הצצה ראשונה: סרפייס פרו 4

לצערנו, מחשב הכלאיים החדש של מיקרוסופט, הסרפייס פרו 4, עוד לא משווק באופן רשמי ומסודר בישראל – אבל נפל לנו אחד לידיים. הנה קצת תמונות ומחשבות על אודותיו.

הסרפייס 4 בנוי לתלפיות. המארז הוא אותו מארז Vapormag, שכל כך מזוהה עם המכשיר, אלא שהוא דק וקל יותר. משטח ההצבעה גם הוא נראה מרשים ואיכותי ולא נופל באיכותו ממשטחי ההצבעה של אפל.

המקלדת מאוד נוחה להקלדה בלי להקריב מהדקיקות שלה, שזה הישג מרשים בפני עצמו. גולת הכותרת של הצעצוע, עט החרט, הוא מגניב ממש. במובן הזה, ההבטחות של מיקרוסופט מתממשות: החוויה מאוד מאוד דומה לכתיבה עם עט, כפי שתראו בגלריה. גם ה”מחק” בראש העט, נותן תחושה כללית של עבודה עם כלי כתיבה אנאלוגי. הכל מאוד אינטואטיבי וזורם, שזה משפט שבעבר היה קשה מאוד לכתוב על מיקרוסופט.

מבחינת חומרה, הסרפייס הספציפי הזה הוא מפלצת עתירת ביצועים יחסית לגודלו. מדובר במעבד סקיילייק Core i5, מדגם 6300U שפועל במהירות שעון של 2.4 גה”צ ויכול להגיע גם עד 3 גה”צ. ביחידה הזו יש גם 16 גיגהבייט זיכרון, וכונן SSD גדול. כשלקחנו אותו ליד, הוא היה מחובר למסך גדול ושימש כמחשב הראשי של בעליו, שאגב, מרוצה ממנו מאוד כמכונת עבודה ראשית ועיקרית.

הדבר היחיד שמעיב על השמחה, הוא המחיר. המחיר הרשמי לצרכן של הצעצוע שבדקנו, בתצורה הזו, עומד על 1,500 דולר לזו עם הדיסק הקטן יותר.

הסרפייס פרו 4 נראה כמחשב כלאיים נפלא – למי שיכול להרשות לעצמו את ההוצאה.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner