מברשת השיניים שמלשינה לרופא

מזה שנתיים ברציפות, חברת פיליפס שובה את לבנו בתערוכת IFA. החברה ההולנדית ששמה המלא הוא קונינלג’יק פיליפס N.V. ונוסדה בשנת 1891, מציגה כל פעם חדשנות מבריקה בתחומים שונים. השנה היא הציגה כמה מוצרים מסקרנים, ועוד כמה חידושים חביבים.

המוצר המסקרן הראשון הוא המברשת החשמלית החכמה של החברה, שכוללת כמובן אפליקציה, ומצביעה לכם על המסך היכן צריך לצחצח. אוראל בי הציגה אמנם מברשת כזו בשנה שעברה, אבל המברשת של אוראל בי, ה-Genius, דורשת להציב את הסמארטפון מולכם כשאתם מצחצחים שיניים. המברשת של פיליפס, שפותחה בכלל מהמברשת החשמלית שלהם לילדים – לא. היא ממפה את הפה שלכם באופן תלת ממדי, ובאמצעות חיישנים, וניתן אפילו לחלוק את המיפוי עם רופא השיניים שלכם, כדי שיגיד לכם באיזה אזורים של הפה אתם צריכים לשים דגש.

img_20160902_174642682.jpg
כשהגעתי לשעת ערב לביתן של פיליפס שתופס את כל אולם 22 בשטחי התערוכות של מסה ברלין, הביתן עוד היה עמוס אנשים, וכל הדיילות והדיילים שנועדו להדגמות של מברשות השיניים היו עסוקים. אז צפיתי בהדגמה של אחר. ראשית, יש לפיליפס מכשיר מאוד משעשע, שמודד את מידת הלכלוך בשיניים שלכם פשוט על ידי נשיפה, ואז נקבעת ההמלצה לצחצוח. ללקוח שצפינו בו כנראה היו שיניים די נקיות, אבל התוכנה המליצה על צחצוח נוסף לרענון הפה. אגב, מכשיר המדידה נזרק לסל, כנראה למטרות חיטוי.

img_20160902_174329220_top.jpg
ואז החל הניסיון עם מברשת השיניים. המברשת אכן מצביעה על מסך הסמארטפון היכן אנחנו מצחצחים, ומתי לעבור למקטע השיניים הבא. הכל נראה אגב, מאוד ידידותי. למי שרוצה, יש גם אפשרות להעביר את מיפוי השיניים התלת ממדי שהמברשת מבצעת תוך כדי צחצוח לרופא השיניים שלו, כדי שיבחן וימליץ לנו היכן חשוב לשים דגש. לא בטוח שכולם יעשו את זה, אבל שיהיה.

אוזניות קלות כנוצה
ולבסוף בקצה של האולם שמקודש לצליל, נתקלנו בדגם טרי יחסית בן כמה חודשים של אוזניות מבטלות רעשים אלחוטיות מתוצרת החברה, ה-SHB9850NC (ההולנדים לא מאמינים כנראה בשמות קליטים). האוזניות בנויות לתלפיות, עם קשת גומי רך נעימה, ומבנה אלמוניום חסון. הקשת מעוטרת בתפרים גסים, באופן דומה לאורבנייט של סנהייזר שבדקנו. 

פיליפס בדרך כלל עושה עבודה טובה עם ביטול רעשים (פיליפס מבטיחים 99% ביטול רעשים, על הנייר), והאוזניות האלה, שהן בתצורת On Ear, מגיעות עם פקדי מגע שכה אופנתיים עכשיו בקרב יצרניות האוזניות, ככה שאפשר להעביר שירים קדימה ואחורה או להגביר ווליום פשוט על ידי החלקה של האצבע על בית הרמקול. מההתנסות שלנו האוזניות האלה סובלות מאותה בעיה שממנה סובלים זוגות רבים של אוזניות מבטלות רעשים – מנגנון ביטול הרעשים גורם לבאס להישמע עמום. ברם, לא היינו רוצים לשפוט אותן לחומרה לפני שהתנסינו איתן באופן רחב ומעמיק.

דגם אוזניות נוסף שתפס את עינינו הוא הפלייט (Flite). מדובר באוזניות פשוטות יחסית ובתמחור נוח, שהתכונה העיקרית שלהן היא שהן קלות כנוצה ולא מורגשות על האוזן, בזכות בנייה מחומרים קלים. ניסינו אותן ואכן הן לא מורגשות כמעט בכלל. זו תכונה שבהחלט נרצה לבדוק באופן ממושך, כשיגיעו ארצה.

פיליפס פלייט

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

2 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner