Summary
מכונת הקפה של נינג'ה מושכת הרבה מאוד תשומת לב ובצדק. ניב ליליאן, העורך האחראי שלנו לקח אותה לסקירה ארוכה עם אספרסו קצר ומתקשה להיפרד. זו כנראה הביקורת המקיפה ביותר שתקראו עליה
במכונת הקפה של נינג’ה נתקלתי כבר בתערוכת IFA בשנה שעברה בברלין, כשרק הושקה לעולם. כבר אז היא עשתה עליה רושם טוב – למרות שאנשי נינג’ה לא נתנו לגעת בה והכינו בעצמם את הקפה מהמכונות. מה שעשה עלי אז רושם היא העובדה שהיא יודעת להכין גם משקאות קפה קרים. בדיעבד, התברר שהיא יודעת להכין כל משקה קפה אפשרי כמעט – אבל אני מקדים את המאוחר.
כמעט שנה מההשקה לקח לשריג, היבואנית הרשמית, להביא את מכונת הקפה של נינג’ה לארץ , וקיבלתי אותה ממש לאחרונה לסקירה של כמה שבועות. נתחיל דווקא מפסק הדין של ה-Ninja Lux Cafe: מדובר במכונת קפה מעולה, כמעט בית קפה קטן אצלכם על השיש במטבח. זוהי מכונת קפה כמעט מושלמת למתחילים ואנשים שבאמצע מסע הקפה שלהם, בזכות שלל טכנולוגיות שהחברה מבוסטון הכניסה כאן ושהיו עד כה נחלתן של מכונות יקרות בהרבה.
או כמו שניסחתי את זה בכותרת: קפה הייטק וזו לא מליצה, מדובר ממש במכונה חכמה, ושעדיין חצי אוטומטית ומאפשרת לכם שליטה על התהליך, וזה סוד הקסם שלה. בואו נצלול לעומק.

עיצוב ומבנה
מבחינת עיצוב, מכונת הקפה של נינג’ה (שמה הרשמי כאמור הוא Ninja Lux Cafe, והדגם הנבדק הוא דגם הביניים מסדרה 601), היא מכונה מרשימה, הבנויה משילוב של מתכת ופלסטיק איכותי ועמיד, כשכל חזית המכונה היא מתכתית, לרבות לוח הבקרה, מיכל המטחנה, המגשים והחזית. חלקו האחורי של הגוף, כולל מיכל המים, עשוי פלסטיק, אבל באיכות גבוהה מאוד.
מכונת הקפה נינג’ה מורכבת משלושה חלקים, או שלוש “חטיבות”, משמאל לימין: משמאל, המטחנה, , באמצע, יחידת החליטה הראשית עם ידית ראש הקפה כמו בכל מכונת אספרסו, ומדף מתכת כבד שאפשר להזיז בשלוש דרגות גובה לפי הצורך או להסיר לחלוטין אם רוצים להכניס למשל תרמוס (ראו גם בתמונה) ומאחורי הראש מסתתרת גם פיית מים רותחים נפרדת – משהו שהוא ייחודי לסדרות ה-601 וה-701 העיליות יותר. ובצד ימין, חטיבת הקצפת החלב, עם כד נירוסטה איכותי מאוד, שמזכיר איכות של מכונות קפה מקצועיות, צינור קיטור להקצפה (בדגמים המתקדמים יותר בנו צינור שונה, עבה וטוב יותר לדעתי) ובסיס מגנטי לכד. למה בסיס מגנטי? נגיע לזה בהמשך. לוח הבקרה הדיגיטלי מחולק בהתאם גם הוא לשלושה חלקים עם קווים מפרידים בתאורה לבנה וצגי ספרות אלפא-נומריים בלבן. אצל נינג’ה כמו אצל נינג’ה – הגימור יפהפה והצג ברור וקריא. רק חבל שלא עברתו אותו כמו שהתרגלנו בכל המוצרים האחרים של נינג’ה שהגיעו לישראל בייבוא רשמי.
המגש התחתון בחזית, שהוא מגש הטפטופים וגם אוסף את שאריות אבקת הקפה מהמטחנה, מורכב משני חלקים – מגש טפטופים קטן נשלף עם שבכת מתכת שיושב ממש מתחת לראש חליטת הקפה, ושאר המגש הוא יחידה אחודה שנכנסת על מסילה לכל אורך גוף המכונה ונשלפת לצורך ריקון המים. יש פה גם מצוף אדום קטן שמתרומם ומסמן לנו שצריך לרוקן את המגש כשהוא מתמלא. נינג’ה אפילו התקינו פה פיית ריקון קטנה בפינה, לריקון קל של המים.

בחלקה העליון של המכונה נמצא משטח חימום להנחת כוסות, ואת פתח המילוי למיכל פולי הקפה. המכסה הוא שקוף ומוכהה, למנוע חדירת אור שמש שמקלקל את הפולים וזו חשיבה יפה. בכלל, ניכר שבכל מכונת הקפה של נינג’ה הושקעה מחשבה רבה בעיצוב. את מתקן הפולים שיושב מעל גלגלי המטחנה אפשר לפרק ולנקות בסיבוב של הידית הפנימית. מאחור נמצא את מיכל המים שהוא בנפח של שני ליטר. לטעמי זה מספיק, יש אבל חובבי קפה שחשבו שמדובר במיכל בסדר גודל בינוני לכל היותר.

מכונת הקפה של נינג’ה היא מכונה ברוחב סביר, אבל גבוהה יחסית: רוחבה הוא 30 ס”מ (רוחב זהה למה שתופסות מכונת הקפה והמטחנה שלי בנפרד), גובהה 34 ס”מ ועומקה 30 ס”מ מה שהופך אותה לכמעט קוביה מושלמת למעט התוספת הקטנה בגובה. אבל דה פקטו, היא תופסת יותר מקום לרוחב בגלל התוספות משני צדיה: בצלע הימנית נמצא דלתית שמאחוריה מסתתר מתקן האחסון לסלי הקפה (ראו גם בהמשך) בתוך גוף המכונה, ומשמאל, בשתי גומחות ייעודיות – מתחברים אליה מבחוץ, משפך הקפה שמתווך בין הראש למטחנה, והדוחסן, הטמפר המאסיבי שנינג’ה צירפו למכונה שלהם. שני אלה, דה פקטו, מוסיפים לה עוד כמה סנטימטרים מכל צד.

וזה מביא אותנו לסעיף האביזרים. נינג’ה מספקים עם ה-Lux Cafe שלל אביזרים, שכמו שהזכרתי, בנויים בסטנדרטים של מכונות קפה מקצועיות. ראש החליטה, מה שמכונה גם פורטהפילטר, הוא יצוק היטב, מאוזן ובעל משקל, בדיוק כמו שהייתם מצפים למצוא במכונות קפה עיליות או מקצועיות ובקוטר הקלאסי של 57 מ”מ. סלי הקפה מגיעים בערכה בשלושה גדלים: סינגל (מנה בודדת של אספרסו), דאבל (מנה כפולה) והראש המיוחד לנינג’ה – הלקס (Lux) או ה-Quad, שהוא ראש מוגדל ועמוק – שמשמש גם למנה מרובעת של אספרסו ולמשקאות הקפה הארוכים (ראו גם בהמשך).
בנוסף, יש כאן משפך פלסטיק שמתווך את הפער בגובה בין ראש החליטה ובין פתח המטחנה וחייבים להתקין אותו, אחרת המכונה מסרבת לטחון. הוא קצת מעיק, שכן בדגמים המתקדמים יותר אין משפך ואפשר להכניס את ראש החליטה ישירות לתוך המטחנה, ללא תיווך.

ולבסוף, יש לנו גם את הטאמפר, הדוחסן, שהוא בנוי לעילא ועילא – הוא כבד וכמו הדוחסנים המתקדמים, הוא מכיל בתוכו קפיץ שמונע לחץ יתר. הוא גם ארוך דיו כדי לדחוס את הקפה גם כשהמשפך מורכב.

כד ההקצפה, שכבר הזכרנו, גם הוא בנוי מצוין, נוח לאחיזה ואלגנטי והיופי הוא שעל אף שיש בו דיסקית מסתובבת (בדומה למה שנספרסו עושים בחלק מהמכונות שלהם), אין בו חור או ציר – כל הסיבוב נעשה בעזרת השראה מגנטית, ככה שתחתית הכד המתכתי חלקה לחלוטין, ועוד חרוטות בו שנתות, עם גבהים המציינים במדויק כמויות עבור קורטאדו (60 מ”ל), קפוצ’ינו (140 מ”ל) ולאטה (230 מ”ל). ואה, כמעט ושכחתי – מצורפת גם מברשת ניקוי קטנה וחמודה, שגם לה יש מקום בתא האחסון הצדי לצד סלסלות הקפה.
תפעול יומיומי של מכונת הקפה של נינג’ה
הליך ההתקנה הראשוני הוא מעט סבוך, אבל נינג’ה ייאמר לזכותם, מספקים סרטוני הדרכה ברורים וידידותיים ביוטיוב שקל לעקוב אחריהם. עיקר ההליך הראשוני מתמקד במיכל המים, של ראשית אבחון קשיות המים בדומה למה שקורה עם הגדרות של מדיחים ומכונות כביסה – בעזרת ערכה של נייר לקמוס הבודק את כמות האבנית במים, ולפיו מגדירים הגדרה ראשונית במכונה. ולצערנו, המים בישראל קשים. החלק השני בהליך ההתקנה הראשוני, הוא רחצה וטבילה של מסנן המים המצורף, קביעה של תאריך החלפה (כל שלושה חודשים), והתקנה שלו בתוך המיכל.
אחרי שסיימנו את החלק הזה, מבצעים כמובן חליטה אחת על ריק כדי לסלק אבק ושאריות ריח מהמערכת. כל הסיפור הוא עניין של בערך עשר דקות, אולי פחות.
התפעול היומיומי של מכונת קפה נינג’ה הוא פשוט ובהיר. היופי בין השאר במוצרים של נינג’ה, שהממשק לכל רוחב מכשירי הבישול והמטבח שלהם הוא אחיד, ואם יש לכם מכשיר אחר של נינג’ה, אתם תוכלו לתפעל את זה בקלות. חבל רק שהממשק לא תורגם גם הוא לעברית כמו שלרוב שריג עושים.

לוח הבקרה שנמצא ברום המכונה הוא אמנם לא בכפתורי מגע כמו ברוב המכשירים האחרים שלהם, אבל הוא פשוט להפעלה. כאמור, יש כאן שלוש חטיבות ברורות: מטחנה, יחידת חליטה מרכזית ויחידת ההקצפה. ששה כפתורים פיזיים ראשיים מהווים את כל הממשק: כפתור הפעלה למטחנה, כפתור חוזק קפה (שקובע את כמות הקפה הנטחנת) בשלוש דרגות, כפתור למזיגת מים חמים מהפיה הנוספת (קיים בדגמי 601 ו-701 אבל לא בדגם הפשוט), כפתור החוגה הראשי המשמש לגלילה בין אפשרויות ובחירת, כפתור מידה או כמות שמאפשר לבחור בין כמות משקה קטנה ועד משקה גדול במיוחד של יותר מחצי ליטר קפה, כפתור בחירה בין חלב רגיל ו-“חלב” צמחי, וחוגה קטנה יותר להקצפה, הבוררת בין שלוש רמות קצף (בלי, מעט קצף והרבה) והקצפה קרה והפעלת מוט ההקצפה.
את הממשק משלימים ארבעה כפתורים קטנים יותר בשורה נוספת: כפתור הפעלה ראשי, ושלושה כפתורים עם תאורה עבור פעולות ניקיון: ניקוי אבנית, מחזור ניקיון תקופתי מלא (נינג’ה מספקים גם טבליות מיוחדות עבור ההליך הזה), וניקוי בדחיפת קיטור למוט ההקצפה (מה שנקרא purge), שאגב, מבוצע אוטומטית אחרי כל עבודה עם המקציף. הממשק אולי נראה מאיים במבט ראשון, אבל הוא ממש לא – הוא נוח ואינטואטיבי וקל לתפעול.

מבחינת זרימת העבודה, הכל פה קל וזורם, מה שהופך את מכונת הקפה של נינג’ה למאוד מתאימה לאנשים בתחילת מסע הקפה שלהם, אבל גם אנשים שמבינים יותר, אבל לא רוצים להסתבך אלא להפיק כוס קפה מהנה ומושלמת במהירות. בוחרים את סל הקפה המתאים למשקה שאנחנו רוצים, מרכיבים את המשפך, בוחרים חוזק ועובי טחינה בעזרת הגלגלת הצדית לפי ההמלצה על הצג, ולוחצים על הפעלת המטחנה. המכונה כבר תדע בעצמה לטחון בדיוק את כמות הקפה הרצויה, בלי בזבוזים ובלי ניחושים. המכשיר גם יאותת לנו האם צריך לדחוס את הקפה שבראש (ובדגמים המתקדמים יותר יש גם דוחסן מובנה עם ידית).
מפרקים את המשפך, ומכניסים את ראש החליטה למקומו בתנועת סיבוב, כשמסומן בדיוק איך להכניס אותו ואין באמת מקום לטעויות. המכונה גם מאסיבית דיה כדי להתנגד כראוי לראש, ובניגוד למכונות קטנות יותר, לא תתחיל להטלטל ממקומה. המכונה כבר תזהה בעצמה איזה סל קפה הרכבנו, ותציע לנו רק את משקאות הקפה הרלוונטיים, שמסודרים בתצוגה בשני טורים: משקאות אספרסו בטור השמאלי, כולל חליטת אספרסו קרה, ומשקאות קפה “קלאסיים” כמו קפה פילטר וקפה במזיגה (pour over) וחליטה קרה בטור הימני. מסובבים עם החוגה ובוחרים ולוחצים על כפתור ההפעלה של החליטה. את המגש לכוס אפשר לסדר בשלוש רמות גובה בהתאם לכוס, או להסיר אותו לחלוטין, אם למשל אנחנו רוצים למזוג קפה ישירות לתרמוס. מצוין. היא גם לא מתחממת בחליטה של כוסות מרובות, ממש כמו מכונות מקצועיות, ויכולה להוציא כוס אחרי כוס אחרי כוס בלי להתעייף או צורך להתקרר.
וכאן אולי המקום לדבר על טכנולוגיית ה-Brista Assist, סייען הבריסטה, שנינג’ה יצרו כאן. לרוב חובבי אספרסו, צריכים לחשב יחסים מדוייקים בין כמות הקפה הטחון למים ולמדוד בגרמים כדי ליצור יחס מושלם בין קפה טחון לבין משקל משקה מוכן. הטכנולוגיה של נינג’ה משחררת אתכם מהעבודה עם המשקל, והיא גם מזהה את סוג הפולים ורמת הקלייה שלהם (לא ברור לי איך), והמכונה מסוגלת “ללמוד” את סוג הפולים שאתם משתמשים , ובתצוגה, היא תציג עובי טחינה מומלץ לדעתה לפי סוג המשקה שאנחנו מכינים – טחינה מאוד דקה לאספרסו וטחינה בקצה הגס יותר עבור משקאות קפה ארוכים. מה שכן, תצטרכו להכין שני שוטים של אספרסו כדי ללמד אותה עם כל תערובת קפה חדשה שתזינו למיכל הפולים, וזה – קצת בזבוז של פולי קפה טובים.

הטכנולוגיה הזו בגדול, עובדת. ברם, לקח לי שקית שלמה של פולים איכותיים שקניתי מ-The Barn בברלין כדי לגלות שהיא מתמודדת פחות טוב עם קלייה בהירה בחיזוי, אבל מוציאה תוצאות מאוד מדוייקות כשמדובר בקלייה בינונית או כהה. יש לנינג’ה גם תפריט מתקדם, שמאפשר לבריסטות מנוסים יותר גם לשנות את טמפרטורת החליטה במידת הצורך ופרמטרים נוספים.
עכשיו לבריסטה מתחיל זה לא רע, אבל שמתי לב שלא פעם ההמלצה לעובי הטחינה יורדת לדרגות המאוד נמוכות, כלומר אבקה טחונה מאוד דק (למטחנה יש 25 דרגות, מ-1 ועד 25 – כאשר 1 זה הדק ביותר ו-25 היא הטחינה הגסה ביותר). על אף שהמכונה ממליצה לא פעם לרדת לעוביים כמו 4 או 2, אני לא הייתי יורד מתחת לחמש, כי שמתי לב שהטחינה המאוד דקה, במיוחד בקליות בהירות מוציאה פשוט קפה חמוץ מדי. כמובן, מי שזה הטעם שלו, לבריאות.
מערכת ההקצפה לטעמי, גונבת את ההצגה, ועל אף כל השכלול של יחידת החליטה היא היהלום הנסתר שבכתר. היא מוציאה פשוט קצף מושלם. לא רק שנינג’ה הם היחידים בשוק למיטב ידיעתי שכיילו את המכונה שלהם גם להקצפה של משקאות חלב צמחיים שהפכו להיות נפוצים מאוד (לפי נתונים אחרונים, ב-61% מהבתים בישראל משתמשים בסוג כלשהו של תחליף חלב צמחי מסויה, דרך שקדים ועד שיבולת שועל וקוקוס) – היא גם מכילה אפשרות של הקצפת חלב קרה ולא חמה, שנהדרת להוספת קצף קר למשקאות קרים או חמים. הקצף יוצא בכד פשוט מושלם, והוא עד כדי כך טוב, שהתחלתי להתאמן בלאטה ארט בזכות מערכת ההקצפה… וגם – המכונה הזו מכינה שוקו מושלם (ראו גם בהמשך).

אבל לא הכל מושלם. בצד השלילי, המכונה הזו משתמשת בהמון מים. המון. על אף המיכל הגדול, אם אתם שותים יותר מכוס קפה אחת ביום (ועם המכונה הזו אתם בהחלט תשתו!), צריך למלא בו מים לעתים קרובות. בנוסף, מגש איסוף הנוזלים הוא קצת מעצבן לעבודה: זהו מגש גדול, שצובר מים עומדים, וכדי לרוקן אותו צריך לפרק את כולו ולשפוך לכיור. אז נכון, פתח הריקון הופך את זה למטלה לא מלכלכת במיוחד, אבל צריך לרוקן אותו גם, יחסית בתדירות גבוהה, והמצוף שאמור לסמן כשהוא מלא, לא תמיד עושה את העבודה שלו כמו שצריך ולפעמים תגיעו למצב שמים זולגים החוצה. מגש הטפטופים המשני דוקא מתפרק בקלות. אין ספק שבדור הבא, נינג’ה יצטרכו לעצב מחדש את מיכל איסוף המים שלהם ולמצוא פיתרון יותר פרקטי.

איכות הקפה
היופי במכונת הקפה של נינג’ה זה שהיא ממש בית קפה שלם קטן על השייש שלכם. היא מכינה כמעט כל משקה קפה ארטיזני שתעלו על דעתכם, ועוד כמה יציאות לא שגרתיות – כמו מנת אספרסו מרובעת. חוץ ממשקאות אספרסו קלאסיים עם חלב או בלי (אספרסו, אמריקנו, קורטדו, קפוצ’ינו ולאטה), היא יודעת גם להכין משקאות קפה כמו קפה פילטר (מכונה כאן classic), וקפה במזיגה עילית (pour over) המכונה כאן rich. בנוסף, וזה יתרון גדול של נינג’ה על מכונות אחרות – היא יודעת להכין גם שורה של משקאות קפה קרים: מחליטת אספרסו קרה, דרך משקאות קפה שמיועדים להימזג על קרח, ועד חליטה קרה ארוכה – מה שמכונה גם cold brew. בתוספת של ההקצפה הקרה, היא תהיה לכם מאוד שימושית גם בקיץ. ואה, בעזרת כד ההקצפה תוכלו גם להכין שוקו נהדר, ואם אתם בכלל אנשים של תה, תוכלו גם להוסיף מים חמים עם הפיה המשנית (אבל אם אתם אנשים של תה, סביר להניח שבכלל לא תרכשו מכונת קפה…). בכל מקרה, האפשרות שם, אם אתם מארחים.
אספרסו – כאמור, טכנולוגיית סייען הבריסטה לפעמים קצת מפספסת כשמדובר בקליות בהירות, וכדי ללמד אותה תצטרכו לחלוט שתי כוסות שלא תשתו, אבל זה מחיר שצריך לשלם כי אחרי זה, היא תוציא כוסות אספרסו נפלאות ומדוייקות – במיוחד עם קליות בינוניות וכהות. אחרי קצת אימונים, וכשמצאתי קלייה מתאימה, היא גם מוציאה יופי של קרמה. נינג’ה ממליצים כמובן להשתמש בפולים טריים שנקלו בטווח של ימים, וזו המלצה טובה לכל חובב קפה. כל משקאות האספרסו שהיא מוציאה מצויינים, והמנה המרובעת היא חתיכת מכה של קפאין לפנים, אבל לחובבי קפה שאוהבים מנה גדולה של אספרסו שלא מגיע מקפסולה רחמנא ליצלן, זו מנה נהדרת.
קפוצ’ינו ולאטה – אז אספרסו טוב יש, ובזכות מערכת ההקצפה המטורפת, קפוצ’ינו ולאטה הם משקאות שמכונת הקפה נינג’ה יודעת להכין באופן מושלם. אם יש לכם יד טובה, ועם קצת אימונים, תוכלו גם להוציא איתה פרחים ולבבות מצויירים, ועם החלב הקטיפתי שהיא מוציאה תמיד זה ממש מעודד להתנסות וללמוד. גם כאן – ציון מושלם. חיפשתי על מה להתלונן, ופשוט אין.

משקאות קפה חלוט – משקאות הקפה החלוט התגלו דווקא כחלק האהוב עלי, ואני חייב להודות שבתקופה שסקרתי את המכונה, הקומקום שלי עמד מיותם, והתחלתי לשתות כמויות קפה יותר גדולות מהרגיל. לא רק שזה ממש כיף לשתות קפה חלוט מקפה טרי שנטחן הרגע, המכונה כזכור גם מאפשרת להוציא מידות של כוסות קפה גדולות ועשירות, עם כמות מותאמת של קפה טחון, ככה שהקפה לא יוצא דלוח או דליל מדי. לקפה דמוי הפילטר יש קצת מרירות לטעמי, אבל מה שמכונה כאן rich והוא למעשה מקבילה של קפה במזיגה עילית כמו V60 ואחרים הוא קפה עשיר ונהדר וראוי לשמו. בתוספת של קצת חלב חם, מוקצף או לא, זה משקה לא פחות מהנה מאספרסו בלחץ.
משקאות קפה קרים – משקאות הקפה הקרים הם הצד הקצת יותר חלש של המכונה. מצד אחד, משקה הקפה על קרח הוא נהדר, ובתוספת של חלב קר מוקצף הוא יוצר קפה קר מושלם. מצד שני, החליטות הקרות למיניהן הן קצת אכזבה, כי הן פושרות, תרתי משמע. אבל בקירור מיידי כמו מזיגה על קרח, או לדחוף את הכוס למקפיא לכמה דקות לפני השתייה, בהחלט משפר את החוויה. ועדיין, עצם העובדה שהמכונה הזו מפיקה גם משקאות קרים, בניגוד לרוב מכונות האספרסו בשוק – זה יתרון.

שוקו – כשהתחלתי להכין שוקו עם מכונת הקפה נינג’ה, ממש הצטערתי שלא עשיתי את זה קודם. העובדה שהמכונה הזו מכינה שוקו מושלם בקלילות גובלת בפשע: כל מה שצריך לעשות זה לשים שתי כפות של קקאו או אבקת שוקו בכד, להוסיף חלב ולהפעיל את ההקצפה. המכונה מוציאה פשוט שוקו חם נהדר עם קצף ראוי. פעם אחת בטעות עשיתי את זה עם ההקצפה הקרה – וגם אז יצא שוקו לא רע בכלל! חבר שמחזיק במכונה של נינג’ה כבר חודשים גם סיפר שהוא מכין שוקו לילדה שלו על בסיס קוביות שוקולד וזה יוצא טוב באותה מידה. אז, כן, זו לא רק מכונת קפה. זו גם מכונת שוקו…
השורה התחתונה
מכונת הקפה של נינג’ה הפכה ללהיט בעולם מהרגע שיצאה, ועכשיו אני מבין למה. היא מכונה שמביאה יכולות ואיכות של מכונות יקרות ממנה, והיא פשוט מכונת היי טק חכמה שלא תאפשר גם לחובבי קפה מתחילים לעשות טעויות. ועדיין, היא מכונה חצי אוטומטית ולא אוטומטית מלאה, שמאפשרת מספיק מרחב פעולה ושליטה גם לאנשים שנמצאים במקום יותר מתקדם במסע הקפה שלהם ורוצים שליטה על התהליך.
ה-Ninja Lux Cafe מגיעה בשלוש דרגות “גימור” ויש גם דגם מתקדם יותר שנקרא “פרו” ויצא בהמשך השנה וכולל כמה שדרוגים כמו תאורה מתחת לראש החליטה, מוט הקצפה עבה יותר וצבעים מעניינים כמו “כחול סייבר”. הסדרה הבסיסית, ה-501, לא מכילה פיית מים רותחים אבל כן את המערכת העיקרית והיא מתחילה מסביבות 1,500 שקלים. סדרת הביניים, 601, אותה אני בדקתי מתחילה מסביבות 1900 שקלים מחיר שוק ויש גם את הסדרה העילית, ה-701, שלא דורשת משפך, וכוללת גם דוחסן מובנה עם ידית קטנה בצד המכונה ועוד שיפורים קטנים כמו סגירה מגנטית לדלתית תא האחסון. כל אחת מהמכונות האלה ראויה וטובה, זו פשוט שאלה כמה אתם רוצים להתפנק.

אז נכון, לא הכל מושלם, ועדיין יש קצת בעיות כמו מגש המים המעצבן, אבל בגדול – נינג’ה עשו כניסה חזקה לשוק מכונות הקפה, עם שחקנית בועטת וחכמה, שגם מייצרת מגוון של משקאות קפה ולא רק אספרסו וקפוצ’ינו מסורתיים, וגם נותנת תמורה מעולה לכסף. יש מוצרים שאתה מתקשה להיפרד מהם כשמסתיימת ההשאלה לסקירה – מכונת הקפה של נינג’ה היא בהחלט אחת מהם.
מכונת קפה נינג’ה Ninja Lux Cafe
ציון:
Discover more from החיבור
Subscribe to get the latest posts sent to your email.