שיאומי מכריזה על ה-MI 5

ההכרזה הגדולה האחרונה בתערוכת MWC 2016 נערכה אמש (ד') על ידי שיאומי, בה השיקה את מכשיר הדגל של החברה לשנת 2016, ה-MI 5.
קדמה להכרזה על ה-MI 5 מכשיר ה-MI 4S מכשיר הכולל מסך 5 אינץ ברזולוציית Full HD, ערכת שבבים Snapdragon 808, חיישן טביעות אצבע בגב המכשיר וחיבור USB-C במחיר של 263 דולרים.

למעשה, המודל העיסקי בה פועלת שיאומי מבוסס בין היתר על כך שהחברה מוכרת מכשירים עם רכיבים מהחדשים ביותר בשוק, במחירים, חסרי תחרות, לפחות בשווקים מערביים, אולם יצרניות סיניות אחרות כדוגמאת Huwai, Oppo ועוד. כבר נכנסו לתחרות.
על כן השקת מכשיר דגל חדש של חברת שיאומי איננה מלווה בהפתעות גדולות, הצרכנים מצפים לשמוע על השימוש ברכיבים האלקטרוניים החדשים ביותר ולהתפעל מהמחיר הנמוך בו המכשיר עתיד להימכר, ה-MI 5 איננו מאכזב.

ה-MI 5 מצויד בערכת השבבים החדשה ביותר של חברת קוואלקום ה-820, אותה ערכת שבבים הנמצאות גם בסמסונג גלקסי S7 וב-LG G5 אשר הוכרזו גם הם רק השבוע, מסך 5.15 ברזולוציית Full HD, זיכרון פנימי בנפח 3GB או 4GB בטכנולוגיית LPDDR4 אשר הופיעה לראשונה במכשיר האייפון 6S והסמסונג גלקסי S6, נפח איחסון פנימי החל מ-32GB ועד 128GB המבוסס על UFS2.0 מצלמת 16 מגה פיקסל עם חיישן של סוני ומייצב תמונה, חיבור USB-C וקורא טביעות אצבע בחלקו הקדמי של המכשיר.

ניחוח ההכרזה היה בסגנון אפל עם דגשים רבים על החומרה, לעיתים רבים מידי, בהם משבח הוגו ברה את קוואלקום בעיקר על העבודה הנפלאה שעשו עם ערכת השבבים החדשה, במהלך ההכרזה הוצגו מספר שקופיות עם פרטים שגויים, בהחלט מביך. ניכר כי שיאומי עמלה על פיתוחים משלה, כמו גירסאת ה-PRO הכולל גב המבוסס על ננו חלקיקים של קרמיקה, מסך בהיר יותר על ידי הגדלת מספר הנורות ה-LED, פטנטים שרשמה החברה ועוד.

והמחיר? כ-410 דולרים לגירסא היקרה ביותר הכוללת את גב הקרמיקה ו-4GB זיכרון פנימי, וכ-300 דולרים לדגם הזול ביותר.

 

אין ספק כי התחרות בעולם השבבים עשתה רק טוב לשיאומי, זאת יכולה להציע את הרכיבים והטכנולוגיות מהחדשות ביותר, וזאת במחירים נמוכים, על אף שניסיון העבר מלמד כי מכשירי החברה בנויים היטב ומספקים את הסחורה, כרגע על אף הנתונים היבשים המרשימים, נצטרך לחכות לביקורות הראשונות בכדי לראות האם גם הפעם שיאומי הצליחה פעם נוספת עם ה-MI 5.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות

הראל שטנשטיין

בעברו כתב הסלולר של מעריב, נענע10 וחורים ברשת ושימש ככתב פרילנסר של אתר EETimes האמריקאי. כיום מייעץ שטנשטיין לחברות הזנק ומפתחים בנושאי אסטרטגיה, שיווק ופיתוח אפליקציות לטלפונים חכמים ומחשבי לוח.

2 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner