חוזרים ללימודים: 7 סמארטפונים עד 1,500 שקלים

רשימת ההוצאות של הורים לפני תחילת שנת הלימודים יכולה בקלות לזכות בכינוי הסיפור שלא נגמר: ספרים, ילקוט, כלי כתיבה, תלבושת אחידה ועוד לא הגענו להוצאות כמו מחשב. אז לפחות בסעיף הסלולרי החלטנו לחסוך לכם ובדקנו כמה אופציות שלא עולות יותר מ-1,500 שקלים. חשוב להפנים: בשביל סנאפצ’אט או ווטסאפ לא חייבים טלפוני דגל שעולים אלפי שקלים, ואפשר להסתפק באופציות צנועות יותר שבהחלט יענו על הצרכים. לרוב הטלפונים ברמת המחיר הזו, יהיו מסכי HD בלבד, כלומר רק 720 קווים, מעבדים חלשים יותר, ופחות נפח אחסון וזיכרון. לקחנו שבעה טלפונים מכל המותגים הגדולים לראש בראש, והתמקדנו בשימושים שיותר יעניינו ילדים ונוער: צפייה בסרטים ומשחקים וחיי סוללה. בהכרח, טלפונים שמצטיינים בסעיפים יותר יתמודדו בלי בעיה גם עם מטלות קלות יותר כמו אפליקציות חברתיות.

יאללה, קופצים למים לפני שסוגרים את הקיץ.

סמסונג גלקסי J5

 סמסונג שלחו לסקירה הזו, טלפון קטן וחלש מהממוצע. ה-J5 הוא מסדרת הביניים של החברה, וזוהי מהדורת 2016 שלו. מדובר ב-“ריבוע סמסונג” טיפוסי, בעל מסך של 5.2 אינץ’ נעים ונוח לאחיזה, עם כפתור בית ושני כפתורי מגע בתחתיתו, מצלמה אחורית של 13 מגהפיקסל, שקבועה בראש הגב לצד פתח הרמקול שסמוך אליה ומצדה השני המבזק, עם גב פלסטיק נאה בגימור לבן שניתן לפירוק. מתחתיו נמצא סוללת 3,100 מיליאמפר/שעה וחריצים לכרטיס SIM ולכרטיס זיכרון.

כמו כל מסכי ה-AMOLED של סמסונג, מדובר במסך סביר, עם צבעים עזים ולא הכי חד. הרמקול שלו סביר בגלל המיקום המוצלח והפחות שגרתי שלו. המצלמה שלו סבירה, עם מיקוד מהיר יחסית.

מתחת למכסה נמצא את ערכת השבבים סנאפדרגון 410 של קוואלקום עם מעבד שמונה ליבות במהירות 1.2 גיגההרץ, שהיא קצת חלשה, ושני גיגהבייט של זיכרון והביצועים בהתאם: 4338 נקודות במבחן Ice Strom של 3DMark, ורק 52 נקודות במבחן Slingshot המחמיר יותר, החלש ביותר בסקירה. הוא מכשיר סביר לצפייה מזדמנת בסרטים, אבל לא כל כך מתאים כמכשיר למשחקים. גירסת התוכנה פה היא אנדרואיד האחרונה, גירסה 6.

מבחינת זמן סוללה הוא השיג תוצאה טובה מהממוצע של שש שעות פעולה ו-15 דקות לפעולה רציפה במבחן הסוללה של PCMark, שמריץ באופן מתמשך שימושים שונים כמו גלישה, צפייה בווידאו, העלאת תמונות ושאר ירקות.

שורה תחתונה: מכשיר ממוצע מינוס, שמתאים יותר לשימושים חברתיים שוטפים, העלאות סלפי וכדומה.

 

וואווי P8 Lite

וואווי בשנים האחרונות עשתה קפיצת דרך מרשימה עם הטלפונים שלה, וזינקה מליגה א’ לליגת העל של הגדולות כמו סמסונג, LG ואפל. לסקירה הזו נשלחה גירסה “קלה” של ה-P8, הדגם הקודם בסדרת הדגל של וואווי (הנוכחי הוא P9). הטלפון מגיע בשחור, עם מסגרת מתכתית ובעל מראה אלגנטי ומרשים יחסית למחירו. כל הכפתורים (עצמה והפעלה) לצד שני מגשים, אחד לכרטיס ה-SIM והשני לכרטיס הזיכרון (שיכול גם לתפקד כמגש ל-SIM שני), נמצאים בצלע הימנית. שבכת הרמקול ושקע הטעינה בתחתית, ללא כפתורי חומרה בחזיתו. הגב גם הוא בשחור אלגנטי עם מרקם מעט מחוספס, ובראשו מצלמת 13 מגהפיקסל ומבזק. סוללת ה-2,200 מיליאמפר/שעה היא פנימית ולא ניתנת להחלפה עצמאית.

המסך, הוא מסך חמישה אינצ’ים, חד עם פירוט טוב וצבעים לא רעים, מה שמאוד אופייני למסכים של וואווי. הרמקול, יחסית לרמת המחיר, מצוין ומפתיע לטובה, מה שהופך אותו לטלפון אידיאלי לצפייה בסרטים. המצלמה אבל קצת איטית.

המעבד, קירין 620, הגירסה של וואווי ל-410 עם מערך דומה של שמונה ליבות במהירות 1.2 גיגההרץ, קצת עצל והצליח להריץ את Ice Storm, שבו הוציא ציון ממוצע של 5,335 נקודות – שנחשב, לפי 3DMark, לציון טוב למכשיר זה. על אף שוואווי מרעיפים על רוכשיהם מגוון כלי תוכנה וזה בהחלט לחיוב, גירסת האנדרואיד פה היא גירסה 5 בלבד.

בסעיף חיי הסוללה, באופן לא מפתיע, ה-P8 לייט הוא לא מהמצטיינים. במבחן שלנו הוא השיג רק ארבע שעות (ושתי דקות) של חיי סוללה.

שורה תחתונה: מצטיין עבור חווית צפייה בסרטים, אבל תצטרכו מטען לדרכים.

שיאומי Redmi Note 3 Pro

גילוי נאות, זו הפעם הראשונה שאני סוקר טלפון מתוצרת שיאומי, ועל אף ששמעתי וקראתי עליה כבר תשבוחות, הופתעתי מאוד לטובה ממה שהגיע לידיי לסקירה.

הנוט 3 קצת חורג מהתבנית של הסקירה הזו, בכך שמדובר בטלפון גדול יחסית, ועם חומרה חזקה יותר מהשאר (למעט הזוק, ראו בהמשך). ניכר ששיאומי הולכים על תמורה לכסף: יש פה מסך 5.5 אינץ’ ב-HD מלא (כלומר 1080 קווים), מצלמת 16 מגהפיקסל, סוללת 4,000 מיליאמפר/שעה ואפילו קורא טביעות אצבע.

המכשיר שקיבלנו הוא בצבע זהב ובעל גוף מתכתי ולא פלסטי, והופתענו לטובה מרמת הגימור. בחזית שלו יש כפתורי מגע, ואילו בגב נמצאת המצלמה, מתחתיה המבזק (דו גווני) וקורא טביעות האצבע, שהוא לא הכי מהיר שראינו, אבל הוא בהחלט הגון.

המסך גדול ובעל שטח תצוגה משמעותי, אם כי הצבעים קצת חיוורים והחדות בינונית. הרמקול ממוקם בתחתית הגב. לא רק שהוא עצמו לא מוצלח, בעת צפייה בסרטים ובהנחה שאתם אוחזים בטלפון לרוחב – אתם תכסו עליו באצבעותיכם ותחסמו את יציאת הצליל. כל אלה הופכים אותו לפחות מאידיאלי לצפייה בסרטים.

לעומת זאת, לחובבי המשחקים (שגם יצטיידו באוזניות) זה בין הטלפונים הטובים שראינו בסקירה, בעיקר בזכות החומרה שבתוך הגוף המתכתי. הגירסה הזו של הנוט 3 משתמשת בסנאפדרגון 650, מעבד ביניים מהדור האחרון של קוואלקום עם מעבד שש ליבתי שמגיע עד 1.8 גיגההרץ, שמציע ביצועים טובים מאוד ביחס למחיר, ומגיב מהר וטוב: 17453 נקודות במבחן Ice Strom ו-816 נקודות במבחן Slingshot, מציבים אותו במקום גבוה בטבלת הביצועים.

גם בחיי הסוללה, החומרה עושה את שלה: סוללת ה-4000 מיליאמפר/שעה, הוציאה במבחן שלנו קרוב ל-11 וחצי שעות של פעולה, מה שמשאיר את רוב המתחרים הרחק מאחור, עם כמעט כפול זמן פעולה רצופה מכל טלפון אחר.

המצלמה היא היחידה שקצת מקלקלת את החגיגה. התרשמנו מיכולות עומק השדה שלה, אבל קצת פחות מההפרדה והצבעים. זו מצלמה סבירה ולא יותר. גירסת התוכנה היא אנדרואיד 5.1.1, אפילו ששיאומי הוסיפו פה לא מעט צעצועים משלהם עבור משתמשים מתקדמים.

השורה התחתונה: טלפון מצוין למשחקים, חיי סוללה ארוכים ארוכים.

סוני Xperia E5

הטלפונים של סוני הם קצת כמו סרטים זרים – המבקרים מאוהבים בהם, אבל הקהל לא קונה בהמוניו. ובכל זאת, חטיבת הסלולר של סוני, שכבר הייתה מועמדת למכירה, ממשיכה למכור מגוון של דגמי אקספריה. דגם ה-E הוא הסדרה המוזלת, לעומת דגמי הדגל, Z וסדרה X החדשה.

מדובר במכשיר קטן יחסית, כמו רבים אחרים פה בסקירה, בעל מסך של 5 אינצ’ים (מצחיק לחשוב שאלה פעם נחשבו למסכים גדולים), ברזולוציית HD. החזית חלקה לחלוטין, הגוף עצמו עשוי פלסטיק באפור חביב, ענייני, אך לא נוצץ. גם הגב חלק לחלוטין, כאשר המצלמה והמבזק ממוקמים בפינה השמאלית העליונה. הכפתורים, בצלע הימנית, ממוקמים גבוה יחסית משום מה, לא הבחירה הכי נוחה. בגדול, הטלפון כולו משדר אלגנטיות שקטה.

אצל סוני כמו אצל סוני, אין הפתעות – המסך חד וברור, והצבעים מדויקים. לצפיה בסרטים זהו אחד הטלפונים המומלצים שלנו, לצד הוואווי. הרמקול חלש באופן יחסי למתחרים, אבל ממוקם נכון – השבכה נמצא בפאה התחתונה של המכשיר, לצד שקע הטעינה. גם המצלמה טובה בסך הכל, מצלמת 13 מגהפיקסל, שמבוססת על החיישנים המשובחים מבית (סוני גם ככה מוכרת אותם לחצי מהתעשיה).

באופן לא כל כך שגרתי, סוני שילבו כאן ערכת שבבים של מדיהטק ולא של קוואלקום, עם מעבד חלש מאוד: מעבד ארבע ליבות, במהירות של 1.3 גיגההרץ בלבד. עוד, בניגוד לשאר, ששמו במכשירים שלהם שני גיגהבייט של זיכרון, פה סוני שמו רק גיגה וחצי, שזו מידה מוזרה כשלעצמה. כמובן, כל זה מביא לירידה בביצועים – עם 5073 נקודות במבחן Ice Storm ו-128 נקודות ב-Slingshot, מקום שני מהסוף, כשהיחידים שמשתרכים מאחוריו אלה סמסונג ו-LG. מאכזב, על אף שגירסת התוכנה פה היא אנדרואיד 6.

גם בסעיף חיי הסוללה, הסוני לא מפגין ביצועים – קצת פחות משש שעות פעולה רצופה (5 שעות, 52 דקות למדקדקים), מה שממקם אותו שוב בין המקומות האחרונים.

שורה תחתונה:  טלפון בינוני, לא מהמצטיינים בכיתה.

פלאפון Gini W5

פלאפון השיקה לפני כחצי שנה מותג טלפונים פרטי משלה, תחת השם Gini. הג’יני, הוא בעצם טלפון סיני, שנמכר במקומות אחרים תחת המותג Gionee. הדגם הספציפי שקיבלנו נקרא בישראל W5, ואילו בעולם הוא מוכר כ- Gionee elife S, בקונפיגורציה דומה.

בדומה לטלפונים סיניים אחרים, גם פה הושם דגש על כמה שיותר ברזלים בתמורה לכסף. המסך הוא גדול יחסית, מסך של 5.5 אינץ’, אבל בניגוד לשיאומי, ברזולוציה של 720 קווים בלבד. בחזית יש כפתור מגע, והגב הוא גב פלסטיק זול, וכנראה גם לא חסון במיוחד. המצלמה והמבזק קבועים בפינה השמאלית העליונה של הגב, בדומה לסוני. שקע הטעינה הוא USB-C מהדור החדש ולא מיקרו USB סטנדרטי, שזו תוספת נחמדה.

האיכות של המסך בינונית. הצבעים מאוד מודגשים, עם נטייה קלה לאדמדמות, הפירוט סביר ולא יותר. הוא היה יכול להיות טלפון נחמד לסרטים, אלמלא שבכת הרמקול, שבדומה לשיאומי, ממוקמת רע – בתחתית הגב. הרמקול עצמו הוא חזק, אבל עם טווח תגובה לא טוב, ולעתים מגיע לצרימה.

איכות המצלמה מפתיעה לטובה באופן יחסי. לא היינו לנו ציפיות, אבל התמונות יצאו בהירות, מפורטות יחסית, ועם צבעים לא רעים בכלל. בהחלט הפתעה.

עוד הפתעה ציפתה לנו במחלקת הביצועים. גם כאן יש ערכת שבבים של מדיהטק, עם מעבד שמונה ליבות במהירות של 1.3 גיגההרץ ומעבד גרפי מאלי T720. השילוב הזה מקפיץ את הביצועים של הג’יני למקום השלישי והמפתיע, עם 6979  נקודות במבחן Ice Storm, ו-183 נקודות במבחן Slingshot המחמיר יותר.

הג’יני מגיע גם למקום שני מבחינת חיי הסוללה עם כמעט שמונה שעות של פעולה – שבע שעות ו-37 דקות. לא מפתיע בהתחשב בסוללה הגדולה יחסית שדחפו לו בגב, בהספק של 3,150 מיליאמפר/שעה.

השורה התחתונה: מכשיר משחקים זול, ההפתעה של הסקירה.

LG Stylus 2

LG שלחו לסקירה הזו גם פאבלט, בדומה לשיאומי, שמחירו נע סביב 1,200 שקלים. זהו הטלפון היחיד בסקירה שבמקרה כתבנו עליו סקירה מלאה (שאפשר לקרוא כאן). הוא גם הטלפון היחיד בסקירה שמצויד בעט חרט, ומכאן שמו.

הטלפון עצמו בנוי ממסגרת פלסטיק, והשוליים שלו מעט רחבים יותר מהמסך עצמו, כך שנראה כאילו המסך “מונח” על הטלפון. הגב שלו, בצבע חום מטאלי עם חריטה מעגלית עדינה, נפתח, ומתחתיו נמצאות הסוללה, שבכת הרמקול, והחריצים לכרטיסי ה-SIM והזיכרון להרחבה. עוד קבועה בגב המצלמה, ובמה שכבר הפך להיות המזהה של המכשירים של LG – גם כפתורי הווליום וההפעלה. הוא בסך הכל נוח ונעים לאחיזה. ואילו לעט החרט יש מקום משלו בתוך הגוף.

המסך שלו, הוא הכי גדול בינתיים בסקירה, 5.7 אינץ’ גודלו, אבל ברזולוציה של HD בלבד, הוא קצת גדול מדי. הצבעים נעימים ומדוייקים בסך הכל, והבהירות טובה, אבל בצפיה בסרטים, הרזולוציה הנמוכה של המסך מורגשת, וגם כאן אתם עלולים לכסות על שבכת הרמקול בכף ידכם, כך שעל אף המסך הגדול, הוא לא מומלץ כטלפון לצפייה בסרטים.

ערכת השבבים היא הסנאפדרגון 410 החלשה כמו זו שמצאנו בסמסונג, הטלפון עצמו תגובתי, אבל התוצאות שלו בביצועים אינן טובות, ולא במפתיע. רק 4301 נקודות במבחן Ice Strom, ו-53 נקודות במבחן Slingshot.

מצלמת ה-13 מגה פיקסל האחורית מפיקה תמונות די מפורטות ומדויקות מבחינת צבעים. ברם, על אף שזמן המיקוד מהיר יחסית, זמן החשיפה והעיבוד הכולל ארוך מדי, כך שהתמונה עשויה להתפספס או שאתם עלולים לקבל תמונות מטושטשות. חבל.

גם בסעיף חיי הסוללה, הסטילוס 2 איננו מככב, עם כחמש שעות פעולה בקושי (4:58 שעות ליתר דיוק). 

השורה התחתונה: גדול אך מאכזב.

Lenovo ZUK Z1

מרשת באג מגיע אלינו הזוק, שמגיע גם מבית טוב – היצרנית שלו חוסה תחת הגג של לנובו. הדגם הראשון של ZUK, הוא טלפון אלגנטי בלבן (יש גם באפור), עם גב חלק בגימור מבריק דמוי לכה, ובאופן כללי, טלפון יפה שגם התחושה שלו ביד, מצוינת. עוד בגב, המצלמה והמבזק הדו הגווני בראשו.

בחזית, מתחת לשבכת רמקול האפרכסת ולמצלמה הקדמית, יושב מסך 5.5 אינץ’, שלא נראה עצום הודות לשוליים דקים. מתחתיו יושב כפתור בית שהוא כפתור חומרה וגם קורא טביעות אצבע, בדומה למה שמוצאים במכשירי הדגל של סמסונג. משני צידיו שני כפתורי מגע שרק מסומנים בנקודות. זה קצת מעצבן. בתחתית הזוק, שקע טעינה מסוג USB-C ושבכת הרמקול. בצלע הימנית נמצאים הכפתורים, ואילו בשמאלית – מגש כרטיסי ה-SIM. יש כאן מקום לשני כרטיסים, אבל לא כרטיס זיכרון להרחבה, וזה קצת חבל. כפיצוי, הזוק מגיע עם נפח אחסון פנימי נדיב מאוד של 64 גיגהבייט.

והנדיבות הזו לא מסתיימת שם. הזוק מחזיק בחומרה החזקה ביותר בסקירה. מלבד 3 גיגהבייט של זיכרון (כמות נאה גם בסטנדרטים של היום), ערכת השבבים פה היא הסנאפדרגון 801, ערכת שבבים ששימשה מכשירי דגל מלפני שני דורות (מצויה למשל בנקסוס 5 הראשון). היא כוללת מעבד ארבע ליבות, אבל במהירות שעון של 2.5 גיגההרץ – כפולה מזו של מרבית המעבדים כאן בסקירה. המשמעות: תוצאות מנצחות. במבחן Ice Storm, הזוק הוציא תוצאה של 19085 נקודות שעוברת אפילו את שיאומי, ו-1197 נקודות במבחן Slingshot, מה שהופך את הזוק לטלפון ראוי למשחקים.

גם כמכשיר צפייה בסרטים, הוא יותר מהגון. המסך, מסך HD מלא, הוא טוב מאוד, עם צבעים עזים ופירוט יותר טוב מהממוצע כאן. בסך הכל מאוד נהנינו ממנו. הרמקול גם עושה עבודה טובה, רק צריך להיזהר לא לכסות אותו עם כף היד. אם אתם משתמשים באוזניות, יש פה תוספת חמודה של אקולייזר וצליל היקפי, וזה מביא אותנו לסעיף התוכנה.

התוכנה היא בערך הקוץ היחיד באליה. לא מדובר באנדרואיד סטנדרטי (5.1.1, אגב) אלא בסיאנוג’ן 12, שהיא מערכת הפעלה נגזרת מאנדרואיד. זה אומר שיהיו לכם פה ושם כל מיני שיהוקים כמו שעון תצוגה הפוך או חנות הפליי שקרסה לנו פעם אחת, אבל בחישוב של תמורה לכסף, לדעתי, זה בטל בששים.

המצלמה היא מצלמת 13 מגהפיקסל ודי הגונה. המיקוד שלה טיפה משתהה לפעמים, אבל הצבעים טובים וגם החדות. עוד יצויין, שבמסגרת החומרה שדחסו לפה, המצלמה הקדמית היא מצלמת שמונה מגהפיקסל במקום חמישה.

בכל הנוגע לחיי סוללה, הטלפון הזה הוא בין הטובים שראינו ברמת המחיר הזו. אמנם, הוא לא מגיע לרמות של השיאומי על אף שנפח הסוללה זהה, אבל תופס את המקום השני המכובד ביחד עם הג’יני – שבע שעות ו-35 דקות פעולה (הבדל של שתי דקות הוא זניח).

שורה תחתונה: אחת העסקאות הכי טובות כיום בשוק ברמת המחיר הזו.

סיכום: הכיבוש הסיני

אחרי בחינה של כל הטלפונים הזולים, אנחנו מגיעים למסקנה מעניינת: בשעה שפלח השוק הנמוך ממש לא מעניין את היצרניות הגדולות (חלק ממה שהן מציעות לשוק הזה הוא כמעט בגדר עלבון), היצרניות הסיניות הקטנות מנצלות את שרשרת האספקה הקצרה יותר שלרשותן, ומתנפלות על השוק הזה בחדווה.

שני הטלפונים שזוכים כאן לבחירת העורך שלנו, הם סיניים. האחד זה ה-ZUK Z1 של לנובו, שהוא לא רק טלפון סולידי עם חומרה מרשימה לרמת המחיר, אלא גם מציע יחס עלות/תועלת יוצא דופן. השני הוא השיאומי Note 3, שהחומרה שלו גם היא משתדלת לתת תמורה טובה למחיר, וגם הוא חזק בגזרת הביצועים וחיי הסוללה.

רק לתזכורת, הנה הטלפונים המובילים בכל סעיף שבדקנו, לפי תכונות ושימושים:

צפייה בסרטים (מסך ורמקול): וואווי P8 Lite, סוני Xperia E5
משחקים (מעבד וביצועים):
שיאומי Redmi Note 3, זוק Z1
חיי סוללה:
שיאומי Redmi Note 3, זוק Z1

בחירת העורך: שיאומי Redmi Note 3, זוק Z1

אם אתם כבר כאן…
רצינו לבקש טובה.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. בנוסף, יש לנו הוצאות קבועות על אירוח האתר, אחסון, שרתי וידאו, גרפיקה ועוד. “החיבור” נעשה על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות, אבל היא גם פרנסה – ואנחנו מעדיפים לעבוד עבורכם, הקוראים. התמיכה הישירה שלכם מבטיחה את המשך קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים מעניינים, עוד תכנים שיוגשו בצורות מקוריות, עוד כתבות, עוד סרטונים ובכלל – עוד. לתמיכה במגזין

2016-08-23 13.41.50

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

10 תגובותהשמיעו קולכם

  • קניתי לפני כחודשיים את השיאומי – לדעתי נותן תמורה מעולה למחיר. מהיר מאוד, עם מסך מצוין, טוב למשחקי תלת מימד. הסוללה מחזיקה לי, תאמינו או לא, בערך 4 ימים. ויש לו רדיו FM – תכונה שכמעט נעלמה מהשוק.

  • סקירה מעולה.
    בנוגע לשיאומי – שמעתי שהוא קצת בעייתי מבחינת עברית, שזה לא מסתדר טוב על המכשיר. מה התרשמותכם בנושא?

    • מרי ג’יין,

      תודה!

      ובכן, בניגוד לדעתו של אלמוני, העברית לא מושלמת. למשל, במקום ו’ החיבור, מצאנו את הסימן &, והתרגומים קצת עלגים. אבל זה לא אסון.
      בכל מה שנוגע להזנת עברית – זו מקלדת גוגל סטנדרטית, כך שעם הזנה לא מצאנו בעיה.
      העברית לא מושלמת, אבל היא יותר מסבירה.

  • בתור מי שמחזיק מכשירי שיאומי שונים ומגוונים מזה 3 שנים, אני יכול להעיד שהעברית מצוינת והכל תקין. במיוחד עכשיו שיצאה הגרסה הגלובלית הרשמית של הרום המצוין שהחברה פיתחה (MIUI8).

  • מצטרף לתודות על הסקירה המפורטת והמושקעת. רציתי לשאול אם הדגם של מייצו Meizu m3 Note, נאמר בגרסת 32 ג’יגה ו3 ג’יגה ראם, אינו יכול לבוא בחשבון גם כן. או במילים אחרות מה השני סנט שלך עליו?

    • יונתן היי,

      מייזו מיובא ומשווק על ידי באג. כשפנינו אליהם לקבלת מכשיר לסקירה, שאלנו על מייזו כמובן, אבל הם העדיפו לשלוח את ה-ZUK.
      מבחינת טווח מחירים, בוודאי שהוא יכול לבוא בחשבון. את הדגם הספציפי הזה לא בדקתי, אבל בדקתי דגמי מייזו אחרים, ולרוב הייתי מרוצה.
      בקרוב נסקור כאן את ה-m3s. יש למה לצפות.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner