מגמות ברלין: אלה לא הרובוטים שאתם מחפשים

 

תערוכת IFA האחרונה בברלין שנסגרה השבוע, הייתה עמוסה מבחינת “החיבור”. בילינו את כל ימי התערוכה באיסוף חומרים, ועוד תזכו לקרוא את כולם במהלך השבוע. אבל הגיע הזמן לסיכום של המגמות שמתוות את הכיוון שאליו הולך עולם הטכנולוגיה, וחיזוי של המגמות שנראה בתחילת 2018.

 

אלקסה עם כל דבר

המגמה אולי הכי בולטת שראינו ב-IFA השנה אלה הכניסה של סייעניות דיגיטליות לכל הדבר. לא רק שיתוף הפעולה הצפוי בין קורטנה של מיקרוסופט ובין אלקסה של אמזון, שהוכרז אך ימים לפני שהתערוכה נפתחה, אלא שלל עצום של מוצרים שכולם כולם מכילים סייענית דיגיטלית כלשהי. מהתחושה שלנו בשטח, יש יתרון ברור לאלקסה, שכן אמזון הייתה הראשונה לפתוח את הפלטפורמה שלה למפתחי צד שלישי, וכעת הפירות האלה נקטפים.

מרמקולים ועד רובוטים, ממכונות קפה ועד מכוניות – כולם מתממשקים עם אלקסה וחברותיה. והמשמעות היא ברורה: צעד גדול קדימה לממשקים קוליים מורכבים, וליכולת שלנו לנהל שיחה טבעית עם המכשירים שלנו בבית. זה כבר לא מדע בדיוני. זו מציאות.

 

רובוטים, אבל לא מה שציפינו

ומאינטליגנציה מלאכותית אחת לאינטליגנציה מלאכותית אחרת: עוד מגמה בולטת שראינו ב-IFA, היא רובוטים. לא בדיוק החזון העתידני שסופרי מדע בדיוני חזו שכבר יהיה בימינו, אלא יותר רובוטים פשוטים, לא מאוד חכמים, שמזכירים בעיקר את הרובוטים מספריו של אייזק אסימוב משנות החמישים והששים – בריות פשוטות, שלרוב נסמכות על הסייעניות הדיגיטליות מהסעיף הקודם, וחלקם עם קצת תבונה משלהם.

רובוטים עודם חזון נפרץ, אבל בקרוב כבר לא. תתרגלו לראות אותם בשדות תעופה, קניונים, מחסנים ועוד מקומות שהיו פעם מאויישים בבני אדם, וכן, גם אצלכם בבית. השאלה תהיה מה יקרה אם יום אחד הם יתמרדו, או יקימו איגוד מקצועי וידרשו זכויות.

לנובו משיקה חרב אור

מצד שני, C3PO ו-R2D2 מעולם לא היו מודעים לזכויותיהם הפרולטריות כמכונות. מי שנכנסה אבל חזק מאוד לעולם של אבירי הג’די והאימפריה זו  לנובו. עם ההכרזה אולי הכי מרשימה שראינו בתערוכה מבין החברות הגדולות ובכלל, לנובו הכריזה על שורה של מוצרים למציאות מדומה ומועשרת, לרבות סדרה מיוחדת של מלחמת הכוכבים. וכן, הכותרת היא לא הגזמה. לנובו באמת השיקה חרב אור, שהיא הבקר המלווה את “אתגרי ג’די”, משחק המציאות המועשרת בעולם מלחמת הכוכבים – ומדובר בעיצוב של חרב אור מדויקת לפרטי פרטים, בדיוק כמו זו של בן קאנובי.

חרב אור

המשחק, שמתבסס על המיתוס של הטרילוגיה האחרונה ו-“הכוח מתעורר”, שם אתכם כאבירי ג’די להילחם באנשי המסדר הראשון, ואפילו קיילו רן בעצמו. באמצעות קסדת מציאות מועשרת, תראו מולכם לא רק את דמותו של רן, אלא גם את הלהב של חרב האור שלכם. מהתנסות שלנו, העסק עוד לא עובד חלק, והלהב לא תמיד נמצא בקו אחד עם הנדן שביד שלכם, אבל למי אכפת כשאפשר לנופף בחרב אור, לבעוט לקיילו רן בישבן ולשלוח אותו לרוץ לבכות למנהיג העליון שהג’די קרעו לו את הצורה?

 

והמהלך של לנובו לא נעצר רק במשחקים מזן חדש. לנובו הציגה לצד Jedi Challenges, גם את האקספלורר, ואנחנו לא מתכוונים לדפדפן. האקספלורר זו קסדת מציאות מדומה, מקסדות המציאות המדומה הזולות שהציגה מיקרוסופט בשנה שעברה, וכוללת סביבת עבודה וירטואלית ושני בקרים, ליד ימין ויד שמאל. הסביבה מציגה בעצם סוג של וילה המשקיפה לים, כאשר בכל “חדר” נמצא אפליקציה אחרת – מדפדפן אדג’ שנראה כמו מסך הקרנה ענקי, או סרטון 360 מעלות שאפשר לפתוח ולהימצא בתוכו? ברור שבשלב זה, מדובר בהוכחת היתכנות ורק התחלה של משהו חדש, והיצרניות עדיין מגששות באפילה לראות מה יתפוס אצלנו הצרכנים. ועדיין, ייתכן שבברלין ראינו את מה שיהפוך עוד חמש או עשר שנים למה שהמקלדת והעכבר מהווים עבור הדור הנוכחי – ואם לצטט את סקוטי:

 

מקלדת?? כמה מיושן.

 

אם אתם כבר כאן…
רצינו לבקש טובה. בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. בנוסף, יש לנו הוצאות קבועות על אירוח האתר, אחסון, שרתי וידאו, גרפיקה ועוד. “החיבור” נעשה על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות, אבל היא גם פרנסה – ואנחנו מעדיפים לעבוד עבורכם, הקוראים. התמיכה הישירה שלכם מבטיחה את המשך קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים מעניינים, עוד תכנים שיוגשו בצורות מקוריות, עוד כתבות, עוד סרטונים ובכלל – עוד. לתמיכה במגזין

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

  • יצא לי להיות בתערוכה של שנה שעברה בעקבות טיפ ממדריך הטיולים בברלין אביחי בקר. היה מאוד נחמד להתעדכן כאן על התערוכה הנוכחית, בהחלט היבט נוסף ומרתק שיש לעיר המדהימה הזאת להוסיף למבקרים בה.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner