גלקסי S21 פלוס

בין הגלקסי S21 אולטרה האימתני ובין הגלקסי S21 הפשוט, סמסונג השיקה גם דגם ביניים נחבא אל הכלים – גלקסי S21 פלוס (מסומן כך: +S21). מדובר בטלפון שדומה יותר לאחיו הקטן מאשר לאחיו הגדול, בכמה תוספות והבדלים. לקחנו את האח האמצעי במשפחת גלקסי S21 לבדיקה.

מבנה ועיצוב

העיצוב של גלקסי S21 פלוס זהה למעשה לגלקסי S21 הרגיל, רק בגדול יותר. זהו עיצוב חדש לסדרה וחלקלק, עם גוף שנראה עשוי מקשה אחת. יחידת הסקירה שלנו הייתה בכסף, כאשר מערך הצילום האחורי עטוף ומודגש במארז משלו המשתלב עם הגוף, הצלע השמאלית חלקה לחלוטין חוץ מאנטנות דור 5, הצלע הימנית עם כפתור הפעלה וכפתור ווליום, בתחתית נמצא את שבכת הרמקול, שקע USB-C ומגירת ה-SIM, אין מקום לכרטיס זיכרון, וחבל.

גלקסי S21 פלוס

הגב גם הוא חלק לחלוטין מלבד יחידת שלוש המצלמות, והלוגו, נאה מאוד. בניגוד לאחיו הקטן, כאן נמצא גב זכוכית גורילה ויקטוס, במקום גב פלסטי, מה שמקנה לו גם מראה וגם עמידות טובה יותר. החזית של הגלקסי S21 פלוס כולה מסך עם מצלמת נקב קדמית.

תצוגה וצליל של גלקסי S21 פלוס

סמסונג מעולם לא התקמצנו על המסכים בסמארטפוני העילית שלהם, וזה המקרה גם הפעם: זהו מסך 6.7 אינץ' AMOLED גדול (לעומת 6.2 ב-גלקסי S21 הקטן) ונאה, המשתפל לשוליים. סמסונג מצמידים למסכים שלהם כל מיני שמות מומצאים כמו AMOLED X2 ו-Infinity-O, אבל התכל'ס: זהו מסך מצוין, עם צבעים עמוקים וחזקים בכל הגוונים, ורוויים בסגנון של סמסונג, ועם רענון דינאמי של 120 הרץ. קצת נתונים טכניים:  זהו מסך HD מלא עם 1080 על 2400 פיקסלים (סמסונג מכנים אותו FHD פלוס), יש לו תמיכה ב-HDR10 פלוס (מה שמסביר את הצבעים המעולים). צפיפות הפיקסלים, בגלל שמדובר במסך מעט גדול יותר עם אותה רזולוציה, היא מעט נמוכה יותר – 394 פיקסלים לאינץ' במקום 421 פיקסלים לאינץ' אצל אחיו הקטן, אבל זה לא משהו שהעין שלכם תבחין בו…

גלקסי S21 פלוס מהחזית

ואם כבר בפיזור פיקסלים עסקינן: הפירוט והחדות מצוינים גם הם. זה באמת מסך נהדר, אבל מה שגונב את ההצגה הוא הצליל: צלול, ברור, ודי חזק, וכמובן, סטראופוני, הבוקע מהרמקול התחתון ומרמקול האפרכסת שסמסונג החביאו מתחת למסך. היינו שמחים לקבל עוד טיפה עוצמה, אבל גם ככה היא מספקת וטובה מאוד. ואנקדוטה חמודה: הסאונד עוצב על ידי המהנדסים של AKG שסמסונג רכשה לפני כמה שנים כחלק מעסקת הרמן, וזה בהחלט ניכר.

צילום

נקפוץ ישר לשורה התחתונה: יכולות הצילום של גלקסי S21 פלוס הן טובות, מאוזנות ומספקות תוצאות ברוב מצבי הצילום. כמו לכל הטלפונים בסדרה, שמו פה דגש דווקא על יכולות צילום וידאו מגוונות, שאפשר לקרוא עליהן בהצצה שלנו (כולל צילום וידאו K8!), אבל אני רוצה להתמקד דווקא בצילום הסטילס.

מערך הצילום פה זהה לזה שקיים בגלקסי S21 הקטן, והוא די מרשים:  מצלמת 64 מגהפיקסל כמצלמת טלהפוטו, עם זום אופטי של פי 1.1 וזום היברידי פי שלושה, וחיישן של 1/1.72 אינץ', לצד עדשה רחבה של 12 מגהפיקסל עם מפתח צמצם 1.8 ופיקסלים מוגדלים של 1.8 מיקרון, וייצוב תמונה אופטי.

הנתונים הטכניים האלה מתרגמים לזום אופטי מוצלח של פי שלושה, והגדלה של עד פי 30 כולל הגדלה בתוכנה (שהיא לא זום "אמיתי").

כמו שציפינו מטלפון גלקסי, התוצרים טובים מאוד (הציצו גם בגלריה המצורפת). ברם, תמונות הלילה קצת רועשות, וגם בתמונות יום, כשמגדילים על מסך גדול, אפשר לראות קצת עיבוד ואינטרפולציה, שזה גם קטע של סמסונג – עיבוד כבד לתמונות. שלא תבינו אחרת – עדיין מדובר בתמונות מעולות שעוברות את רוב הטלפונים באיכותן, אבל כשמשווים למתחרים כמו האייפון שמוציא תמונות מושלמות למעשה, ה-S21 פלוס טיפה נופל ממנו.

ביצועים והבדלים של גלקסי S21 פלוס לעומת S21 רגיל

גם כאן, למי שרוצה ישר לקפוץ לשורה התחתונה: הביצועים מעולים. זאת, הודות למעבד ה-Exynos 2100 החדש של סמסונג, שמיוצר בטכנולוגיית 5 ננומטר. זהו מעבד מתומן ליבות, עם שני אשכולות ביצועים: אחד נמוך יחסית של קורטקס A55 שרץ במהירות של 2.2 גיגההרץ, והאשכול העילי, שנכנס לפעולה כשיש דרישה לביצועים שמורכב משלוש ליבות A78 במהירות 2.8 גיגההרץ, וליבת X1 אחת מובילה במהירות 2.9 גיגההרץ. הליבה הזו, ש-ARM ממצבים אותה ללקוחותיהם כ-"מגה ליבה" מפלצתית, היא זו שעושה את ההבדל.

מלבד זה שה-גלקסי S21 פלוס תגובתי ומהיר בשימוש יומיומי, התוצאות שלו במבחנים סינתטיים היו מופלאות. במבחן Wild Life החדש יחסית של 3DMark, הוא עקף אפילו את אחיו הגדול, האולטרה עם תוצאה של 5715 נקודות וקצב פריימים ממוצע של 34 פריימים לשניה. התוצאה הזו גם עוקפת 91% מכלל המכשירים במבחן, שרק תבינו איפה הוא נמצא… (בעשירון העליון). ה-X1 נותנת עבודה, בלשון העם.

תוצאות מבחני ביצועים גלקסי S21 פלוס

בואו נדבר קצת על ההבדלים לעומת גלקסי S21 ה-"רגיל", ולמה בעצם אתם משלמים עוד כמה מאות שקלים על גירסת הפלוס. יש שלושה הבדלים עיקריים, ארבעה אם סופרים גם את גב זכוכית הגורילה: מסך גדול יותר (6.7 אינץ' לעומת 6.2 אינץ'), סוללה גדולה יותר (4800 מיליאמפר/שעה לעומת 4000 מיליאמפר/שעה "בלבד" ב-גלקסי S21) והתוספת של UWB, ה-Ultra Wide Band, או תקשורת סרט רחב במיוחד, בתרגום חופשי לעברית.

ה-UWB הוא תקן חדש יחסית בסמארטפונים, אבל הטכנולוגיה לא. למעשה היא הייתה קיימת עוד בראשית ימי המצאת הרדיו של מרקוני, ומשמשת שנים בעולם הראדארים. באופן משעשע, גם בסמארטפונים היא משמשת כדי למצוא דברים. מדובר בגלי רדיו בטווח רחב, הנשלחים למרחק קצר יחסית. זו למעשה טכנולוגיה המאפשרת תקשורת מהירה בין עצמים שנמצאים קרוב אחד לשני. השימושים החדשים שלה מסעירים מאוד, וכוללים דברים כמו פתיחת דלתות מכוניות ללא מפתח ועוד שימושים.

אצל סמסונג היא משמשת לאיתור חפצים עם ה-+SmarTag שהוכרזה השבוע. זו טכנולוגיה מעניינת ושונה לאיתור חפצים מאשר עם Bluetooth, ואנחנו מחכים לבחון אותה.

חיי סוללה

ל-גלקסי S21 פלוס יש גם סוללת פלוס (אבל לא אולטרה!): 4,800 מיליאמפר/שעה לעומת 4,000 מיליאמפר בגלקסי S21 הרגיל. בשעה שעמיתיי לפודקאסט "טריפל" התלוננו שחיי הסוללה של הסדרה אינם מוצלחים, החוויה שלי הייתה דווקא שונה, וספציפית בדגם הזה – חיי סוללה טובים מאוד.

תלוי באופני השימוש, אבל הוא החזיק לי בין יום וחצי ליומיים, בשקט. גם כשסחטתי אותו עם וידאו ושאר יישומים תובעניים, הסוללה לא סיימה את היום עם הלשון בחוץ, אלא באזור ה-20-30 אחוז, שזה נהדר. כמובן, גם יכולות התאמת הסוללה הכלולות באנדרואיד 11 עושות את ההבדל.

גלקסי S21 פלוס: השורה התחתונה

כמו שחשבתי, עם גלקסי וסמסונג – אין הפתעות.

גלקסי S21 פלוס הוא מכשיר אנדרואיד מאוזן מאוד, עם ביצועים חזקים וחוויית מולטימדיה נהדרת. הוא מכשיר שישרת אתכם היטב ולאורך שנים, וזהו כמובן מכשיר דור 5 מבחינת חומרה – אבל יש פה קאץ': לא ברור אם כבר הופעלה התמיכה בדור חמישי במכשירים האלה, כך שהם "מוכנים לדור 5", אבל לא בטוח שהם תומכים בדור חמישי ישר מהקופסא. שווה לברר עם הספקית שלכם האם הם כבר נתמכים, לפני שרצים לחנות.

מערך הצילום של גלקסי S21 פלוס

שתי נקודות תורפה הן איכות הצילום, שקצת נופלת מהמתחרים באותה ליגה ובבדיקה מדוקדקת מוציאה תוצאות קצת מעובדות, והיעדר התמיכה בכרטיס זיכרון חיצוני, שזה קצת מעצבן, אבל נסבל עם נפחי האחסון המוצעים, שהם נדיבים מאוד. אבל על כל זה, משלמים:

מחיר השוק של גלקסי S21 פלוס עם 256 גיגהבייט אחסון, נע סביב 3,500 שקלים (המחיר הרשמי של סמסונג הוא 3,799 שקלים), שזה כ-500 שקלים יותר מהגלקסי 21S הפשוט. לא זול, במיוחד לאור ההיצע האדיר של טלפונים זולים כיום בשוק.

האם הוא שווה את העוד 500 שקלים? אם אתם מאמצים מוקדמים וממש חשובה לכם תכונת ה-UWB ונראה לכם שתהיה לכם שימושית בשנים הקרובות, מבלי לעלות למעלה לדגם האולטרה, אז התשובה היא כן. או, אם בא לכם מסך טיפה יותר גדול וסוללה קצת יותר שמנמנה מהגלקסי S21 כמו גם גב זכוכית גורילה במקום גב פלסטי (כי אם כבר הולכים על פרימיום…), הגלקסי S21 פלוס הוא בהחלט בשבילכם.

Samsung Galaxy S21+ 5G
מחיר מומלץ לצרכן: 3,799 שקלים


(מגזין "החיבור" עשוי לקבל עמלה על הרכישה שאינה יוצאת מכיסכם, אך תומכת בפעילות העיתונאית שלנו)

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner