[הידיעה עודכנה ב-11/1/16 – מידע נוסף]
בעלי אייפון בישראל התרגשו לאחרונה, כשאפל הוסיפה תמיכה בהכתבה קולית בעברית, אבל ממסמך שהגיע לידי החיבור – נראה שענקית התוכנה נמצאת כבר בשלבים מתקדמים של הדבר הבא: תמיכה לסירי בעברית.
במודעת דרושים לאיש בדיקות תוכנה (QA) שאפל מחפשת, נאמר במפורש כי העובד יעבוד במטה האירופי של החברה בקורק שבאירלנד, על “היבטים בינלאומיים של סירי”, ובין הדרישות – עברית כשפת אם, לצד שתי שנות ניסיון לפחות בהתאמה מקומית (לוקליזציה) של תוכנה ובדיקות תוכנה וניסיון רצוי בתכנות. לא צריך להיות גאון גדול כדי לחבר את הנקודות: אפל, כך נראה, נמצאת בשלבי פיתוח מתקדמים של הסייעת האישית הדיגיטלית שלה בעברית.
שמועות שטענו שאפל עובדת על סירי בעברית נפוצו ב-2011, אבל לא התממשו אלא בדמות העובדה שבגירסה 8.3 של מערכת ההפעלה iOS, הוסיפה אפל תמיכה בהכתבה קולית בעברית. תמיכה עברית מלאה בסירי – בהחלט נראית כמו הצעד ההגיוני הבא.
מאפל נמסר כי טרם הכריזו על שפות חדשות לסירי.
[עדכון 11/1/16]: הבלוג 9to5mac מדווח שבגירסת המפתחים של iOS 9.3 ששוחררה היום, נוספה תמיכה לסירי בעברית, מה שמאמת את הדיווח המקורי שלנו.
עוד בנושא: זיהוי קולי – איך זה עובד?