הצצה ראשונה לקראפט – מקלדת של לוג'יטק עם חוגה

בעקבות ההצלחה של ה-Dial של מיקרוסופט, גם חברות חומרה אחרות נזכרו ביתרונות של כפתורי חומרה על פני מסכי מגע, ובמיוחד חוגות. השבוע ב-IFA 2017, השיקה לוג'יטק את המקלדת העילית החדשה, קראפט (Craft). קראפט היא השלמה לסדרות ה-MX בעכברים (בקרוב סקירה כאן), ולשאר הציוד העילי, כאשר היא מיועדת למקצוענים – גרפיקאים ואחרים.

המקלדת עצמה שופעת תכונות שלקוחות ממחשבים ניידים , כמו מקשים עם מנגנון מספריים (אבל עם מהלך ארוך יותר מאשר ניידים), תאורה אחורית שנדלקת כשמניחים את הידיים על המקשים ומראה כללי כבד ורציני, כולל פס כסף. טוב, לא באמת פס כסף, אבל פס של מתכת מגוולנת כבדה בראש המקלדת שמקנה לה רצינות (בשל הימצאו של שקע ה-USB שם, אנחנו חושדים שמדובר בבית הסוללה). המקלדת עצמה היא בגוון אפור רציני, עם מקשים נאים, שמכילים גם מגרעת עגולה כדי שהאצבע תשקע למקום הנכון. אין לה רגליות, כאשר לוג'יטק ממשיכים עם רעיון ה-zero tilt, כלומר מנח קבוע ואידיאלי להקלדה, שאינו יוצר לחץ על הפרקים.

לוגיטק קראפט

אבל גולת הכותרת, תרתי משמע, היא החוגה שקבועה בפינה השמאלית העליונה שלה, והיא כפתור חישה מלא – שמגיב ללחיצה, טפיחה או כמובן, סיבוב. הפונקציונליות, וגם המהלך של החוגה משתנה מנקישות לסיבוב חופשי, בהתאם לתוכנה ולפונקציה המופעלת – הגברה של ווליום למשל, תהיה בסיבוב חופשי, מעבר בין לשוניות בדפדפן, יהיה בנקישות. חכם. יש גם אפשרות לתפעל פונקציית סיבוב גלובלית, שתפעל זהה בכל יישום שהוא, באמצעות לחיצה וסיבוב יחדיו.

לוגיטק כוללת עם המקלדת התאמה לשבע תוכנות נפוצות – ארבע של אדובי כמו פוטושופ, אילוסטרייטור וחברותיהן, ושלוש לבית אופיס: וורד, אקסל ופאואר פוינט. זה אומר שתוכלו בתוכנות הללו, לשלוט בחלק מהפונקציות עם החוגה, כפי שרואים בסרטון שלנו. 

כמו כל אמצעי קלט חדש שעובדים איתו, גם תכונת החוגה של הקראפט דורשת מעט הסתגלות, אבל החשיבה של לוג'יטק היא שהחוגה מהווה השלמה לשאר אמצעי הקלט שלהם, כמו עכבר ה-MX וצמד הגלגלות שלו – בעבודה מקבילה עם שתי ידיים. כמובן, בנוסף לחוגה, יש לנו כאן מקלדת שנראית מקלדת מעולה שתקרוץ להרבה אנשי מקצוע מהצווארון הלבן, ושגם משדרת רושם יוקרתי. 

זמינות ומחיר בישראל טרם נקבעו, אולם מיחסי הציבור של לוג'יטק בישראל נמסר לנו כי היא תושק אצלנו בקרוב.

ערכת שולחן העבודה המלאה של לוג'יטק, כולל הקראפט

ערכת שולחן העבודה המלאה של לוג'יטק, כולל הקראפט

 

אם אתם כבר כאן…
רצינו לבקש טובה. בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. בנוסף, יש לנו הוצאות קבועות על אירוח האתר, אחסון, שרתי וידאו, גרפיקה ועוד. “החיבור” נעשה על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות, אבל היא גם פרנסה – ואנחנו מעדיפים לעבוד עבורכם, הקוראים. התמיכה הישירה שלכם מבטיחה את המשך קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים מעניינים, עוד תכנים שיוגשו בצורות מקוריות, עוד כתבות, עוד סרטונים ובכלל – עוד. לתמיכה במגזין

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

2 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner