשיחים – העדשות של אפל לא יותר טובות מטלפונים מובילים אחרים. התכל’ס: ב-אייפון 12 אמנם יש מצלמה ראשית של 12 מגהפיקסל עם מפתח צמצם של f/1.6 אבל כך גם בפיקסל 5 של גוגל (עם מפתח צמצם של f/1.7). העדשה הרחבה במיוחד של ה-S20 FE של סמסונג שהוכרז גם הוא לא מזמן, למעשה מציעה זווית רחבה יותר מהאייפון (123 מעלות לעומת 120 מעלות), ועם מפתח צמצם רחב יותר של f/2.2  לעומת f/2.4 ב-אייפון 12 – ובטלפון שעולה כמו ה-אייפון 12 מיני (הדגם הכי זול של אפל בדור הנוכחי).

אפל גם משוויצים בזום אופטי של פי שניים וחצי – ובכן, בנוט 20 אולטרה של סמסונג, שמתחרה עם אפל ראש בראש ברמת המחיר – יש זום אופטי של פי חמישה (וחיישן ראשי של 108 מגהפיקסל, ולא 12).

גם הגאווה של אפל בייצוב תמונה המבוסס על תזוזת חיישן (במקום ייצוב עדשה), תגרום למי שמכיר קצת היסטוריה של צילום במסארטפונים לגחך. Oppo כבר הציגה ייצוב תמונה ברמת חיישן ב-2016, והוא כבר קיים בכמה טלפונים מרמת הביניים.  

5. ה-Lidar בשירות הציבור – אבל העובדה שאפל לא מדהימה עם העדשות שלה לא אומרת שהיא לא מחדשת בכלל. אפל, בצעד מעניין, מעשירה את מיפוי העומק באמצעות חיישן צילום נוסף (רוב מצלמות הסמארטפונים משתמשות בחיישן פשוט למיפוי עומק, אצל אפל זה נקרא True Depth) עם טכנולוגיה הלקוחה בכלל מעולם הרכב האוטונומי: LiDAR. הלידר, ראשי תיבות באנגלית של “מדידת כיוון מרחק באמצעות אור” (על משקל ראדאר המבוסס על גלי רדיו), מסוגל למפות ולמדוד עצמים במרחב בצורה תלת מימדי ואפל עושה בו פה שימוש להכל – החל מפוקוס אוטומטי מהיר, דרך שיפור צילומי לילה ועד מציאות רבודה. שווה יהיה להשוות את המצלמה מצוידת ה-LiDAR בדגמי הפרו למצלמות של סמארטפונים מובילים אחרים.

6. צילום בדולבי Vision ו-HDRעוד במחלקת החידושים הטכנולוגיים, אפל מציגה צילום וידאו לא רק ב-HDR, שכבר קיים גם בטלפונים אחרים – אלא צילום וידאו בתקן ה-HDR של דולבי, ה-Dolby Vision שזה הישג נאה (כמדומני, זהו הטלפון הראשון בעולם שתומך בצילום בדולבי ויז’ן),  כולל היכולת לערוך אותו באותה האיכות על הטלפון.

7. מגן קרמי – בכל הצגות האייפונים של אפל ובכלל, הם אוהבים, אבל ממש אוהבים, לזרוק מילות באזז ומילות ז’רגון טכני שמהלכות קסם על הקהל שרובו לא מחזיק בתואר בהנדסה. ומה שהם מכנים המגן הקרמי הקדמי, הוא הזדמנות נפלאה להשליך ערימה של מילות באזז על הקהל. אז ככה:

“שילוב של גבישים ננו-קרמיים, הקשיחים יותר מרוב המתכות, בתוך הזכוכית…על ידי שליטה בסוג וברמת הגבישות, פיתחנו נוסחא ייחודית הממקסמת את הקשיחות של קרמיקה, ושומרת על שקיפות אופטית…זוהי פריצת דרך (בלה בלה בלה)… הראשונה בסמארטפון, וקשוחה יותר מכל זכוכית של סמארטפון” – אייל שני לא היה יכול לכתוב את זה טוב יותר.

מצד שני, GSMArena מציינים שזו פשוט זכוכית גורילה. אנחנו חושדים שפשוט מדובר בגירסה ספציפית לפי הזמנה של ה-Victus, הדור האחרון של זכוכית גורילה…

8. MagSafe – זה אולי החידוש שהכי אהבנו בכל ההכרזה: אפל משתמשת בשם המותג מהתקע המגנטי המוכר שלה במחשבים, MagSafe, כדי לתאר כאן מערכת טעינה מגנטית. לא רק שהמגנטים בטלפון משמשים לטעינה אלחוטית (השראתית) והמגנט מחזיק את הטלפון במקום שלא יזוז, אפל גם משתמשת במגנטים כדי להציג מגוון רחב וצבעוני של כיסויים חדשים. אחד מהם אגב, הוא כיס נצמד לכרטיס אשראי. למה צריך אבל כרטיס אשראי אם אפשר לשלם עם האייפון? (לכאורה. בישראל עוד אי אפשר, ורק בעלי אנדרואיד נהנים מהאפשרות עד שאפל פיי תיכנס לישראל…מדברים אגב על עניין של שבועות).

9. אבל אין מטען בקופסא. – בשוט שצולם על הגג מכוסה הפאנלים הסולאריים של מטה אפל הטבעתי, המכונה גם “החללית”, סיפרה בהתרגשות סגנית הנשיא של אפל לענייני סביבה, על שכך שהחברה הגיעה השנה לאיזון פחמני, בכך שכל האנרגיה המפעילה את מתקני החברה מגיעה מאנרגיה מתחדשת. זה הישג יפה והידד לכדור הארץ, אבל גם משתמשי אפל משלמים על זה מחיר: אין מטען בקופסא של האייפון החדש. וגם לא אוזניות.

למה? ככה! זה טוב לסביבה! (אפל מצדיקה את זה בכך שאפשר להקטין את הקופסא, ואז להטעין יותר אייפונים על כל משטח העמסה מה שמתבטא בצמצום הובלה משונעת ובהטסה שגורמות לפליטת מזהמים, וגם פחות פסולת של מטענים) אבל אם אין לכם מטען קודם? תיחנקו! (או קנו אחד משומש, או עדיף אחד חדש, וכזה שאפל גוזרת עליו קופון נוסף…תהיתם איך הגענו לשווי של שני טריליון? ככה!). ואה, הקצה השני של הכבל? USB-C ולא USB-A, ככה שאם אין לכם מטען עם יציאת USB-C בבית, תצטרכו לקנות אחד חדש.

10. חמישה צבעים – אייפון 12 החדש יגיע בלא פחות מחמישה גוונים לבחירה: שחור, כסוף, כחול, אדום וירוק. הצבעים של אייפון 12 פרו ופרו מקס, הם ארבעה בלבד: שחור, כסוף, כחול וזהב.

11. מחירים וזמינויות – אייפון 12 יושק בשני “גלים” בשבועות הקרובים: אייפון 12 ואייפון 12 פרו זמינים להזמנה מוקדמת החל ממחרתיים (16 אוקטובר) ויהיו זמינים שבוע לאחר מכן, ואילו הגדלים הקיצוניים, הפרו מקס והמיני – זמינים להזמנה מוקדמת בתחילת נובמבר, ויסופקו גם, בהפרש של שבוע או שבועיים.

והמחיר? ללא תחרות! אייפון 12 מיני יעלה 699 דולר, אייפון 12 “רגיל” יעלה 799 דולר, אייפון 12 פרו יעלה כבר 999 דולר, ואילו האייפון 12 פרו מקס, הוא גם במחיר מקס – 1099 דולר.

12. ורמקול אחד – והנקודה האחרונה לסיום, היא בכלל לא על אייפון. באירוע ההכרזות אמש הכריזה אפל גם על ה-Homepod Mini, הראשון של אפל בגזרת הרמקולים החכמים הקטנים, שזה פלח שוק שעד אתמול אפל בעצם הותירה ללא מענה משלה למתחרות, בעיקר גוגל ואמזון. אז ה-הומפוד מיני, שצורתו כדורית כמו הרמקול החדש של אמזון, בעצם מתחרה ראש בראש עם ה-Nest Audio החדש של גוגל בהציעו גם, איכות צליל מעולה וסייענות דיגיטלית לחיים, הכל תמורת 99 דולרים.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner