Zenbook S 2023: קל וחד

Zenbook S

האופנה החדשה בעולם המחשבים הניידים מתאפשרת הודות למעבדי דור 13 של אינטל ותקן EVO – מחשבים דקים וקלים במיוחד (בסביבות קילוגרם אחד). גירסת 2023 של Zenbook, ספינת הדגל של אסוס עונה למפרט הזה ובנוסף, מצויד במסך AMOLED, שזו אופנה בפני עצמה, קצת יותר ותיקה. קיבלתי את ה-Zenbook S בגירסת 2023 לסיבוב. איך הוא? ובכן, המשיכו לקרוא.

עיצוב ומבנה של ה-Zenbook S

אסוס במחשבים האחרונים שלהם מפציצים עם העיצוב. אם זה ה-FLOW Z13 שסקרנו כאן לפני כמה חודשים שהוא אחד המחשבים בעלי העיצוב המעניין ביותר שראיתי, וגם ה-Zenbook S מציג עיצוב מעניין, אבל סולידי יותר מה-FLOW Z13: זהו מחשב 13 אינץ’ בעל גב אפור בעלי מרקם גרעיני משהו, עם פסים גיאומטריים חרוטים בלבן לצד שם המותג, גם הוא חרוט בלבן וגוף מתכתי חסון. המשקל כאמור, קל להחריד – קילוגרם אחד.

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

באופן מפתיע, על אף הגוף הדקיק, אסוס דחסו כאן לא מעט חיבורים. בצד שמאל של ה-Zenbook S, אסוס דחסו שקע HDMI ושני שקעי USB-C שמשמשים גם לטעינה, ובצד ימין שקע USB A ושקע אוזניות. ומה יש לנו באמצע? מקלדת קליקית עם משטח הצבעה ענקי. אמנם אין פה לוח מספרים, אבל המקשים מגיבים טוב עם מהלך טוב יחסית לדקיקות של המחשב, וכמובן זוהי מקלדת ארגוליפט עם ציר שנפתח להטיה זוויתית של המקלדת כלפיכם ב-25 מעלות. משטח ההצבעה גם הוא גדול מאוד ונוח. מה שאין פה זה קורא טביעות אצבע וחבל, אבל כן יש מצלמת אינפרא אדום המשמשת לזיהוי ביומטרי.

שקעים ב-Zenbook S

בסך הכל ה-Zenbook S הוא מחשב קל, נוח ומרשים מאוד במראהו. מילה נוספת על המטען – אסוס תמיד מקפידים לעשות מטעני קוביה רבועים וקלים לנשיאה, ובעלי כבל אחוד. גם כאן יש אחד כזה, ב-65 וואט. מאוד נוח לקחת אותו אתכם כמטען בודד גם למחשב וגם לסמארטפון שלכם.

מקלדת ה-Zenbook S

תצוגה וצליל

ה-Zenbook S מדגמן גם את האופנה השניה הנוכחית בעולם הלפטופים: מסכי OLED. ל-Zenbook S יש צג AMOLED משובח מאוד, עם תצוגת 5K פיקסלים ברזולוציה של 2880 על 1800 מהם.

המסך, באופן לא מפתיע מהמם. החדות שלו מצויינת וגם הפירוט, הצבעים עמוקים, הבהירות גם, ובאופן כללי – המסך הזה הוא חגיגה לעיניים. רק חבל שהוא לא צג מגע. כמה וכמה פעמים ניסיתי לתפעל אותו בנגיעה, ולקח לי שניה להיזכר שלא מדובר במסך מגע.

הדקיקות של המחשב לא פוגמת באיכות הצליל. יש לו צליל מרשים באופן יחסי לגודלו, הודות לתמיכה דולבי אטמוס ומערכת רמקולים טובה של הרמן קרדון.

בסך הכל, בסעיף המולטימדיה, ה-Zenbook S לשנת 2023 הוא מחשב טוב וכייפי לצפייה בסדרות וסרטים.

ביצועים של ה-Zenbook S

ומה לגבי הביצועים? במסגרת הרענון של הסדרה, הותקנו כאן מעבדי Core i7-1355U מדור 13 של אינטל. ה-U בקצה אומרת שמדובר במעבד חסכוני בזרם, מה שגרם לי לשער שלא מדובר בחיית ביצועים מטורפת, ואכן כך. הביצועים טובים לעבודה יומיומית, אבל הוא קצת יתקשה עם מטלות גרפיות כבדות. מה שכן, התגובתיות שלו טובה ואין שיהויים מיוחדים בעבודה.

Zenbook S

במבחן PassMark המקיף, קיבל המחשב 3900 נקודות, מה ששם אותו באחוזון הסביר והממוצע של 45. לא נמוך, אבל גם לא היסטרי. גם כאן, כמו במבחן 3DMark שגם הרצנו, ניכרת עוצמתו של המעבד הראשי לעומת המעבד הגרפי: המעבד הראשי הוציא 13,346 נקודות ששמות אותו באחוזון ה-66 מכלל המערכות הנבדקות לצד ציון דיסק מרשים של 21,665 ששם אותו באחוזון ה-88, כלומר כמעט 90 אחוזים מכלל הדיסקים הנבדקים איטיים ממנו. לעומת זאת, ביצועי דו ותלת ממד קיבלו רק 424 ו-2819 נקודות, ששם אותם באחוזונים ה-41 לדו ממד, ו-33 בלבד לתלת ממד.

המשמעות בפועל: זה מחשב לעבודה ולצפייה בסרטים, זה לא מחשב למשחקים. גיימרים מוזמנים לבדוק את ה-ROG FLOW Z13 העצמתי שבדקנו כאן.

חיי סוללה

לדקיקות ולמשקל הקל של ה-Zenbook S יש מחיר, והוא בא בדמות חיי סוללה שכן בגוף דק אי אפשר להכניס סוללה שמנה מדי. ובכל זאת, המחשב הנייד הזה מפיק חיי סוללה סבירים, בין 4-5 לשעות עבודה במצב עבודה רגיל (50% בהירות, שימוש לא תובעני במעבד תמלילים, גלישה וכו’). זה לא מדהים אבל גם לא גרוע.

שורה תחתונה: Zenbook S

בשורה התחתותנה, ה-Zenbook S הוא מחשב סולידי לחלוטין, שמוצע במחיר טוב יחסית לחבילה. בטבלת החסרונות נמצא החוסר בקורא טביעות אצבע ורק מצלמת אינפרא אדום כאמצעי זיהוי ביומטרי, והחוסר במסך מגע, אבל הם זניחים לעומת מה שהמחשב הזה מציע. ה-Zenbook S הוא מחשב עבודה וסרטים משובח, למי שגם לא רוצה לסחוב ומתעקש על מחשב קל כנוצה.

Asus Zenbook S 13 OLED UX5304
מחיר מומלץ לצרכן (לתצורת 16 ג”ב זיכרון ו-1 טרהבייט אחסון): 6,309 ש”ח
ציון:

Rating: 4.5 out of 5.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner