Sandisk Connect: כונן קטנטן ואלחוטי

חברת סנדיסק שהפכה לשם נרדף לכרטיסי זיכרון ו-Disk On Key, יצאה באחרונה עם מוצר, מסוג הדברים של “איך לא חשבו על זה קודם”. מדובר בכונן חיצוני, קטנטן, המבוסס על SSD, בנפחים של בין 16 ג”ב ל-64 ג”ב, וגודלו – שבעה ס”מ על שבעה ס”מ (ובעובי של לא יותר מסנטימטר וחצי. לקחנו אותו לבדיקה.

הרעיון שעומד מאחורי המוצר, שזכה לשם Connect הוא שטלפונים סלולריים רבים מהדורות האחרונים מכילים נפח שלא ניתן להרחבה, ללא מקום לכרטיס זיכרון (שרק בדגמי הדגל האחרונים החל לעשות קאמבק), והכונן הזה אמור להרחיב ולשמש כנפח אחסון נוסף שאפשר לקחת בקלות איתנו (הוא פועל על סוללה פנימית נטענת). לחלופין, הוא יכול לשמש ככונן אלחוטי לבית, בלי לתפוס נפח רב. אמנם, הוא לא מתחרה בנפחים של הכוננים המגנטיים, אבל הוא אחלה פתרון למי שרוצה להוריד קצת עומס מהדיסק הקשיח.

העיצוב שלו נקי ופשוט מאוד. היקף הכונן עשוי מתכת וראשו הוא פלסטיק בדוגמת ריבועים שחורים עליהם הלוגו של סנדיסק. בחזית, כפתור ההפעלה, ושלוש נוריות: נורית הסוללה, נורית התקשורת (הכונן מתחבר באמצעות רשת
Wi-Fi  משלו), ונורת אינטרנט. בגבו, שקע מיקרו USB להטענה, ובצד – פתח לכרטיס זיכרון SD, אם נרצה להוסיף עוד נפח על הקיים.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

החיבור שלו גם הוא פשוט מאוד. בתחילה נחבר אותו עם כבל המיקרו USB למחשב ונטען אותו בסרטים, מוזיקה וכל מה שנרצה, וכמובן, נטען גם את הסוללה. לאחר מכן, נוכל לנתק אותו ולהתחיל להשתמש בו באופן אלחוטי.  ה-Connect מתחבר למחשב או לסמרטפון באמצעות רשת Wi-Fi מקומית (אד-הוק), אליה נתחבר מחיבור הרשת האלחוטית של הטלפון החכם או המחשב.

וכעת תאמרו, רגע, אבל אם נחבר את הסמרטפון, הטאבלט או המחשב לרשת של הכונן, נאבד את חיבור הרשת! גם על זה חשבו בסנדיסק. באמצעות האפליקציה הייעודית של הכונן, אותה ניתן להוריד ל-iOS או לאנדרואיד, אפשר להגדיר את רשת ה-Wi-Fi הרגילה שלכם, והכונן יאפשר למכשירים המחוברים אליו להתחבר גם לאינטרנט באמצעותה, כלומר בחיבור מעבר (Pass Through). חכם. ולזה אגב, משמשת הנורה השלישית.

במחשב, כשניגש לכונן שיתגלה  תחת התקני רשת, נוכל לדפדף בין הקבצים שלנו באמצעות דפדפן הרשת הרגיל שלנו (כרום, פיירפוקס וכו’). ואילו בסמרטפון, נוכל לגשת אליו דרך האפליקציה, שהיא אגב, בסך הכל מאוד נעימה ונוחה לשימוש, אם כי באנגלית ולא בעברית.

יכולות ההזרמה של הקטנצ’יק הזה על הנייר, די מרשימות. הוא אמור להתחבר בו זמנית לעד שמונה מכשירים (מה שאמור להפוך אותו אידילית לשרת מדיה ביתי), ולהזרים וידאו לעד חמישה במקביל.  בדקנו אותו עם הזרמה של שלושה סרטים במקביל, אחד למחשב ושניים לטלפונים סלולריים – הקטנצי’ק הזרים את הכל בצורה חלקה לשלושתם ואפילו לא גיהק. נפלא.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

מבחינת חיי סוללה, הם סבירים בהחלט. הצהרת היצרן אמנם עומדת על שמונה שעות של הזרמה, טווח שנראה לנו קצת מופרז, אבל הצלחנו בפועל להוציא ממנו כשש שעות פעולה של הזרמה בטעינה בודדת, נתון מכובד ונאה כשלעצמו. בסך הכל, ניתן להכתיר את חיי הסוללה של ה-Connect כטובים.

הכונן של Sandisk מגיע בכמה נפחים – 16,32 ו-64 גיגהבייט.  בשל היותו מבוסס זיכרון SSD הוא פתרון קצת יקר, אבל משתלם, במיוחד לאור העובדה שאפשר להרחיב אותו עם כרטיס SD סטנדרטי בנפח של עד 128 ג”ב. אם אין לכם צורך בנפחי אחסון ענקיים, ואתם רוצים כונן זעיר ונייד, שאינו תלוי במקור מתח חיצוני שילך אתכם לכל מקום ותוכלו לגשת אליו מהמחשב, מהטאבלט או מהסמרטפון או שאתם מחפשים פתרון להרחבת נפח האחסון של הטלפון שלכם, ה-Connect הוא פתרון טוב.

 

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner