על שולחן הניתוחים: LG Flex 2

flex 2

לפני כחמש שנים החלו יצרניות הסמארטפונים ב"מרוץ האינצ'ים" בתחילה הייתה זאת Dell עם מכשירי ה-Streak כשכשלו, ולאחר מכן סמסונג עם מכשיר הנוט הראשון, סמארטפון אנדרואיד עם מסך בגודל 5.3 אינץ', ומאז חמישה אינצ'ים של מסך הפכו כבר לסטנדרט.
אך האם הגענו לגודל המסך המקסימלי? כיצד ניתן ליהנות ממסך גדול יותר אך כזה שעדיין יכול להיכנס לכיס המכנסיים? נראה שהתשובה בדרך, יצרניות הפנאלים סמסונג ו-LG החלו לפני מספר שנים לעבוד על מסכים אשר יכולים להתכופף, ולפני כשנתיים החלו לצוץ הטלוויזיות הקעורות, וכך גם הסמארטפונים בעלי המסך הקעור.

באוקטובר 2013 הכריזה סמסונג על הגלקסי ראונד שהפך לחלק ממכשירי הדגל כגון ה-Note 4 והגלקסי S6. במקביל, הכריזה LG על הפלקס. כעת הגיע לשולחן הניתוחים הדור השני של המכשיר הקעור של LG, ה-Flex 2, לקחנו אותו לבדיקה.

במבט ראשון קעירות המסך איננה בולטת לעין, אולם ברגע שמניחים את המכשיר על משטח ישר כגון שולחן, ניתן בנקל לשים לב עד כמה המכשיר "עקום", דבר אשר משך את תשומת ליבם של רבים אשר הביטו במכשיר בתמיהה.

בחלקו הקדמי של המכשיר נמצא כמובן המסך, מצלמה קדמית,האפרכסת והחיישנים. בשולי המכשיר לא תמצאו דבר, אבל בשול העליון, נמצאת עינית האינפרא אדום, ומיקרפון לביטול רעשים, ובחלקו התחתון כניסת האוזניות, מיקרופון, וחיבור Micro-USB.

ברוך מרפא שריטות

החל מטלפון ה-G2 החלו ב-LG למקם את המקשים בגב המכשירים שלהם. הדבר נכון גם לגבי ה-Flex 2 , כך שמאחור ניתן למצוא את מקשי ההפעלה והעצמה/דפדוף ביחידה אחת, מעליהם המצלמה, מימין למצלמה פלאש ה-LED הכפול בן שני הגוונים (תודה לאפל) ומצד שמאל מד הלייזר המסייע לפוקוס, בתחתית ישנו חריץ אשר מעבדו מציצה שבכת הרמקול.

ה-LG Flex 2 בנוי לעילא ועילא, הוא נוח להחזקה, מסיבי וחזק, מעוטר פס כסוף העוטה על שולי המסך, וחלקו האחורי בעל דפוס פסים ראדיאלים המתאימים למקשים ולמצלמה. הגוף הקעור שלו דחוס היטב ומהודק על ידי 13 ברגים קטנים המחזיקים הכל כמקשה אחת, בכללן גם הסוללה, על אף שהסוללה איננה ניתנת לשליפה, גב המכשיר ניתן לפתיחה.

הגב מכוסה בחומר אשר החברה טוענת "מרפא שריטות", והאמת שהוא עושה את העבודה, כמובן ששריטות עמוקות אשר נוצרו בכוונה ישאירו חותם הנראה לעין, אך שריטות קטנות כגון במקרה והמכשיר שהה ביחד עם המפתחות באותו הכיס יעלמו. לא כליל, אך באופן שלא תראו או תשימו לב אליהם, וניכר כי הציפוי מכסה גם את שולי השקעים השונים, כך שאם תפספו את חיבור ה-Micro USB או האוזניות, ותשרטו קלות את המכשירים, השריטות לא ישאירו חותם הנראה לעין, ועל כך שאפו לחבר'ה ב-LG.
מקשי השליטה האחוריים השתפרו אל מול ה-Flex הקודם וה-G2, וכעת כפתור ההדלקה/כיבוי מופרד מעט ממקשי הווליום. לוקח מעט זמן להתרגל למיקום הלא כל כך סטנדרטי, אך לאור האפשרות להדליק את המכשיר באמצעות לחיצה כפולה על המסך, כמעט ואין צורך להשתמש במקשים האחוריים.

flex 2 buttons

מסך המכשיר, כאמור הוא אחד החידושים הטכנולוגיים המשמעותיים במכשיר, נניח לרגע לקעירות בצד, בהשוואה לדור הקודם או למסך ב-Flex הראשון ניכר כי המסך השתפר עשרת מונים, הרזולוצייה גבוהה יותר, הצבעים חדים יותר, ורמת הפירוט מעולה, כך שלמעשה בכל פרמטר המסך מציג שיפור ניכר אל מול קודמו.

כך שבסך הכל, מדובר במסך המציג תמונה חדה, ברורה ובעל צבעים יפים אך דהויים קלות. חדי העין יבחינו בתבנית של נקודות שחורות בגווני הצבע השונים. הדבר נובע ככל הנראה מטכנולוגייה המאפשרת למסך לחסוך בצריכת החשמל על ידי כיבוי חלק מהפיקסלים. בבהירות מלאה התופעה נעלמת כמעט לחלוטין, ואפרופו בהירות, אל מול השמש ה-FLEX 2 כמעט ומרים ידיים, והוא כמעט ואיננו קריא. כך שבסופו של דבר מדובר בסך הכל במסך טוב, אם כי אצל אחיו העקמומיים פחות תמצאו טובים יותר.

אז מה בנוגע לקעירות? משפיעה על חווית הצפייה? ייתכן וישנו יתרון קל למסך הקעור אל מול המסך השטוח. שימוש ממשוך במסך הקעור "משפיע" על שדה הראייה, אשר לאחר שימוש ממושך מצליח ל"רמות" את העיניים הצופות במסך שטוח ומרגישות כאילו הוא קעור כלפי חוץ, ובקיצור בסופו של יום מתרגלים די במהירות לעובדה כי לא מדובר במסך שטוח.

שם את ה"חכם" בטלפון

ה-LG FLEX 2 בהחלט משנה הרגלים, וזאת אודות לממשק ובעיקר לישום ה-Smart Notifications אשר הוצג לראשונה ב-G3. הממשק מנתח את הפעולות שנעשות במכשיר ובהתאם לכך מציע פעולות מתאימות, כך למשל מספר שיחות ממספר שאינו ברשימת אנשי הקשר, תתורגם להתראה בנוסח: "נראה שאתה מדבר תכופות עם המספר הנ"ל, תרצה לשמור אותו באנשי הקשר?" ובלחיצה ניתן לשמור את המספר החדש. המלצות על מחיקת יישומים שאינם בשימוש, כמו גם התראות לשיחות והודעות שלא נענו ולסיכום תחזית מזג האוויר עם המלצות להמשך היום "יהיה קריר בערב, כדאי לקחת מעיל". תכונה זאת של הממשק נותנת לשם "טלפון חכם" נופך חדש ומרענן, ובהחלט ניכר שמאחורי הממשק נעשתה עבודה. הממשק פשוט וקל לתפעול בשימוש שוטף, יישום החייגן, אנשי הקשר, יישום ההודעות ושאר ירקות.

תוספות כמו ה-QuickSlide, המאפשרת למזער יישומים נבחרים וכך להריץ במקביל כמה היא תכונה נחמדה (הקיים גם בממשק ה-TouchWiz אצל סמסונג). ברם, לא נראה שהרבה אנשים מתלהבים מהאפשרות של ריבוי משימות בטלפון שלהם ומעדיפים להתמקד במטלה אחת בכל פעם. אבל היו אלה הדברים הקטנים והחכמים שהפכו את חווית השימוש לטובה,Smart Notifications כאמור הוא אחד מהם, יישום השלט האוניברסאלי למשל, אשר נתמך ביס והוט בקלות וכולל אפשרות להופיע כוויגדט במסך ההתראות רק בזמן חיבור לרשת האינטרנט הבייתית, הופכים את המכשיר ל"חכם", אנחנו מקווים ש-LG תמשיך בכיוון זה, אנחנו בהחלט בעד.

P4053604

דבר חיובי נוסף ובולט או יותר נכון מעט נסתר הוא הרמקול האחורי. בשונה ממכשירים אחרים בהן רמקול אחורי פירושו שכאשר המכשיר על השולחן הצלילים בעיקר מגיעים לשולחן ולא לאוזניים, אולם  ב- LG Flex 2 גוף המכשיר הקעור דואג לכך שזה לא יקרה. מגניב. באופן כללי, הרמקול מפיק צלילים נקיים וברורים. הוא חזק, עם דגש חזק. אמנם וא אינו מתקרב לעצמות של ה-HTC One אבל הוא בהחלט בין המכשירים עם הרמקול הטוב ביותר ששמענו.

לגבי המצלמה של ה-Flex 2, בסך הכל יצאנו מרוצים, בעיקר מצילומי הלילה שלה. הם יוצאים מוארים להפליא, גם בתאורה חלשה. תמונות אחרות יצאו סבירות, אם כי בחלק מהן, בהגדלה על מסך, ניכרה איזושהי פיקסליזציה שנראתה כמו עיבוד פילטר מוזר. הביצועים שלה סבירים בצילומי יום ובתמונות נוף. בצילומי תקריב נתקלנו לא פעם בקשיי מיקוד, ותמונות כרומטיות סבלו מרעש מסויים וחדות מלאכותית משהו. סביר, לא מדהים. יש לשער לאור קפיצות הדרך שביצעו כל היצרניות בתחום לאחרונה, המצלמה של ה-G4 תהיה טובה יותר…

flex 2

והספינה שטה?

מתחת למכסה המנוע מצוייד ה-Flex 2 ב"ספינת הדגל" של קוואלקום, ערכת השבבים Snapdragon 810, המבחנים הסינתטיים מדגישים עובדה זאת, כאשר כמעט בכל המבחנים כיכב המכשיר בשלושת המקומות הראשונים. מילה של רקע: השנה קוואלקום לא הצליחה כבשנים קודמות עם ה- Snapdragon 810, למעשה היא הודתה בכך בצורה כזאת או אחרת כאשר הורידה את תחזית הרווחים, לאחר שמספר יצרניות בחרו של להשתמש בערכת השבבים של החברה, ובראשן סמסונג.

אך מבחנים לחוד ומציאות לחוד. לעתים מתקבלת התחושה כי מכשיר לא זז או לוקח לו שניות ארוכות לפתוח יישומים (כן, בעולם הסמרטפונים שניות עשויות להתארך…), זאת התחושה הכללית ש"הספינה" לפעמים לא שטה במהירות המקסימלית.

כך למשל, "סגירת היישומים" אשר סוגרת בין רגע את היישומים הפתוחים, בעוד שב-Note 4 למשל התהליך כמעט מיידי (חלקי שניות), הרי שב- Flex 2 ישנו מסך טעינה "מסיר הכל" כך שהתהליך אורך כשנייה שלמה, המעבר לתמונות לאחר צילום איטי משהו, לאחר לחיצה על שורת הכתובת בדפדפן האינטרנט לוקח למקלדת יותר מדי זמן להיפתח לטעמנו ועוד. יתרה מזאת, לעיתים גם המכשיר נתקע למשך שניות ארוכות בזמן מעבר ליישום אחר או חזרה למסך הבית.

 

אמנם, במרבית הזמן ה-FLEX 2 עובד חלק, מריץ יישומים ומשחקים בצורה חלקה וללא שום בעיה, אולם במעט הזמן שהוא לא עובד חלק, זה מאוד צורם.
הגורם לבעיה כך נראה היא לא החומרה, אלא התוכנה. יתכן כי מדובר בעובדה שהמערכת רצה ב-64 ביט ומרבית היישומים טרם עשו את ההמרה הראויה, או שמה מדובר בעדכון תוכנה שיצא בעתיד ויפתור הכל, כי עם כאלה נתונים טכניים אין סיבה שכל הבעיות הללו יופיעו כלל. כנראה כשהן ייפתרו, אבל כל עוד הן עודן כאן, זהו בהחלט חיסרון.

השמועות שהסתובבו היו על כך שערכת השבבים החדשה של קוואלקום מתחממת יתר על המידה, טענה שהחברה דחתה על הסף וטענה כי מדובר "בשטויות".
לאחר ההקדמה הזו, נציין שה-LG Flex 2 בהחלט מתחמם, בחלקו העליון מעט מתחת למצלמה. האם האשם הוא ה- Snapdragon 810? אולי. אבל דבר אחד בטוח החום בהחלט מורגש וגורם לחוסר אי-נוחות. הוא גם איננו מתחמם רק לאחר פעילויות "כבדות", אלא גם בגלישה בדפדפן האינטרנט, וגרוע מכך, כתלות בחום לעיתים קיבלנו התראה כי לא ניתן להגביר את בהירות המסך לאור התחממות המכשיר.

ולקינוח: חיי הסוללה. בשימוש סטנדרטי החזיקה הסוללה עד שעות אחר הצהריים המוקדמות, מצב החיסכון בסוללה לא סייע רבות בהארכת השימוש במכשיר. הטעינה המהירה אורכת כשעה וחצי-שעתיים.

סיכומים להמונים

הדור השני בסדרת המכשירים הקעורים של חברת LG, מתאפיין בחדשנות, ותעוזה היא בהחלט אחד הערכים שבלטו בפילוסופיה שמאחורי עיצוב הטלפון. וכדברי האמירה "המעז-מנצח", וכנראה שבעתיד הקרוב נראה יותר ויותר מכשירים עם מסכים קעורים, או עם ציפוי "מרפא שריטות" ועוד. ברם, הניצחון עוד לא בכיס של LG. ה-Flex 2 סובל גם מבעיות לא פשוטות בתחום הביצועים וההתחממות ש-LG חייבת לפתור. ייתכן שזה יהיה באמצעות עדכון תוכנה ואז זהו טלפון ראוי. אולם כרגע במחיר הנוכחי, של  3600 שקלים. זה הימור גבוה מדי. 

מחלקים ציונים

[mks_progressbar name="9.0" level="עיצוב" value="90" height="20" color="#03e200" style="squared"]

[mks_progressbar name="8.0" level="ביצועים" value="80" height="20" color="#eeee22" style="squared"]

[mks_progressbar name="8.5" level="תצוגה" value="85" height="20" color="#03e200" style="squared"]

[mks_progressbar name="8.5" level="מצלמה" value="85" height="20" color="#03e200" style="squared"]

[mks_progressbar name="9.0" level="רמקול" value="90" height="20" color="#03e200" style="squared"]

[mks_progressbar name="8.0" level="חיי סוללה" value="80" height="20" color="#eeee22" style="squared"]

ציון סופי: 8

התחברנו:

חדשנות ויצרתיות

רמקול חזק ואיכותי

מסך חד וברור

ממשק חכם ונוח

לא התחברנו:

בעיית ביצועים

בעיית התחממות

סוללה חלשה

חותכים עניין:

שיפור משמעותי מהדור הקודם, ויש מקום לעוד. 

 

   

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות

הראל שטנשטיין

בעברו כתב הסלולר של מעריב, נענע10 וחורים ברשת ושימש ככתב פרילנסר של אתר EETimes האמריקאי. כיום מייעץ שטנשטיין לחברות הזנק ומפתחים בנושאי אסטרטגיה, שיווק ופיתוח אפליקציות לטלפונים חכמים ומחשבי לוח.

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner