Sony Bravia XR-65A83J

בהשקה של סדרת הטלוויזיות שלה ל-2021 כאן לפני מספר שבועות, הדגישו אנשי סוני שני דברים עיקריים: מעבדי ה-XR החדשים, שהם מה שהם מכנים “מעבדים קוגניטיביים” (תיכף נסביר מה זה), והעובדה שאלה הטלוויזיות הראשונות בישראל שמביאות עמן גוגל TV מלא. קיבלנו בהשאלה לסקירה את ה- Sony Bravia XR-65A83J, אחת מהטלוויזיות הראשונות שנחתו כאן מדגם זה, ולאחר בילוי של כמה שבועות איתה יש לנו מסקנות.

ליגת הצדק של זאק סניידר על Sony Bravia XR-65A83J

מבנה ועיצוב של ה- Sony Bravia XR-65A83J

ה-Sony Bravia XR-65A83J היא טלוויזיית OLED בגודל של 65 אינץ’, שזו טלוויזיה גדולה למדי, וברזולוציה של 4K. היא דקיקה מאוד, ובעיצוב מאוד אלגנטי. כל האלקטרוניקה והשקעים מתחבאים בגב שלה, שהוא מלבן גדול אך לא עבה במיוחד, באופן יחסי. החזית לעומתו חלקה מאוד: כמעט כולה המסך, עם שוליים בעובי של מילימטרים בודדים כמעט מכל כיוון – מה שנותן יחס שטח מסך לגוף יוצא דופן. המסגרת אגב, עשויה מטיטניום, שזה נחמד.

בשוליים התחתונים שכן קיימים, נמצאת נורת חיווי צבעונית ודקה בצבעים שונים וחיישן האינפרא אדום לשלט, כמו גם הלוגו של סוני. הפאנל עצמו עומד על שתי רגליות חזקות הממוקמות קרוב לשוליים, וכמובן יש אפשרות לתלייה על הקיר עם פאנל VESA אחורי.

איפה הרמקולים? אין רמקולים. הפאנל, שהוא פאנל של LG בתכל’ס, משמש גם כרמקול, כך שכל המסך הוא ממברנה המפיקה את הצלילים. זה פיתרון לא שגרתי, ונידרש לעומקו בסעיף הבא.

מבחינת חיבורים ושקעים, יש כאן בערך כל מה שאתם יכולים לבקש מטלוויזיה מודרנית: יש כאן ארבע כניסות HDMI 2.3, כאשר כניסה 3 תומכת ב-eARC ואילו היא ואחותה יתמכו גם בקצב רענון של 120 הרץ לטובת קונסולות משחק מודרניות, לצד 3 כניסות USB, המיועדות בין השאר, לחיבור של כונן חיצוני לטובת הקלטות ושקע לחיבור כרטיסי הרחבה (CAM). יש כאן מקלט “עידן” (DVB) מובנה, כרומקאסט מובנה (גוגל TV, לא?) ותמיכה ב-Wi-Fi ובחיבורי בלוטות’ 4.2.

מלבד זאת, יש פה מערך שלם של קלט/פלט אנאלוגי ודיגיטלי: יש פה כמובן שקע רשת, 2 חיבורי אנטנת לוויין (IF), חיבור אחד לאנטנת RF פשוטה, שתי יציאות אודיו אנאלוגיות, יציאת אודיו דיגיטלית אופטית, ויציאה לאוזניות. וכמובן, שקע חשמל.

איכות תמונה וצליל

בדקנו את ה- Sony Bravia XR-65A83Jעם מגוון מאוד רחב של תכנים, במגוון פורמטים ורזולוציות. הטלוויזיה הזו, מלבד כמה תקני HDR מקובלים כמו HDR10, תומכת גם בכיולי תמונה מיוחדים כמו Dolby Vision והמצב המכויל של נטפליקס. ניסינו הכל: החל מתכני UHD מלא עם תמיכה ב-HDR (סרטים וסדרות דגל באמזון פריים, כמו גם הגירסה של סניידר ל-“ליגת הצדק” ב-אפל טי.וי.), דרך תכני HD במצב המכויל של נטפליקס וללא, ועד תכנים שצולמו במקור ב-SD בשנות ה-60, בכלל ביחס מסך ריבועי של 4:3 – בדקנו את הביצועים של ה- Sony Bravia XR-65A83J בכולם.

כשסוני הציגו את מעבדי התמונה החדשים שלהם, מעבדי ה-XR, הם דיברו על מעבדים עם אינטליגנציה קוגניטיבית. מעבר לכפילות המסוימת שבמונח, בתרגום לעברית זוהי בינה הכרתית והמשמעות בפועל, היא שמעבד התמונה משתמש בבינה מלאכותית כדי לזהות ולשפר אובייקטים על המסך, ולטענת סוני פועל כמו העין האנושית. לא עוד שיפורי תמונה “גסים” לכאורה – אלא המעבד ממש מזהה את העצמים בתמונה, אם זו יד על רקע של שדה פרחים, או חללית, ומשפר את ההצגה והעיבוד שלהם לפי העצם בתמונה. זו קפיצת דרך משמעותית, וזה עובד. עובד טוב. אפילו, עובד מאוד מאוד טוב.

סוני שילבו כאן כמובן שורה של טכנולוגיות שנתנו להן שמות קניינים החל מהטרילומינוס ועד קללות כמו  XR HDR Remaster ו-Pixel Contrast Booster. אין שום טעם שאלאה אתכם בכל טכנולוגיה וטכנולוגיה שנועדה לשפר את התמונה המוצגת על המסך, אלא פשוט אתאר את התוצאה הסופית: התוצאה מדהימה, ומבחינת מנעד צבע וחדות זו אחת הטלוויזיות הכי טובות שראינו אי פעם. לא שציפינו לפחות מטלוויזיה של סוני המבוססת על פאנל OLED HDR 4K של LG, ועדיין, היא השאירה אותנו פעורי פה.

בתכנים שצולמו ב-4K וב-HDR או ב-Dolby Vision (ניתן לבחור בשתי אפשרויות של דולבי ויז’ן – כהה ובהירה יותר) כמו הגירסה בת ארבע השעות של “ליגת הצדק”, אין הפתעות: השחורים מאוד עמוקים, הצבעים עזים והחדות מפורטת להחריד. באופן דומה, תכנים כמו The Expanse באמזון פריים, שצולמה גם היא ב-UHD וב-HDR, נראים מדהים, החל מהסצינות בתוך תחנת החלל ועד קרבות בין חלליות בשחור העמוק מאוד של החלל, תקריבים של שיגור טילים – הכל נראה סופר מציאותי, אפילו שמדובר במדע בדיוני.

באופן כללי, הקפיצה ל-K4  מ-HD יחד עם יכולות שדרוג התמונה של ה- Sony Bravia XR-65A83J היא כמו הקפיצה מ-SD ל-HD – פשוט עולם אחר. יחד עם זאת המצב המכויל של נטפליקס, שהוא מצב שנוצר לצפיה מיטבית על ידי האנשים של ענקית התוכן החדשה בטלוויזיות תומכות שה- Sony Bravia XR-65A83J היא אחת מהן, היה קצת כהה לטעמנו (עונה 6 של Agents of S.H.I.E.L.D). העדפנו עדיין לחזור לכיולים כמו “קולנוע” המקורי של הטלוויזיה. וכאן גם נעיר שאמנם שיחקנו קצת עם ההגדרות הידניות לכיול התמונה, אבל בגדול, רוב הזמן, נתנו להגדרות האוטומטיות לעשות את העבודה, והן עשו אותה מצויין.

אבל, ההפתעה הכי גדולה ומענגת שציפתה לנו הייתה דווקא עם שידורי ה-SD. דווקא בהקלטות הישנות מאוד, אלה שלא תוכננו לדולבי ויז’ן ו-HDR וכו’, אלא צולמו ב-576 קווי  אורך בלבד (כרבע מ-4K) לפני קרוב ל-60 שנה, דווקא עם אלה, יכולות השדרוג (Upscaling) של ה- Sony Bravia XR-65A83J עושות חסד אדיר.

צפינו בסדרה המבריקה “האסיר” (מי שאהב את The Squid Game בנטפליקס חייב לעצמו את הסדרה הזו, שהקדימה את זמנה בכמה עשורים מבחינת חדשנות טלוויזיונית), The Prisoner, יצירת המופת של פטריק מקגוהאן שצולמה ב-1967, ושבה הוא גם מככב.

העבודה שה- Sony Bravia XR-65A83J עושה על התוכן הזה היא פשוט מדהימה: לא רק שהיא משדרגת אותו למסך הגדול, המידע הוויזואלי עצמו עובר עיבוד, והכל פשוט נראה מדהים, סוג של חוויית צפיה חדשה לתוכן שפעם ראינו על המסך הקטן, תרתי משמע. הצבעים של “הכפר” (ומי שזוכר את הסדרה, צבעוניות שיחקה שם תפקיד משמעותי, בתלבושות ובתפאורה), נראים מדהים בעיבוד הדיגיטלי, כמו גם פרטים כמו זיפי הזקן של מקגוהן, ואפילו סיבי בד בחליפות האופנתיות של שנות ה-60.

Sony Bravia XR-65A83J פיקסלים בתמונה

אז חוויית החוזי יוצאת דופן (גם בשמש מלאה, אגב, המסך הזה מתמודד מצוין עם אור בזכות חיישן המתאים את הבהירות לסביבה), אבל בואו נדבר גם על הצליל. הטכנולוגיה של LG שהיא סופר אסתטית, השימוש במסך כממברנה להנעת צליל מרשימה מאוד. בפועל, נמצאים בגב המסך שלושה דרייברים, שניים לשמאל וימין, ועוד אחד לסאבוופר, כל אחד מהם בהספק של 10 וואט. זה לא נשמע הרבה, אבל המסך כממברנה עושה עבודה מרשימה מאוד. ביחד עם תמיכה בתקנים וטכנולוגיות כמו דולבי אטמוס, ו-S-Force front Surround, המסך הזה ממש מצליח להפיק צליל קולנועי היקפי מוצלח, ללא צורך במערכת חיצונית. זאת, הודות למערכת כיול צליל המתבססת על המיקרופון בשלט. תהליך הכיול הוא קצר להפתיע, ולאחריו יש סאונד מדהים.

כמובן, שהמהדרין מוזמנים לחבר אותו למערכת סראונד מלאה, והוא גם תומך בשידור לרמקולי בלוטות’ אלחוטיים כמקור צליל משלים.

ממשק ושלט: גוגל TV

ואם כבר הזכרנו את השלט, בואו נדבר על הממשק. ה- Sony Bravia XR-65A83J היא כאמור מהטלוויזיות הראשונות בישראל הכוללות את גוגל TV. גוגל TV היא היורשת של אנדרואיד TV, ומלבד שילוב מלא של שירותי גוגל כמו ה-Assistant (הטלוויזיה למעשה פועלת כרכזת בית חכם וסייען קולי) – היא כוללת גם תכונות כמו המלצות צפיה וממשק חדש לחלוטין. היופי בגוגל TV הוא יכולת החיפוש הרוחבית. כך שלמשל, אם תחפשו סדרות פעולה תקבלו המלצות משורה של שירותי תוכן מתחרים (דיסני פלוס, נטפליקס, אמזון פריים, hulu ועוד) – הכל במקום אחד.

גוגל TV על Sony Bravia XR-65A83J

בגירסה המקומית זה עובד לא רע ויש תמיכה טובה בסך הכל בעברית (לא מושלמת, אבל טובה), אבל כדי להוציא את מלוא הפוטנציאל מגוגל TV, כדאי לשנות את ההגדרות לאזור שבו היא נתמכת באופן מלא כולל חיבור של הטלוויזיה דרך שירות VPN (צריכים אחד? קראו את המדריך שלנו). או אז מתווספת בתפריט העליון לשונית בשם For You, הכוללת המלצות צפיה מותאמות אישית ממגוון שירותים.

באופן כללי, הממשק של גוגל TV מלוטש יותר מזה של אנדרואיד TV ונוח יותר לשימוש, אבל ציפיתי האמת לקפיצה יותר משמעותית. בכל מקרה, זהו שדרוג טוב לחוויית הצפייה למי שרגיל לאנדרואיד TV הקיימת.

ממשק גוגל TV על Sony Bravia XR-65A83J

בנוסף, כמובן קיים ממשק החיפוש הקולי, שהוא מתקדם מאוד, וכלל גם אפשרויות מידע כמו מזג אוויר, שאלות טריוויה, וכמובן כל דבר אחר שאפשר להתקיל בו את הסייען הקולי של גוגל, אבל בינתיים, בעיקר באנגלית. בטלוויזיה עצמה קבועים מיקרופוני שדה רחוק, כך שאפשר להפעיל למעשה את הטלוויזיה ואת הסייען של גוגל רק בהפעלה קולית. למי שזה מתנגש עם התקנים אחרים (כמו אצלי), או סתם לא נהנה מהרעיון שיש מיקרופון שכל הזמן מאזין – ניתן לכבות את האפשרות הזו עם מתג בצד האחורי של המכשיר.

כמובן, אנחנו מחכים שכל הטוב הזה יגיע לפה, ולא נזדקק ל-VPN כדי ליהנות מכל השירותים האלה (ראו גם בהמשך לגבי שירותי תוכן).

בואו נדבר גם על השלט. השלט של Sony Bravia XR-65A83J הוא מרשים מאוד. הוא בגימור אלומיניום מוברש שחור, מאורך בצורתו ונוח לתפעול. מלבד כפתור הפעלת המיקרופון שמקבל מקום מכובד עליו, יש כפתורי גישה ישירה לשירותי דיסני פלוס, נטפליקס, אמזון פריים ויוטיוב, שזה נוח מאוד. באופן כללי הוא נוח לאחיזה ביד ומאוד שימושי.

הטרוניה היחידה והקטנטונת שיש לנו לגבי הממשק, היא אזהרות צריכת החשמל. בחלק מהאפשרויות בתפריט, כשמפעילים אותן, עולה עוד מסך אישור שאפשרות זו תפגע ביעילות צריכת החשמל. ובכן, פעם אחת זה בסדר, אבל כשההודעה הזו עולה שוב ושוב, זה כבר נהיה מעצבן.

שירותי תוכן

מלבד שירותי התוכן החיצוניים, סוני מציעה שירות תוכן משלה, בשם Bravia Core. זהו ניסיון ראשון של סוני למעשה לשלב בין החטיבות שלה (סוני כזכור היא גם הבעלים של אולפן הקולנוע הגדול קולומביה), ולהציע את התכנים שבבעלותה בשירות תוכן ייחודי שמגיע עם הטלוויזיות שלה. רשמית, השירות הזה לא זמין בישראל, אבל הפתעה נעימה שבאה עם ה-VPN – הצלחנו להפעיל גם אותו.

השירות בנוי באופן אלגנטי, אך פשוט וענייני, ומחולק לסדרות ולסרטים. חלק מהתכנים הם חינמיים, וחלקם אפשר לרכוש תמורת “קרדיטים”, כאשר אתם מקבלים עם המנוי 3 קרדיטים לבזבוזים – השאר כבר יהיה בתשלום. בכל הקשור לתכנים, מדובר פה במיטב הלהיטים של סוני לאורך השנים – סדרת Resident Evil, גברים בשחור, מכסחי השדים ועוד ועוד. השירות עצמו נראה ובנוי מצוין, אבל כאמור, לא זמין רשמית בישראל. מי שרוצה בכל זאת ליהנות מהספריה של סוני, מוזמן להפעיל VPN.

עוד מציעה סוני שורה של אפליקציות מובנות משלה, כולל הדגמות של IMAX שבו הטלוויזיה תומכת, ושומרי מסך מרהיבים למדי, כך שבזמן שאתם לא משתמשים בטלוויזיה, היא יכול להפוך להיות תמונה חיה מרשימה בסלון שלכם.

השורה התחתונה שלנו לגבי Sony Bravia XR-65A83J

Sony Bravia XR-65A83J היא מפגן כוח טכנולוגי מרשים מאוד מצד סוני. הטלוויזיה הזו קרובה לשלמות, והתקשינו למצוא בה פגמים – השחורים שלה עמוקים, מגוון הצבעים והרזולוציה מנצחים, ולא מצאנו תוכן שהופק מאז שנות ה-60 ואילך שלא נראה ונשמע עליה מדהים, בזכות מעבד התמונה המתקדם.

בנוסף, הטלוויזיה הזו בחיבור לחשבון גוגל, יכולה גם לתפקד כרכזת בית חכם ביתי, שתתעורר למשמע המילה “היי גוגל” מתי שתרצו. חבל רק שכדי לנצל את מלוא הפוטנציאל שהטלוויזיה הזו מציעה בצד מערכת ההפעלה והתוכן, צריך לשטות בה כאילו שאנחנו בחו”ל, ולהפעיל עליה VPN – אבל זו לא אשמתה של סוני, ונקווה שגוגל תגייר סופית את גוגל TV ואת הסייען שלה במהרה בימינו.

הטלוויזיות של סוני תמיד היו יותר יקרות מהממוצע וה- Sony Bravia XR-65A83J עונה גם היא על הכלל הזה. בשעה שטלוויזיות דומות עולות מחיר ארבע ספרתי, מחיר השוק של הדגם הזה בשעת הכתיבה עומד על סביבות 12,000 שקלים (אחותה הגדולה, ה-A90, כבר עולה 14,000 שקל). זה לא מחיר זול לטלוויזיה, אבל ה- Sony Bravia XR-65A83J שווה את ההוצאה.

Sony Bravia XR-65A83J
ציון:

Rating: 4.5 out of 5.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


Sony Bravia XR-65A83J

0

התחברנו

  • צבעים
  • עיבוד תמונה
  • גוגל TV

לא התחברנו

  • מחיר

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

7 תגובותהשמיעו קולכם

    • היי גיל,

      מבחינת יכולות תמונה וצבע, אני מאמין שהביצועים דומים. אבל – לסוני לדעתי יש מעבד תמונה יותר מוצלח, ומערכת ההפעלה של גוגל TV הרבה יותר טובה מ-webOS ש-LG משתמשים בה, מה שמשפיע על החוויה הכוללת.

      • ניב הי מעניין אותי לדעת מה ההבדל בין דגם XR-65A83J לבין דגם XR-65A90J ההבדל במחיר 4500 שח… האם מוצדק?

        • היי אורן,

          ה-A90 היא סדרת הדגל. משתמשים בה בפאנל מסך משופר, וזה ההבדל העיקרי, בנוסף למגוון הגדלים השונה בין שתי הסדרות. אני כאמור בדקתי את ה-A83 שהיא הסדרה השניה הכי טובה (סדרות ה-90 תמיד ממותגות Master Series), והייתי מאוד מאוד מרוצה. ההבדלים בתכונות לא גדולים – אתה בעיקר משלם על פאנל שהוא עוד יותר איכותי. זה ההבדל. מקווה שעזרתי.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner