הצצה ראשונה למוטו X4 [וידאו]

ממש בעקביה של תערוכת IFA 2017, ולא במקרה, השיקה מוטורולה (לנובו) את הבן הרביעי לסדרת המוטו ה-X. עם כניסתה של סדרת המוטו Z, הועם זוהרה של הסדרה שהייתה עד לפני כן סדרת הדגל של החברה, וכעת היא עברה לנגן כינור שני לטלפון המודולרי. ה-X4 הוא ההכרה הרשמית בכך שסדרת ה-X הופכת להיות סדרת ביניים, אמצע הדרך. ועדיין, טלפוני אמצע הדרך של מוטורולה תמיד היו משובחים שבמשובחים ולכן שווים הצצה.

מוטו X4

אז מה היה לנו? מבחינת הגוף, ה- מוטו X4 הוא יפהפה. מוטורולה הלכו על כאן על גוף אלומיניום מתכתי כחלחל, מבריק מאוד, בשילוב עם זכוכית, ליצירה שהיא מאוד מושכת עין (יש גם בשחור). מבחינת הגודל, הטלפון הזה שוחה נגד הזרם והוא בסוג של מגמת התכווצות, ל-5.2 אינץ', עם מסך FULL HD, דווקא מעדות ה-LCD ולא ה-AMOLED כבעבר. 

גירסת האנדרואיד פה היא 7.1, אבל אין סיבה לחשוב מדוע הטלפון הזה לא יהיה בר שדרוג לאוריאו. ערכת השבבים פה היא סנאפדרגון 630, הדור האחרון של ערכות הביניים מבית קוואלקום – שמונה ליבות, אם אנחנו מבינים נכון – כולן A53 במהירות 2.2 גיגההרץ. ועם שלושה גיגהבייט זיכרון ו-32 גיגהבייט אחסון זהו טלפון הגון בהחלט.

בגזרת המצלמות, יש לנו מאחורה את אותו המערך שנמצא במוטו Z: מאחור צמד מצלמות, עם מצלמת 12 מגהפיקסל, ולצדה מצלמת 8 מגהפיקסל, עם מיקוד מבוסס שינוי פאזה. מקדימה – מצלמת 16 מגהפיקסל. אפנת המצלמות הכפולות יוצרת מצב משונה, שבו למצלמה הקדמית יש למעשה יותר מגהפיקסלים מאשר למצלמות האחוריות, אבל ניחא.

כמובן, אפשר למצוא ב- X4 קורא טביעות אצבע חמוד ואלגנטי בחזית המכשיר (משמש גם ככפתור בית), ועוד ניצול חביב של בלוטות' 5.0 הבאה עלינו לטובה – יכולת לשלוט ולחבר בין כמה התקני אודיו אלחוטיים במקביל.  הסוללה, אגב, 3,000 מיליאמפר, והטלפון עמיד לשפריצים בתקן IP68.

אבל זה לא הכל: לנובו משלבת לראשונה בטלפון הזה גם את אלקסה כעוזרת אישית (בכלל, מגמה בולטת פה ב-IFA – לדחוף את אלקסה לכל חפיץ אפשרי. אנחנו חוששים שגם אם נאמר לכוס הקפה שלנו "היי, אלקסה", היא עלולה לענות…), ויכולות מציאות רבודה גם בצילום שמעשיר את הצפיה בפרטים וגם כשעשוע.

כל אלה הם מסוג התוספות הקטנות והמעניינות שהופכות את הטלפונים של מוטורולה לקצת יותר ייחודים ומעניינים בנוף. ההשקה תהיה באוקטובר.

אם אתם כבר כאן…
רצינו לבקש טובה. בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. בנוסף, יש לנו הוצאות קבועות על אירוח האתר, אחסון, שרתי וידאו, גרפיקה ועוד. “החיבור” נעשה על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות, אבל היא גם פרנסה – ואנחנו מעדיפים לעבוד עבורכם, הקוראים. התמיכה הישירה שלכם מבטיחה את המשך קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים מעניינים, עוד תכנים שיוגשו בצורות מקוריות, עוד כתבות, עוד סרטונים ובכלל – עוד. לתמיכה במגזין

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner