עשינו קניות באמזון גו – מבט מבפנים על הסופר בלי קופאים [בלעדי]

לפני כמה חודשים חשפה אמזון יוזמה חדשה שלה – סופרמרקט ללא קופאים, שבו פשוט אפשר לקחת מוצרים מהמדף – ולצאת, בשם אמזון גו (Amazon Go). בלי קופאיות, בלי תור, בלי חבר מועדון, ובלי לשלוף כסף מהארנק. הליך זיהוי המוצרים והתשלום נעשה כולו באופן אוטומטי. השבוע, נפתח הסופר הזה לקהל הרחב, והלכנו גם אנחנו להתרשם מהפלא.

אמזון גו, הממוקם בקומה הראשונה של בניין מטה Day 1 של אמזון בסיאטל (שם עובד ג'ף בזוס), הוא לא גדול במיוחד: בסך הכל 167 מ"ר. במקום נמכרים בעיקר מוצרי מזון רגילים כמו קפה, רטבים, שוקולד וכולי, ולא שונה מאוד מהמבחר שתמצאו נגיד בסניף AM:PM תל אביבי קטן, זאת לצד ארוחות המוכנות במקום, וגם "ערכות ארוחה" שמכילות את כל הרכיבים הדרושים להכנת ארוחה מסוימת לשניים. את המתכונים, תקבלו כמובן באפליקציה.

 

איך זה עובד?

כשאתם נכנסים לחנות, אתם סורקים במחסום הכניסה ברקוד מהאפליקציה הייעודית בטלפון שלכם כדי לרשום את הנוכחות שלכם בחנות. מאותו רגע, הכל אוטומטי: מערכת מצלמות וחיישנים המצויה בתקרה ובמדפים, יודעת באמצעות ראיית מכונה לזהות שלקחתם מוצר מהמדף, ולהוסיף אותו לחשבון שלכם.

באותה הצלחה, אם התחרטתם, המצלמות וראיית המכונה יזהו שהחזרתם את המוצר למדף, ויסירו אותו אוטומטית מהחשבון. ברגע שתעברו את מחסום הכניסה ותצאו מהחנות, יסוכם החשבון וכרטיס האשראי שלכם יחויב אוטומטית באמצעות חשבון האמזון שלכם, לצד שליחת חשבונית מפורטת במייל. החברה קוראת לטכנולוגיה הזו Just Walk Out. אם בכל זאת נפלה טעות, אפשר להחזיר את המוצר, לדווח ולקבל זיכוי בדרך קלה.

האם זה אומר שהחנות נטולת עובדים לחלוטין?  ממש לא. עובדי אמזון גו בחולצות כתומות גם עוסקים בחידוש המלאי על המדפים, ובמטבח אחורי על הכנת הסלטים והמוצרים האחרים שתמצאו על המדף כמו גם לסייע למי שבכל זאת מתקשה עם הקונספט. בנוסף, יש עובד אחד שתפקידו הוא לוודא שאתם בגיל החוקי לרכישת אלכוהול בכניסה למחלקה הזו. הרכישה, גם שם, מרגע שהצגתם תעודה מזהה – מתבצעת אותו דבר: פשוט על ידי נטילת מוצר מהמדף.

שליח "החיבור" לסיאטל ביקר בחנות, וצילם עבורנו וידאו בלעדי שבו רכש עוגה (עוגת גבינה-לימון!) כדי להדגים את היכולות של אמזון גו. אגב, הייתם מצפים ש-אמזון גו נטול הקופאים יהיה פתוח 24 שעות, אבל לא: הוא פתוח בשבוע העבודה האמריקני (ב'-ו') בין השעות 7 בבוקר עד תשע בערב.

 

אם אתם כבר כאן…
רצינו לבקש טובה. בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. בנוסף, יש לנו הוצאות קבועות על אירוח האתר, אחסון, שרתי וידאו, גרפיקה ועוד. “החיבור” נעשה על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות, אבל היא גם פרנסה – ואנחנו מעדיפים לעבוד עבורכם, הקוראים. התמיכה הישירה שלכם מבטיחה את המשך קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים מעניינים, עוד תכנים שיוגשו בצורות מקוריות, עוד כתבות, עוד סרטונים ובכלל – עוד. לתמיכה במגזין

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות

מערכת "החיבור"

מערכת אתר "החיבור". שורת ההיכר שלנו עבור כתבות שנכתבו על ידי יותר מכותב אחד מזוהה

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner