מה מסתתר באקדח מעוטר בן 200 שנה?

אקדח אוטומטון בן 200 שנה

לפני מספר שבועות הועלה לרשת סרטון המתאר שחזור של אקדח בן 200 שנה. האקדח, שעוצב כאקדח פרשים, הוא לא אקדח רגיל: הוא מעוטר בתכשיטים וזהב וכל כולו מלא פיתוחים ומלאכת אמן. מי שאחראי לשחזור של האקדח האמנותי, הוא פארמיג'יאני פלורייה, שען שוויצרי המתמחה בשעוני יוקרה, שחברתו מחזיקה גם מעבדת שחזור לחפצי אמנות עתיקים. אבל ההפתעה היא כשדורכים את הפטיש וסוחטים את ההדק.

במקום קליע, מהקנה הכפול של האקדח יוצאת ציפור שיר מיכנית עטורת נוצות ומזמרת, ואז חוזרת להתחבא בתוך לוע האקדח. האקדח, הוא כלל לא אקדח – אלא אוטומטון. אוטומטונים הם יצורים מיכניים, אבותיהם של הרובוטים המודרניים, שלרוב לבשו צורה אנושית או צורה של חיה. האוטומטון המקסים הזה, מיוחס כנראה לפררה רושה (Rochat) ומשוער שנוצר בסביבות 1815. רושה היה יוצר אוטומטונים שהתמחה בציפורים המנענעות בכנפיהן, מניעות ראש ומזמרות (באדיבות תיבת נגינה החבויה בקרבן). אם תרצו, מדובר בגירסה מאוד מוקדמת של רובוטריקים.

פלורייה מספר שהאקדח הגיע לרשותו במצב ירוד לפני שנתיים, מה שרק מעיד על מורכבות השחזור. פלורייה אומר שבמשך השנים לא פחות מששה תיקונים בוצעו בחפץ האמנות, רובם גסים וקלוקלים שפגמו קשות במנגנון העדין. פלורייה מתאר את התהליך כ-"שחרור האקדח מכבלי הזמן".

בסרטון המצורף תוכלו לראות את היצירה של רושה בת מאתיים השנים בפעולה, כמו גם לקבל הצצה אל קרביו של המנגנון המיכני העדין והמורכב שמאפשר לפלא הזה להתקיים, מה שמזכיר לנו שטכנולוגיה, על אף מה שאנו רגילים לחוות אותה בימינו, היא לא רק דיגיטלית, ושהיוצרים של ימינו עומדים על כתפי ענקים.

מקור: Cnet

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner