שובו של הסקסטנט: באקדמיה של הצי חזרו ללמוד ניווט כוכבים

רב סמל בכיר ג'ונתן מאיירס מלמד את את הצוער הזוטר אלכסנדר לואיס כיצד להשתמש בסקסטנט לניווט על פי גופים שמימיים על סיפון נושאת המטוסים אוניית ארצות הברית קרל וינסון. (צילום: ג'יימס ר. אוונס, צי ארצות הברית)

במשך 20 שנה כמעט לא לימדו באקדמיית הצי את האמנות הנכחדת של ניווט על פי כוכבים. כעת, היא חוזרת לתוכנית הלימודים. בוגרי אקדמיית צי ארצות הברית בשנת 2017, ידעו באופן בסיסי לנווט על פי הכוכבים. ומדוע משיבים את המיומנות הזו לתוכנית הלימודים לצוערים? מחשש לפריצה של מערכות הניווט הממוחשבות.

"התרחקנו מניווט על פי גרמי השמיים בגלל שמחשבים הם נהדרים", אמר לקפיטל גאזט לוטננט קומנדר ריאן רוג'רס, סגן ראש המחלקה לימאות וניווט. "הבעיה היא שאין גיבוי". מצד שני, לפי גיזמודו, המלחים לומדים רק שלוש שעות שבועיות של ניווט על פי כוכבים – מה שלא יספק לצי גיבוי נאות של חובלים מומחים בניווט עם סקסטנט, במקרה שבו באמת יפרצו מערכות ה-GPS בספינה או בשמיים.

מי שמעולם לא חדלו ללמד באופן אינטנסיבי את אנשיהם ניווט לפי גרמי שמיים, הם אנשי צי הסוחר האמריקאי. באקדמיה שלהם בקינגס פוינט ניו יורק, לומדים הצוערים באופן מלא ניווט על פי כוכבים. למעשה, המדריך שלהם, קפטן טימות'י טיש, הוא זה שסייע לצי לבנות את תוכנית הלימודים שלהם מחדש. "ידע של ניווט לפי גרמי שמיים בעידן ה-GPS, מספק צורת גיבוי מוצקה לניווט, במקרה שבו ה-GPS הופך לבלתי אמין מכל סיבה שהיא", אמר טיש לקפיטל גאזט. "זוהי גם התנהלות מקצועית טובה להשתמש במערכת ניווט אחת, כדי לוודא את הדיוק של האחרת", מציין טיש.

 

בתמונה: על סיפון נושאת המטוסים אוניית ארצות הברית קרל וינסון, רב סמל בכיר ג'ונתן מאיירס מלמד את את הצוער הזוטר אלכסנדר לואיס כיצד להשתמש בסקסטנט לניווט לפי גופי שמיים.  (צילום: ג'יימס ר. אוונס, צי ארצות הברית)

 

         

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

2 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner