סמסונג מכריזה על גלקסי S21 ו-גלקסי Buds Pro

גלקסי S21

על אף שהשנה מדובר בתערוכה וירטואלית, גם הפעם מכריזה סמסונג על ה-גלקסי S21, טלפון הדגל שלה עם שלושה תת דגמים, כאשר היא הפעם שמה דגש על יכולות מצלמה ועריכה מקצועית.

גלקסי S21 אולטרה

גלקסי S21 ו-גלקסי S21 פלוס

ל-גלקסי S21 יש עיצוב חדש, עם בית מצלמה שהוא חלק מהמסגרת ועוטף פיסה מהגב. גימור מט, עם גוונים חדשים כמו סגול פנטום, לצד ורוד, אפור ולבן. S21 פלוס יבוא בשחור, כסוף ולבן, ואילו גירסת ה-S21 אולטרה תבוא בשחור או בכסף.

S21 מגיע עם מסך 6.2 אינץ’, ואילו ה-S21 פלוס עם מסך 6.7 אינץ’, שניהם עם קצב רענון של 120 הרץ. המסך החדש נקרא הפעם AMOLED 2X. סמסונג אומרים שהוא מציע צפיה וגלילה חלקה.

מערך המצלמות ב-S21 והפלוס הוא משולש: מצלמה רחבת זווית של 12 מגהפיקסל וייצוב תמונה אופטי, לצד מצלמה סופר רחבה גם ב-12 מגהפיקסל, ועדשת טלהפוטו ראשית עם 64 מגהפיקסל, זום פי שלושה וייצוב תמונה אופטי. המצלמה הקדמית (מסוג חריר במסך) היא עשרה מגהפיקסל.

ב-S21 סמסונג מציעה זום דיגיטלי משופר, המאפשר לכם להינעל על חלק בתמונה ולהגדיל אותו עד פי 30, מבלי לאבד את החדות, לטענת החברה (טענה שנצטרך לבדוק).

המערך מאפשר לצלם וידאו ב-8K וללכוד מתוכו תמונות סטילס בהפרדה גבוהה, תוך כדי צפיה, והקלטה יציבה ב-60 פריימים לשניה, לצד צילום בו זמני של מצלמה קדמית ואחורית, במה שסמסונג מכנים Vlogger View. תצוגה מקדימה של עדשות שונות, מאפשרת לעבור מצילום ממוקד לזווית רחבה מבלי להפסיד את ההתרחשות, בדומה למה שעושים נתבי תמונה באולפן.

גם בצד הקול, ה-גלקסי S21 מציע יכולת ערבול מעניינת של מגוון מקורות (בלוטות’, מיקרופון USB והמיקרופונים הקדמיים והאחוריים של הטלפון עצמו, לבחירה), ולהשתמש באוזניות גלקסי פרו (ראו בהמשך) כמיקרופון הקלטה.

סמסונג משדרגים כאן את תכונת Single Take  לגירסה 2.0 , שבה הטלפון מצלם עם כל המצלמות ומציע כמה וכמה גירסאות של אותו רגע, בסטילס, וידאו ווידאו איטי, ועיבוד מחודש מבוסס בינה מלאכותית.

המעבד, שסמסונג לא מספקים עליו הרבה פרטים טכניים חוץ משיפורים באחוזים, הוא שזהו מעבד 5 ננומטר. ב-S21 תהיה סוללת 4,000 מיליאמפר שעה זהה לדור הקודם, ואילו ב-S21 פלוס היא תשודרג מ-4,500 מיליאמפר/שעה ל-4,800 מיליאמפר/שעה. כל הטלפונים, הם כמובן, תומכי דור חמישי.

גלקסי S21 אולטרה

וכמובן, סמסונג לא יכולים גם הם בלי גירסת אולטרה עם אקסטרא חידושים ותג מחיר גבוה במיוחד. האולטרה כמובן נהנה מהתכונות של קודמיו, אבל כולל גם מערך צילום שונה, מסך גדול ועוד כמה חידושים.

נתחיל עם מערך הצילום: כאן יש מערך של לא פחות מארבע מצלמות: עדשה רחבה של 12 מגהפיקסל, עדשה ראשית 108 מגהפיקסל, ושתי עדשות טלה: 10 מגהפיקסל עם הגדלה של פי עשרה, ועשרה מגהפיקסל עם הגדלה אופטית של פי שלושה. ולכל אלה מתווסף מד לייזר. המערך הזה מסוגל לצלם ב-4K ב-60 פריימים לשניה בכל ארבע המצלמות במקביל – לטענת סמסונג לראשונה בסמארטפונים. מערך הזום הכפול, מאפשר זום כולל, יציב של עד פי מאה (עוד טענה שנצטרך לבדוק). המצלמה הקדמית כאן היא גם, 40 מגהפיקסל.

גלקסי S21 אולטרה

המסך כאן הוא גם מסך AMOLED 2X אבל בגודל של 6.8 אינץ’. עם ההיסטוריה של סמסונג במסכים משובחים לטלפוני הדגל שלהם, סביר להניח שגם הפעם הסדרה תציע חוויית צפייה יוצאת דופן.

בצד הקישוריות, יש כאן תמיכה ב-Wi-Fi 6E, משדר בלוטות’ כפול שלטענת סמסונג מאריך את חיי הסוללה של העזרים המחוברים וסוללת 5,000 מיליאמפר/שעה אימתנית. עוד יש בדגם הזה, לצד דגם הפלוס, גם תמיכה ב-UWB, יחידת שידור תדר רחב במיוחד, המשמשת לאיתור חפצים במרחב.

כל הדגמים נהנים מצליל סטראופוני, ועמידות במים ואבק בתקן IP68.

משקלים: 172, 202 ו-228 גרם, ל-S21, S21 פלוס ו-S21 אולטרה בהתאמה. זיכרון: 8 ג”ב ל-S21 ולפלוס / 12 או 16 ג”ב לאולטרה.  אחסון: 128/256 ב-S21  ובפלוס, ועד 512 ג”ב באולטרה.

גלקסי Buds Pro עם סינון רעשים חכם

עוד לצד הטלפונים, משיקה סמסונג דגם חדש של אוזניות אלחוטיות – הגלקסי Buds Pro, שמחליפות את ה-Buds Live. שיפור לעיצוב המקורי (העיצוב הפתוח של ה-Live נזנח וחוזרים לעיצוב דומה יותר לדור ה-Plus). סמסונג התקינו כאן וופר 11 מ”מ וטוויטר 6.5 מ”מ. לצליל מפורט ואנרגטי, עם טרבל מאוזן ובס בטווח מלא, לטענתם.

עוד מבחינת חומרה, יש כאן טכנולוגיית שלושה מיקרופונים, בדומה למה שקיים ב-ג’ברה Elite 85t, מה שאמור להציע שמע איכותי יותר לצד סינון רעשים של 99% מהרעש החיצוני, וניתן לכוונון או פועל אוטומטית כשאתה נמצא בשיחה, ומשנה את ההגדרות בהתאם למצב, ללא צורך בפעולה ידנית. כמובן, יש גם את האופציה של דילוג בין התקנים שונים, כמו שסמסונג כבר הציגה. לדגם החדש יהיו 18 שעות סוללה, לטענת החברה.

עוד הציגה החברה את המתחרה שלה ל-tile, תגים חכמים בשם SmartTag, המשמשים לאיתור חפצים – מבעלי חיים ועד תיקים, אופניים או צרור מפתחות.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner