הבוקר (ד’) התקיימה באולם סמולארש של אוניברסיטת תל אביב ועידת החדשנות של המוסד האקדמי ושל תוכנית ההאצה שלו להזנקים, StarTAU. במסגרת הוועידה (שבה שימשתי כשופט באחד מסבבי התחרות להזנקים שלה), התקיימה גם תערוכה של הזנקים.
חוק טבע שנוצר לאחרונה הוא שכל דוכן של הזנק שמציע התנסות במשקפי מציאות מדומה, ימשוך קהל וייצור סביבו התקהלות. כך גם במקרה של VRPhysio. המדובר כאן בחבורה של אנשי חיל האוויר לשעבר, שהחליטו לרתום את טכנולוגיית מציאות המדומה ההו-כה-אפנתית לטובת תרגילי פיזיותרפיה.
והנה העניין: כולם מסכימים שתרגילי פיזיותרפיה הם משעממים. הרעיון הוא להפוך אותם לסוג של משחק בסביבת מציאות מדומה, ובכך להגביר עניין בביצוע שלהם גם אצל ילדים וגם אצל מבוגרים. משקפי המציאות המדומה של VRPhysio, שדומים במראה ובביצועים שלהם למשקפי ה-GearVR של סמסונג, ומבוססים גם הם על טכנולוגיה של אוקולוס ועל סמרטפונים של הקוריאנית הידועה – מצוידים במשקולות, ודרך משחק של הפלת מטוסים (כמה הולם), מנצלים את תנועות הראש של תפעול הקסדה במשחק לטובת תרגילי פיזיותרפיה בלתי מורגשים לצוואר.
המטוסים התוקפים במשחק של VRPhysio, באופן מאוד מכוון עוברים אותך ומכריחים אותך לסובב ולהטות את הצוואר במיקוד הכוונת עליהם כדי להפילם. וכך, בלי להרגיש, אתם מבצעים את תרגילי הצוואר שהפיזיותרפיסט שלכם רשם. הוא אגב יקבל דיווח מהענן על הביצועים שלכם, כך שאם תחפפו, צפו לסמס כועס מהמטפל שלכם…
משקולות בעתידכם
ב”כנופיה” של VRPhysio נמצאים ערן אור, המייסד והמנכ”ל, לשעבר קצין מבצעים בטייסת F-16, ומי שיזם ותיאם את התוכנית למניעת נזקי עמוד שדרה בצה”ל (ומשם ההשראה למוצר), איתו פועלים גם עודד מנחם, סמנכ”ל התפעול, שגם הוא קצין מבצעים בטייסת קרב ומומחה המשחקים של החברה ויאיר צוק, סמנכ”ל השיווק, מפקד תוכנית אימונים לטייסים וגם הוא חלק מתוכנית המניעה לנזקי עמוד שדרה הצבאית. איתם פועלים ג’ון מקטאגרט, מעצב המוצר של החברה (אגב, לטענת אנשי VRPhysio, כל הפלסטיקה והעדשות יהיו מתוצרת כחול לבן גם) ואריה איפרגן, סא”ל במילואים, ולשעבר ראש ענף פיזיותרפיה בצה”ל, שמביא איתו 25 ניסיון בפיזיותרפיה.
המוצר כרגע מטפל רק בבעיות צוואר, אבל בעתיד הם רוצים להוסיף משקולות, חיישנים ובקרים שישולבו עם משחקי מציאות מדומה כדי לטפל גם באיברי גוף פגועים אחרים. החברה כבר עברה את שלבי אב הטיפוס, ובדיקות ראשוניות של משתמשים, וכרגע היא בסבב גיוס לקראת שלב הבטא ולטענתם, בשלבי אישור של מנהל התרופות והמזון האמריקאי (FDA). נשתדל לעקוב אחריה, תרתי משמע.