close up photography of keys

כולם יודעים שסיסמאות הן מקור לצרות.

הן יכולות להיגנב, להימצא בדליפת מידע גדולה, או שמישהו יכול פשוט לנחש אותן (שלום אנשים שמשתמשים עדיין ב-12345 או "סיסמה" בתור סיסמא…). ולכן מיקרוסופט השבוע הודיעה שהיא מאפשרת גם למשתמשים פרטיים להיפטר מהסיסמאות. למה אני כותב גם? כי היא התחילה כבר עם מהלך דומה לארגונים בחודש מרץ.

במיקרוסופט טוענים כי סיסמאות, מטבען כאמור, הן אינן בטוחות ואילו האמצעים החלופיים שמיקרוסופט מציעה כדי להחליפן, בטוחים יותר. שבמקרה או שלא במקרה, הצעד הזה נעשה בעקבי השקת ווינדוס 11 המצופה בעוד כשבועיים – השדרוג הגדול ביותר של ווינדוס מזה שנים.

הצירוף הוא 1-2-3-4-5… מתוך Spaceballs

מיקרוסופט מציעה לכם להשתמש באפליקציית Authenticator שלה על הנייד, הודעות סמס או מייל, או במפתחות אבטחה פיזיים (אנחנו מאוד אוהבים את אלה של YubiKey) או ב-Windows Hello עם זיהוי ביומטרי כמו טביעת אצבע או זיהוי פנים, שתי תכונות שנמצאות כיום בכל מחשב מודרני.

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

מיד אסביר איך עושים את זה, אבל קודם לכן כמה הסברים נדרשים:  המהלך הוא של מיקרוסופט, כך שלצערנו, לא תוכלו עדיין להיפטר מכל הסיסמאות כולן – בשביל זה יש צורך שגם גופים כמו גוגל, פייסבוק, אפל ואחרים ילכו בעקבותיה של מיקרוסופט. אבל הוא כן יאפשר לכם להיפטר סופית מסיסמת הכניסה למחשב ולאאוטלוק, שזה די מגניב בפני עצמו.  

הצעד הזה, על אף שהוא יגביר את האבטחה בחשבון שלכם – לא מתאים לכולם. אם אתם משתמשים בשירותים ישנים יותר, כמו אופיס 2010, ווינדוס 7 או 8.1, אופיס 2010 (2011 בגירסת המק), Xbox 360 ועוד כמה שירותים מסורתיים יותר כמו Remote Access – תצטרכו להמשיך להשתמש בסיסמא כדי להתחבר אליהם.

ומה אם אני משתמש באימות דו שלבי?  זה עדיין פועל. אם תאבדו גישה לאפליקציית ה-Authenticator שלכם (לצורך העניין, נגנב לכם הטלפון חלילה), תצטרכו גישה לשני אמצעי אבטחה אחרים כדי להיכנס לחשבון. באופן דומה, אם יש לכם סיסמאות קבועות לאפליקציות שמשתמשות בחשבון מיקרוסופט, הן ימשיכו לפעול.

ועוד דבר אחרון לפני שמתחילים… קחו בחשבון שאחרי ההפעלה תצטרכו להיכנס שוב לשירותים ומכשירים שאולי ינותקו מהחשבון, הפעם כמובן זה כבר יהיה ללא סיסמא.

איך נפטרים מה-סיסמאות לתמיד?

  1. קודם כל, אתם תצטרכו את האפליקציה Authenticator של מיקרוסופט על הסמארטפון שלכם, שהיא תשמש כאחד מאמצעי הכניסה האפשריים במקום סיסמא, ולקשר אותה לחשבון המיקרוסופט שלכם. אם עוד אין לכם אותה התקינו אותה (להורדה) ועקבו אחרי ההוראות כדי לקשר אותה לחשבון שלכם. פה, עדיין תצטרכו את הסיסמא שלכם.

  2. אחרי שקישרתם את החשבון שלכם ל-Authenticator, היכנסו כרגיל לחשבון המיקרוסופט שלכם בדפדפן כאן.

  3. גשו ללשונית "אבטחה", ושם בחרו באפשרות "אפשרויות אבטחה מתקדמות" (Advanced security options).

  4. במסך של אפשרויות אבטחה מתקדמות, חפשו את האפשרות "חשבון ללא סיסמה" ובחרו בהפעלה. אם אתם עדיין לא רואים את האפשרות הזו, ייתכן שמיקרוסופט עוד לא אפשרה אותה עבורכם, וזה יקרה בשבועות הקרובים – במקרה כזה, נסו שוב בעוד כמה ימים.

  5. עקבו אחרי ההנחיות על המסך, ולבסוף תשלח אליכם התרעה לטלפון שתצטרכו לאשר, וזהו! תגידו לסיסמא שלכם שלום. מעכשיו תוכלו להיכנס לכל שירות עיקרי של מיקרוסופט פשוט על ידי אישור של ההתרעה שתשלח אליכם לנייד.
להיפטר מה-סיסמאות עם מיקרוסופט

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner