8 דברים שלא ידעתם שהמחשבון של ווינדוס יודע לעשות

accounting cash money using a calculator

רובנו פשוט פותחים אותו לטובת חשבון בסיסי ולא מתייחסים אליו מעבר לכך, אבל המחשבון של ווינדוס (עשר ו-11) יודע לעשות עוד המון דברים.

חוץ ממחשבון מדעי, גרפי ומצב חישובים לוגי למתכנתים שאולי שימושיים למי שעוד לומד את זה בתיכון או באוניברסיטה, הנה עוד שמונה דברים שהמחשבון של ווינדוס יודע לעשות – ששימושיים לכולם: פתחו את המחשבון של ווינדוס (דרך תפריט ההתחל, או לחצו על כפתור הווינדוס ביחד עם R ובשורה הקלידו calc ולחצו אנטר), ואז לחצו על כפתור התפריט (שלושת הקווים האופקיים) שבפינה, ויתגלה לכם עולם שלם:

חישוב ימים ותאריכים – כמה ימים מעכשיו ועד ה-5 בנובמבר 2023?  אין לכם מושג, נכון?  או כמה ימים נותרו עד ערב פסח? או מה יהיה התאריך בעוד 5 שנים, ארבעה חודשים ויומיים? המחשבון של ווינדוס יודע לחשב הפרש ימים בין שני תאריכים, או להוסיף ולהחסיר שנים, חודשים וימים מתאריך נתון.

המרת מטבעות – כמה הדולר היום? כמה זה עשרים ושניים יורו בשקלים?  המחשבון של ווינדוס יכול לתת לכם תשובה מהירה, ועם שערים עדכניים. בחרו בתפריט (שלושה קווים, זוכרים?) באפשרות “מטבע”, ותוכלו להמיר מכל מטבע לכל מטבע. בחרו בתפריט הנפתח (חץ קטן כלפי מטה) העליון סוג מטבע אחד מרשימה, ואת המטבע אליו תרצו להמיר בתפריט הנפתח התחתון, הזינו ערך בשדה העליון וקבלו את הערך במטבע השני בשדה התחתון. רוצים לוודא שאתם ממירים עם שערים עדכניים? לחצו לפני כן על “עדכן שערים”. ועוד טיפ קטן: המטבעות מסודרים לפי רשימה שמית של שמות המדינות ולא המטבעות. ככה שדולר ארצות הברית יהיה ב-א’ ואילו שקל ישראלי יהיה ב-י’.

המחשבון של ווינדוס

יחידות אורך – המחשבון של ווינדוס יודע להמיר מידות במגוון גדול של יחידות, אבל נתמקד בהכי שימושיות. המרות אורך – החל מננומטרים ועד קילומטרים, מאינצ’ים ועד מיילים ימיים, המחשבון של ווינדוס יודע להמיר הכל. בדומה למטבעות, בחרו בשדה העליון את יחידת המקור, ובשדה התחתון את היחידה שאליה תרצו להמיר, והזינו ערך.  תקבלו אוטומטית לא רק את יחידת היעד, אלא מגוון של המרות מתחתיה. כך למשל, ידעתם שמטר אחד הוא 0.00054 מיילים ימיים, 1.09 יארד או 5.36 ידיים? באופן דומה, המחשבון יודע גם להמיר את כל אלה ביחידות דו ממדיות (שטח) או תלת ממדיות (נפח).

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

משקל ומסה – עוד המרה סופר שימושית היא של יחידות משקל ומסה, במיוחד כשצריך להמיר בין היחידות של הבריטים או האמריקאיים עם האונקיות והאבנים שלהם לבין יחידות של שאר העולם הנורמלי שעובד בקילוגרמים ובטונות מטריות (להבדיל מהטונות הקצרות של האמריקאים ומהטונות הארוכות של הבריטים – שגם אותן המחשבון יודע להמיר!). כך למשל 1 טונה מטרית (אלף קילוגרמים), היא 0.984207 טונה ארוכה בריטית, 35,274 אונקיות או… רבע פיל. כן, המחשבון של ווינדוס יודע לתת גם מידות משעשעות.

הספק –  יחידה אחרת שמאוד רלוונטית לחיינו המודרניים היא המרות של הספק, שרלוונטי במיוחד למנועים ומזגנים. המחשבון של ווינדוס יודע להמיר בין ואטים, לקילו-ואטים, לכוחות סוס, יחידות BTU לדקה וגם רגל-פאונד לדקה. כך למשל, מזגן שמוגדר כ-2.5 כוח סוס, הוא מזגן שמפיק כ-106 BTU לדקה, או 1,864 וואט.

יחידות נתונים – למי שפחות מכיר את עולמות המחשבים והטכנולוגיה, המרות של ביטים (סיביות בעברית) לבייטים (בית בעברית) או ההיפך, יכול המחשבון של ווינדוס לעזור. מלבד המידות השגורות של מגה-בתים, גיגהבתים (או גיגהבייטים), וטרהבייטים, המחשבון מציע לנו גם המרה למבי, גיבי וטבי בייטים. ולא, אלה לא שמות של טלטאביז, אלא יחידות לא בדיוק עשרוניות של המידות המוכרות. גלילה מטה תביא אותנו גם לערכי ענק של אקסה (מיליארד גיגהבייט), זטא (10 בחזקת 12 גיגהבייט) ויוטהבייט (שהם אלף זטאבייט, 10 בחזקת 12 טרהבייט) או 198,153,739,272,036 תקליטורי DVD…

המחשבון של ווינדוס

מידות לחץ –  אם פעם באתם לנפח אוויר בצמיג, וגירדתם בראש מול לוחית המתכת המוצמדת במסגרת דלת הנהג או מול הצג של המשאבה – ההמרה הזו היא בשבילכם. המחשבון של ווינדוס יודע להמיר גם מידות לחץ שונות: מאטמוספירות, דרך בארים, קילו פסקל, מילימטרים כספית ועד פאונד לאינץ’ רבוע שידועה גם בשם PSI, והיא אחת המידות הנפוצות במשאבות אוויר לצמיגים

טמפרטורה – ואחרונה חביבה היא ידידתנו הטמפרטורה! צלסיוס? פרנהייט? קלווין? המתכון ההוא שמציין טמפרטורה לתנור בפרנהייט? המחשבון של ווינדוס יודע לג’נגל ולהמיר בין כולן. כך למשל, 40 מעלות צלסיוס שלנו הן 104 פרנהייט או 313 קלווין. 350 פרנהייט במתכון מחו”ל הן כ-180 מעלות צלסיוס שלנו (176.6 ליתר דיוק) או כ-450 קלווין – ואילו אפס קלווין, הידוע גם כאפס המוחלט הוא 273.15 מעלות צלסיוס מתחת לאפס, או 459.7 פרנהייט מתחת לאפס.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner