משתמשים ב-VPN חינמי? הפרטים שלכם חשופים

UFO VPN שירות VPN חינמי חשוף

לפני כמה ימים האתר vpnMentor דיווח על פרצה רחבת היקף בשורה של שירותי VPN חינמי. לפי הערכת המחקר (שהוביל חוקר האבטחה נועם רותם), פרטים של 20 מיליון משתמשים היו חשופים. לכאורה, היה מדובר בשירותים "נטולי רישום" (no log), שלא מתעדים את פעילות המשתמשים. בפועל, מצאו החוקרים רישומי פעילות של המתמשים, בנוסף על פרטים אישיים שהיו חשופים כמו שמות, כתובות מייל וכתובות מגורים, סיסמאות לא מוצפנות, תכתובות עם שירותי התמיכה, מידע על מכשירים ועוד.

לפי החוקרים, מדובר בכמה שירותי VPN בחינם הקשורים כולם ליישות אחת היושבת בהונג קונג, ששיווקה את אותו השירות תחת שמות שונים: Super VPN, Flash VPN, Free VPN ו-UFO VPN. מלבד השירותים הללו, נראה שהמשאבים של החברה, Dreamfii, שימשו גם מוצרי VPN נוספים, כמו Secure VPN for iOS ואחרים. חשוב לציין, שהשירותים האלה משווקים בכל הפלטפרומות העיקריות לאייפונים (iOS), אנדרואיד, ווינדוס ומחשבי מק.

שירותי ה-VPN האלה טוענים שהם מספקים הצפנה ברמה צבאית ולא שומרים לוגים. ברם, המחקר של רותם וחבריו גילה רישומים מפורטים וסיסמאות לא מוצפנות בטקסט פשוט, דבר שאינו מקובל כלל במוצרים ברמת אבטחה צבאית…

כך שאם אתם משתמשים באחד המוצרים המוזכרים, מומלץ שתפסיקו להשתמש בו, והסירו אותו מהמכשירים שלכם, יהא זה מחשב או סמארטפון.

VPN מבית פיירפוקס

אבל יש לנו גם חדשות טובות. במקרה באותו יום שהתפרסם המחקר, יישות עם מוניטין פרטיות "קצת" יותר טוב, הכריזה על שירות VPN משלה – מדובר בקרן מוזילה, הגוף ללא כוונות רווח העומד מאחורי הדפדפן פיירפוקס ומוצרים נוספים.

שירות ה-VPN של מוזילה

שירות ה-VPN של מוזילה הוא לא חינמי. הוא עולה 5 דולר בחודש, ובינתיים משווק רק בארצות הברית, קנדה, בריטניה, ניו זילנד, סינגפור ומלזיה. (אפשר להצטרף לרשימת המתנה). מוזילה מבטיחים פרטיות ברמה גבוהה, עם פרוטוקול WireGuard, שמצפין את פעילות הרשת שלכם ומחביא את כתובת ה-IP האמיתית שלכם. מוזילה כמובן לא מבצעים רישום של הפעילות, מציעים הצפנה מקומית במכשיר, 280 שרתים ב-30 ארצות וחיבור של עד חמישה התקנים.

ועד שהשירות של מוזילה יגיע רשמית לארצנו הקטנטונת, אתם יכולים להשתמש בשירות NordVPN שאנחנו ממליצים עליו בלב שקט (והוא גם הבחירה האישית שלנו), ואם אתם מחפשים אפשרויות נוספות, כולל אפשרויות ל-VPN בחינם – קראו את מדריך ה-VPN שלנו.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner